Şimdi Ara

4K video çekimi Xperia Z1 modeline de geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 4K video çekimi Xperia Z1 modeline de geliyor

LG'nin G2 modeline çeşitli modlarla 4K video yeteneğinin kazandırılmasının ardından Xperia Z1 için de benzer bir durum ortaya çıktı. Snapdragon 800 yongasetinin buna destek vermesi en büyük avantaj olurken, özellikle 4K desteği ile piyasaya çıkan bir sonraki modelin ROM'ları da yol gösterici oluyor.

Xda geliştiricilerinin Xperia Z2'nin işletim sistemini port etmeyi başarması sonrasında pek çok özel uygulama da kullanıma sunuldu. Geliştiriciler bu özel uygulamaları ROM'dan ayrıştırarak Android 4.3 ve üzeri sürüme sahip Xperia cihazları için kullanılabilir hale getirdi.

Root erişiminin gerekli olduğu bu özellikler 4K video çekimi, ana ekran uygulaması, ajanda uygulaması, mesajlaşma uygulaması, not alma uygulaması, çizim uygulaması, sistem sesleri, 360 panorama, arka plan odaklanması şeklinde sıralanıyor. Özelliklerin an itibariyle kurulabileceği telefonlar ise Xperia Z1, Xperia Z, Z Ultra, ZR, V, SP, TX olarak belirlenmiş. 

Ancak 4K video çekim yeteneği sadece Xperia Z1 kullanıcılarına özel olacak. Zira diğer modellerde bunu destekleyen bir yongaseti yer almıyor. Ayrıca uygulamaların cihazlara vereceği zararlardan geliştiriciler sorumlu olmadığını belirtiyor.  

Kaynak:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2667341

• Xda android kullanıcıları için gerçekten nimet.

• o zaman bu 4k gm elite içinde verilir yarış başladı nasılsa.

• xda Note3 e getiremez ise fena kapak olur samsung a

• quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

xda Note3 e getiremez ise fena kapak olur samsung a

2 tane note 3 modeli var. amerika versiyonu s800 platformunu kullanıyor ve 4k video çekebiliyor custom rom olmadan. türkiye'de 4g altyapısı olmadığı için octa 5 versiyonunu kullandı samsung. doğal olarak 4k çekemiyor ve sanırsam donanımsal olarak da desteklemiyor. yani xda'nın yapabileceği bişey yok gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vash The Stampede kullanıcısına yanıt
    kullandım biliyorum :) hatta sattım kurtuldum
  • quote:

İyi de Snapdragon model zaten ilk 4K çeken telefonlardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor5945

o zaman bu 4k gm elite içinde verilir yarış başladı nasılsa.

XDA'da GM'yi ipleyenmi varki o cihaza ROM veya uygulama port etsinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

quote:

Orijinalden alıntı: doctor5945

o zaman bu 4k gm elite içinde verilir yarış başladı nasılsa.

XDA'da GM'yi ipleyenmi varki o cihaza ROM veya uygulama port etsinler

ben xda dan bahsetmedim gm turkıye ekibi verebılır dedim
  • z2den orjinal sistem dökümünden alınmış bu olması gereken bi durum aktifleştirilmiş sadece. sağır sultan bile biliyor z1 ile z2 arasında ram dışında değişen bi donanım farkı yok.z1 e kitkatla sağlıklı bir 4k ve slow mo desteği vermesi lazım sonynin. yonga setinin hakkını ver sony
  • 4K falan neyse de slow motion videoyu ve özellikle Z1 modeline stabilite güncellemesini bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k'yi henuz calistirabilmis degiller ,timeshiftide yeni 60 fpsye cekebilmisler , bir hafta icinde hepsini duzgun bir seilde calistirabilirler muhtemelen.Umarım sony bu ozellikleri resmi olarak verir.z1,z1c 4k video ve diger tum ozellikleri alacaktir muhtemelen timeshift z,zl,zr serilerinede gelir diye tahmin ediyorum.
  • g2 ve z1 ayni chipset zaten.g2de 4k ve slow motion oldukca iyi calisiyor z1 kullanilari icinde cok iyi olmus sony eskitecek diye korkulari yok nasilsa xda var :) 4k cag atlatiyor bu arada :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal sana xda ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

2 tane note 3 modeli var. amerika versiyonu s800 platformunu kullanıyor ve 4k video çekebiliyor custom rom olmadan. türkiye'de 4g altyapısı olmadığı için octa 5 versiyonunu kullandı samsung. doğal olarak 4k çekemiyor ve sanırsam donanımsal olarak da desteklemiyor. yani xda'nın yapabileceği bişey yok gibi.

xperia Z V, SP, TX de snapdragon 800 değil ama adamlar port etmişler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

quote:

xperia Z V, SP, TX de snapdragon 800 değil ama adamlar port etmişler :)

haberin son paragrafını oku...

• Ulan madem yazılım desteği ile snapdragon 800'lü telefonlara 4K'yı verebiliyordunuz neden telefon çıktığında bu özellikle vermediniz gavatlar

• enesilhan E kullanıcısına yanıt
    z2 yı nasıl satıcaklar o zaman ?
  • quote:

haberin son paragrafını oku...

onu sonradan mı eklediler
    Çok pardon insan bi hevesle okuyunca ahanda benim tele de gelecek sanırım dedim neyse 4k videoyu nerede saklayacağım (kendimi böyle savunayım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 7 Mart 2014; 17:25:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

z2 yı nasıl satıcaklar o zaman ?

abi orayı karıştırma bırak versinler madem peşpeşe amiral gemisi çıkarıyor bu desteği verecek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.