Şimdi Ara

4K 60hz İçin Toplama Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Efendim merhabalar. Mevzuyu çok kısaca tarif edeyim:

Elimde MSI GE70 2OE-265XTR Core i7-4700MQ 8GB 128GB SSD + 1TB GTX765M 2GB 17.3" Full HD makine mevcut. Win 8.1 Pro kurulu. Bu aleti ben HDMI üzerinden (laptoptaki HDMI 1.4) LG 40UB800V model 4K bir TV'ye bağlı kullanıyorum. Full HD çözünürlükte 60 hz sorunsuz fakat çözünürlüğü 4K'ya çıkarınca hız 24hz oluyor. Haliyle araştırmalar sonrası iki çözüm bulabildim: 1. si Display Port 1.2 üzerinden aktarımda 4K 60hz olabiliyormuş ki TV'de Display Port yok. 2. seçenek de HDMI 2.0 üzerinden bu aktarım mümkün. Piyasadaki ekran kartlarında da GTX 970-980 serisinde HDMI 2.0 bulunmakta.

Şimdi yapmak istediğim laptopu satmak. Ki kaça satabilirim fikriniz nedir? Şu anda bu model sıfır satılmıyor fakat GTX 850M li her şeyi aynı modeli 4.000TL'ye satıyorlar. 3.000 eder mi ki benim alet? Alalı 7 ay oldu. Henüz 17 ay daha Türkiye MSI ServisPoint garantisi mevcut.

Neyse efendim onu bir şekilde hallederiz. Gelelim sorunu nasıl çözebileceğimize. Bana dediğim gibi görüntüyü 4K'ya çektiğimde 60 hz sağlayabilecek ve tabi ki oyunları da açabilecek bir sistem önerir misiniz?

Bütçe 4.500 + Laptopu satmanın getirisi. Bu kadar para harcayacağımı da sanmıyorum da 4K PC'yi normal 60hz de input lag olmadan kullanmak ana amaç. Oyunlarda 4K yüksek fps şu an Titan X'i alsak bile çok mümkün değil anladığım kadarıyla. Oyun kısmında 4K yardırayım derdim yok ama ultramsı ayarlarda oynayabilmek isterim. (Genel profil:TitanFall, Dota 2, Far Cry3, Bioshock İnfinte, Witcher 2, CS/GO, Attila Total War, GTA V)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.bahaeddin -- 25 Mart 2015; 11:21:56 >

• 4k sıkıntı olur high ultrada oynamak istiyorsan sana tavsiyem amd nin yeni kartlarını bekle titanx den ucuz olacağı aşikar 390x in.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

4k sıkıntı olur high ultrada oynamak istiyorsan sana tavsiyem amd nin yeni kartlarını bekle titanx den ucuz olacağı aşikar 390x in.

Şu anki isteğim 4K 60 hz de kullanabilmek Windowsu. Oyunları 4K Ultra oynamayı dediğim gibi hedeflemiyorum. Belki bir sene sonraki çıkacak kartlar 4K oyunlar için yüksek fps performanslar verebilir. O zaman bir upgrade yaparız.
  • dr.bahaeddin kullanıcısına yanıt
    Laptounuz çok güzel.Gittiği yere kadar kullanmak daha mantıklı.Ayrıca oyun oynamayacaksanız sadece 4K görüntü almak istiyorsanız yurt dışından HDMI 2.0 kablo getirteceksiniz.Ama 4K oyun oynarım diyorsanız,sli yada crossfire yapmadan oyunlarda 4K 60Hz/60fps almanız mümkün değil.Hatta sli/cf sistemlerinde bile bazı oyunlarda ayarlardan taviz vermeniz gerekiyor.İkinci el alsanız bile bütçenizi yükseltmek zorundasınız.Örneğin:

Gigabyte Z97X-SLI ya da MSI Gaming 3 > 470TL
    G.Skill Ripjawx 2x4GB 1866 cl9 > 290 TL
    2TB WD 64 MB HDD> 250TL
    İkinci el 2X Sapphire R9 290 Trix-OC 750x2=1500TL
    İkinci el 850W ve üzeri PSU + KASA > 600TL (Örneğin:http://forum.donanimhaber.com/m_99591247/tm.htm )
    İkinci el 4790K > 800TL

