Şimdi Ara

4k tv 60 hz de monitor olarak kullanma TAVSİYE Ekran kartı+tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4k tv 60 hz de monitor olarak kullanmak için hangi ekran kartı ve tv yi almalıyım.ekran 40-32 inc olması yeterli.Oyun oynanmayacak sadece video izlenecek.Ekran kartı olarak 60 hz de 4k görüntü verecek bir kart önerebilirmisiniz.

• bu konuda bilgisi olan az galiba 150 kişi bakmış kimse cevap vermemiş
  • sedat2934 S kullanıcısına yanıt
    gtx 760 ti (oem) ve üzeri kartlar alabilirsiniz. display modda 4096x2160 4k 60 hz görüntü sağlar (video için). ben şahsen memnunum.
    60 hz görüntü 4k da aldım 980 değil evga 960 aldım 960 lar sonra çıktığı için gpuları daha yeni h265 codec var hdmi 2.0 var seneye de bi tane daha alıp slı yapacam oynatmadığı oyun kalmaz pcnin...

Alırsan benim gibi 960 evga al...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı tamam ama arkadaşlar bu görüntüyü verebilecek 2.0 hdmı destekli yada displayportu olan hangi tv ile 60 hz görüntü alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat2934 -- 28 Mart 2015; 0:24:01 >
  • peki soulstriper kardeş sen hangi tv ile 60 hz görüntüyü alabildin.
    Monitör olarak kullanacaksanız tv yerine monitör almanızı öneririm.TV'lerdeki hz değerleri gerçek değiller.Atıyorum 500hz tv diyorlarsa 100 hz+yazılımla 400hz eklerler.Tabii full hd için durum böyle.4K için durumun iyileştirildiğini sanmıyorum.Aksine daha da vasattır.28" monitör almanız fikrimi sorarsanız daha mantıklı yoksa 2500tl altına alacağınız herhangi bir tv'den monitör kalitesi beklemeyiniz.Ekran kartı önerisine gelince diğer sistem bileşenleriniz nedir?İşlemci ve güç kaynağı...Ayrıca oyun oynama amaçlı mı toplayacaksınız yoksa film izleme amacıyla mı?Ayrıca 40" TV alıp kaç metre uzaktan pc kullanmayı düşünüyorsunuz?
    ilk olarak şunu söylemeliyim, hdmi kablonuz version 4 olmak zorunda yoksa 4k görüntü alamazsınız. ayrıca altın uçlu olması kaliteyi artırır. ben memnuniyetten bahsederken ekran kartından bahsetmiştim, ben 4 k değil full hd tv kullanıyorum ve o bile video için çok kaliteli, ekran kartının 3d oynatımlarda farkını görüyorum. 75 hz ile görüntü alıyorum.

tv olayına gelince, açıkçası ben araştırmalarımı tamamen kendi bütçe ve ihtiyacıma göre yaptığım için o konuda size yardımcı olamayacağım
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    video izlemek için monitörün tercih edilmesi hususunda görüşünüze katılıyorum. zira yineleme sıklığı açısından düşündüğümüzde bile ortada bariz bir fark olacaktır. ama arkadaşımız sadece video amaçlı kullanacağını söylemiş. monitöre yatırım yapmaktansa kaliteli bir tv almak maddi açıdan avantajlı olabilir, bu tabi arkadaşımızın bütçe durumuna göre değişir.
    32" bir tv de ortalama izleme mesafesi 1.3 metredir. 40" bir tv de ise yaklaşık 1.8 mt dir. bu konuda hazırlanmış tablolar var.
  • aslında masaüstü pc yi office çalışmaları için kullanacağım.Yani ne kadar çok yan yana belge açarasam o kadar iyi benim için.Ekran boyu ise en az 32 inch olmalı.Bu sebepten 32 inch 4k monitor 5-6 bin liraya geldiği için monitor yerine tv ye yöneldim.Ama gelgelelim tv de de en küçük 4k boyut 40 inch ten başlıyor.Buna göre ben hangi ekran ile 4 k görüntüyü 60 hz alabilirim bilmiyorum.Bazı sitelerde baktım 4k tv lerin pc de 60 hz verebilmesi için hdmı 2.0 yada displayport girişinin olması gerektiği gibi bilgiler yazıyor.Ama ne kadar doğru onu bilemedim..
  • hocam diğer sistem bileşenleri buna uygun sorun yok..Monitor lar çok pahalı en az 32 inch olması lazım.Bu sebeple tv almayı düşünüyorum.Tv nin 60 hz görüntüyü masaüstü ne vermesi için ne gerekli onu bilmiyorum. Ekran kartinida kafamfa belirledim.Ama tv 60 hz verecek mi onu bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar almanıza gerek yok...
    mevcut 4k özelllikli televizyonun...
    usb girişine takılan bellek içindeki...
    4k kalitesindeki video dosyalarını göstermek zorundadır...
    4k televizyonunuz 4-8 çekirdek işlemcili ise tadından yenmez olabilir....
  • hocam ben pcnin masaüstünde 60 hz vermesini öncelikle office belgelerini yan yana açıp sorunsuzca çalışmak için istiyorum.onun için bunu yapacak tv ye ihtiyacım var

• gtx900 serisi hdmi 2.0 desteklidir. Tvnin 60hz verip vermediği de teknik özelliklerinde yazar.
  • gtx 960 ekran kartı ve lg nin 800 seri tv leri hdmı 2.0 destekliyormuş.Böylece sorunu çözmüş oldum.Herkese teşekkürler arkadaşlar.

• Hocam konuyu hortlatmış olacağım :D
    Memnun musunuz tv yi monitör olarak kullanmaktan? TV ye yakından bakınca özellikle yazılar bozuk gözüküyor diye okumuştum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.