---------------------------
    Bu şekilde bile toplam 3900TL çıkıyor.Ya da komple kasa 2.el alınabilir.Ama dediğiniz gibi oyun oynamayacaksanız,sadece 4K görüntü alacaksanız laptopunuz yeter.Sadece hdmi2.0 kablo getirtin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 25 Mart 2015; 13:33:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Laptounuz çok güzel.Gittiği yere kadar kullanmak daha mantıklı.Ayrıca oyun oynamayacaksanız sadece 4K görüntü almak istiyorsanız yurt dışından HDMI 2.0 kablo getirteceksiniz.Ama 4K oyun oynarım diyorsanız,sli yada crossfire yapmadan oyunlarda 4K 60Hz/60fps almanız mümkün değil.Hatta sli/cf sistemlerinde bile bazı oyunlarda ayarlardan taviz vermeniz gerekiyor.İkinci el alsanız bile bütçenizi yükseltmek zorundasınız.Örneğin:

Gigabyte Z97X-SLI ya da MSI Gaming 3 > 470TL
    G.Skill Ripjawx 2x4GB 1866 cl9 > 290 TL
    2TB WD 64 MB HDD> 250TL
    İkinci el 2X Sapphire R9 290 Trix-OC 750x2=1500TL
    İkinci el 850W ve üzeri PSU + KASA > 600TL (Örneğin:http://forum.donanimhaber.com/m_99591247/tm.htm )
    İkinci el 4790K > 800TL

---------------------------
    Bu şekilde bile toplam 3900TL çıkıyor.Ya da komple kasa 2.el alınabilir.Ama dediğiniz gibi oyun oynamayacaksanız,sadece 4K görüntü alacaksanız laptopunuz yeter.Sadece hdmi2.0 kablo getirtin.

Üstad maalesef sadece kablo ile olmuyor ki var elimde 2.0 kablo. Laptopun HDMI çıkışı 1.4. 4K hangi kabloyu denersem deneyeyim 24hz de kalıyor.

Oyunlar konusunda çok fazla takıntım yok. Laptop şu anda oyunları çok rahat oynatıyor. TV'yi aldığımdan beri 4K kullanamadım dert o :) Bütçe bu arada 4.5K+Laptopu satarsam geleni de kullanabilirim. O kadar kasıntı bir kasaya gerek yok sanırım.

Dediğim gibi Windows'u 4K 60hz TV çalıştırabilmemin yolu DisplayPort girişi olmadığından HDMI 2.0 girişli bir pcye ihtiyacım olması. Almışken ne almak lazım? Sli/Cf bir sistem şart diyorsanız ona da yönelebilirim. Yok o kadar gerek yok ilerde güzel bir kart çıkar 4K'yı oyunlar için 60fps de açar diyorsanız şimdilik iyi bir sistem ilerde de yükseltme yapabilirim.

• benim tavsiyem beklemeniz yönünde olur.laptobu satılığa çıkarın şimdiden fiyat araştırması yaparsınız dediğiniz oyunlardan bazıları örneğin dota cs:go fc3 bioshock witcher 2 gibi sıkıntı çıkarmaz 60fpsalırsınız(hatta dota ve cs goda +120)
    ancak yeni oyunlarda 4k çözünürlük malesef mümkün değilhttps://www.youtube.com/watch?v=kmbpof7bh0w
    gtx980olsun r9290xolsun bf4,crysis 3,metro ln,fc4 de 40fps ortalama oynanabiliyor zaman zaman 30un altına düşüyor ki buda 2bin tl ye ekran kartı aldıktan sonra yaşanmak istenen bi durum olmasa gerek.

Eğer beklemek istemiyorum derseniz bence 2000tlye gtx980 yerine bir tane 1100tl ye 970 alın cs go dota2 4k da oynarsınız diğer oyunları çözünürlüğü düşürerek 1440pde oynayabilirsiniz,yeterli olmamaya başladığı zaman 6ay,1yıl 2.gtx970i tahmini 1000tl ye alırsınız ve en son olarakda 3.bir 970 eklemek isterseniz 1,1.5sene sonra belkide 900tl ye tahmini olarak konuşuyorum elbette yaklaşık 3bin tl harcamış olursunuz ancak alıcağınız sonuç şu olur:https://www.youtube.com/watch?v=dwiuD1WtnNs

• bence laptopa hiç elleme. GTX 970li bi kasa topla. kart 1300 civari zaten 3000 e falan toplarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dr.bahaeddin kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ise 7500 lira civarında bir bütçeniz oluyor ancak oyun oynamayacaksanız değmez ki o kadar masraf etmeye.Yani 4K oyun oynamak istiyorum deseniz harcayın harcayabildiğiniz kadar.Ama onun harici sırf masaüstünde 4k 60hz almak için inanın para harcamayın.Tabii ki bariz fark olacaktır ama tam anlamıyla kullanmadıktan sonra,ne bileyim işte 4K oyun oynamak istiyorum vs... tarzı istekleriniz yoksa paranıza yazık.Laptopunuz gayet güçlü kullanın gitsin.4K yerine 2 yada 3K kullansanız da tatmin edici olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 25 Mart 2015; 14:49:41 >
  • Yeni oyunlarda 4K'da akıcı biçimde oynamak için R9 290X cf yapmak gerekir sanırım
  • TV'yi alalı 3 ay oldu. Aldığım güne lanet ettim hep. Zira şu TV'yi bir 4K kullanamadım. Çok fark ediyor. Ricam 4K 60hz göstertebilecek GTX970-980 li bir pc önerisi. HDMI 2.0 başka bir ekran kartı da olabilir varsa öneri.
  • Yeniden merhabalar. SLI ya da CF'li bir sistem önerisi rica edebilir miyim? Bütçe aşağı yukarı 4.5-5bin(üstünü vermek saçmalık ve verecek bir donanıma da gerek yok sanırım) . Amaç oyun oynamak. 4K TV'ye bağlı kullanılacak. İlerde ekran kartı güncellemesiyle 4K'da daha iyi deneyim sağlanabilir.

Bir diğer sorum sadece SSD kullansam nasıl olur? 512'lik bir SSD alsam mesela. Çok fazla oyunum yok. Ekstradan harici hard diskim var. Birşey aktaracak olursam oraya atarım. Şu anki Laptopumda 128 SSD+1 TB 7200rpm HDD var. Fakat Steam mecburi olarak HDD üzerinde olduğunda oyunları açarken kısa süreli bir gecikme yaşıyorum.

Bir başka sorum Bluray oynatıcı edinmek istiyorum. Bu konuda öneri olabilir miyim sisteme eklenebilecek?

Son bir soru: Rami 2x8 veya 4x4 gibi 16 almak önerilmiyor nedense? Bir sene içinde sanki oyunlar 16 ya dayanacak gibi. Şimdiden dolduran oyunlar bile var. Bu konuda ne yapılmalı? Şimdiden teşekkürler.

• senin yerinde olsam gtx 970 li tulpar Moonstar notebook alırdım.4000 tl verip bak keyfine.HDMI 2.0 üzerinde rahat 4k görüntü alırsın hemde masaüstüne bağlı kalmadan notebooku istediğin yerde kullanırsın.Ben bütçeyi ayarladımmı bu tv ile notebooku kullanıcam.Sanada tavsim budur dostum
  • Merhaba,

Madem elinde notebook var bir şeyi deneyebilirsin. O da renk limitleme ve bazı ekran kartları ve bazı sürücülerle bu yapılabiliyormuş. 4:4:4 renk yerine 4:2:0 oluyor. Renk bilgisi azalınca HDMI 1.4'ün bant genişliği içine (9.8Gbps limit) sığan bir veri olduğu için 4K@60hz görüntü alınabiliyor. Bununla ilgili yabancı dökümanlar var. Denersen görüşlerini ve izlediğin yolu anlatırsan memnun olurum.

Teşekkürler,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.