Şimdi Ara

5+1 almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda önemli bir farka dikkat çekelim. Creative'in alt bünyesine aldığı ve bu işi çok iyi yapan cambridge ile creative'i asla bir tutmayalım diyen arkadaşlara aynen katılarak:
    cambridge ürünlerine örnek:
    dtt 2200 5.1
    dtt 5.1 dijital
    dtt 2500 5.1 dijital
    dtt 3500 5.1 dijital (en iyi 5.1 dijital setlerdendir.)
    şimdi cambridge imzası taşıyan ama tamamen cambridge olmayan setlere örnek:
    inspire 5700 5.1 dijital
    megaworks thx 550
    Bu setler her ne kadar baştan sona cambridge olmasalar da üzerlerine yazan "designed by Cambridge" ibaresi setlerin Cambridge tarafından dizayn edildiğini belirtir.
    Öte yandan diğer tüm setlerde creative logosu yer alır. Malesef buna gigaworks dahildir. (sadece sub'ı cambridge'dir, uydular creative'dir)
    Peki bu ne demek?
    Cambridge ürünü setlerde, sesi sonuna kadar açsanız bile seste çatlama, sub'da pörtük ses, seste kesiklik bulamazsınız ve zaten son sese kadar çıkmadan belli bir seviyedeki ayar size yeter.
    Ama creative imzası taşıyan setlerde ses belli bir yerden sonra bozulmaya ve rahatsız etmeye başlar. O yüzden belli fiyatlarda ve özellikle de yukarda yazdığım setlerin haricinde creative alırken dikkat etmek gerekir. Sonrasında sıkıntı yaşanabilir.
    O fiyat aralıklarında philips ve logitech, hatta mümkünse Klipsch setlere yönelmekte fayda vardır.

• cambridge teknoloji üreterek creative ye taze kan sağlıyor. tabi buda fiyatlara yansıyor. hal böyle oluncada cambridge imzalı ve kaliteli ürünler ancak iyi gelir düzeyine seslenebiliyor.
    ayrıca cambridge ayrı bir markadır bence. creative isim vermesede olur.
  • quote:

hatta mümkünse Klipsch setlere yönelmekte fayda vardır.

Klipsch almak için bir ton para lazım.
    bence cambridge yada logitech üst düüzey sistemlerde bu işi iyi yapıyorlar ama cok nadiren set cıkarmaları sinir bozucu
    ellerindeki stokalr bitmeden yeni ürün cıkarmamaları benim gibi bir cok ikişiyi mağdur edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 23 Temmuz 2005, 14:45:50 >
  • ŞŞŞŞŞTTTT.. Bak bu dediğini creative fanatikleri duymasın @Another.. Şimdi damlarlar buraya, "sen ne diyorsun, creative olmasa cambridge bir hiç olurdu" gibi demeçler vermeye başlarlar.
    Bir hatırlatma: Tom Hanks'in The Terminal filmini izleyenler bilir veya dikkat etmişlerse bilirler, bir ara Tom Hanks terminalde gezinirken arka planda bir dükkan beliriyor, dükkanın adı koca harflerle CAMBRIDGE yazılı. (neden creative dememiş??) İçerde de ses sistemleri felan görünüyordu. E şimdi orda olmak vardı... Aman bana creative demeyin, varsa da yoksa da cambridge...
    quote:

Orjinalden alıntı: AnotheR

cambridge teknoloji üreterek creative ye taze kan sağlıyor. tabi buda fiyatlara yansıyor. hal böyle oluncada cambridge imzalı ve kaliteli ürünler ancak iyi gelir düzeyine seslenebiliyor.

• bunların hepsi pazarlama stratejileri. tam bir rekabet ortamı oluşmadıkça bu gibi durumlara katlanmak zorundayız.
  • Dostum sen hangi setten almak istiyordun? Şimdi satın alamama nedenlerin nedir? Sana z5300 veya z5500 yakışır ya..
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

bence cambridge yada logitech üst düüzey sistemlerde bu işi iyi yapıyorlar ama cok nadiren set cıkarmaları sinir bozucu
    ellerindeki stokalr bitmeden yeni ürün cıkarmamaları benim gibi bir cok ikişiyi mağdur edebilir

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

ŞŞŞŞŞTTTT.. Bak bu dediğini creative fanatikleri duymasın @Another.. Şimdi damlarlar buraya, "sen ne diyorsun, creative olmasa cambridge bir hiç olurdu" gibi demeçler vermeye başlarlar.
    Bir hatırlatma: Tom Hanks'in The Terminal filmini izleyenler bilir veya dikkat etmişlerse bilirler, bir ara Tom Hanks terminalde gezinirken arka planda bir dükkan beliriyor, dükkanın adı koca harflerle CAMBRIDGE yazılı. (neden creative dememiş??) İçerde de ses sistemleri felan görünüyordu. E şimdi orda olmak vardı... Aman bana creative demeyin, varsa da yoksa da cambridge...
    quote:

cambridge teknoloji üreterek creative ye taze kan sağlıyor. tabi buda fiyatlara yansıyor. hal böyle oluncada cambridge imzalı ve kaliteli ürünler ancak iyi gelir düzeyine seslenebiliyor.

• Bu da doğru ama adamlar (cambridge) yapınca hakkaten malın iyisini hasını yapıyorlar. Ah keşke şu megaworks'un sub'ı az daha büyük olsaydı. O zaman megaworks'ten iyi bir set olmazdı..
    quote:

bunların hepsi pazarlama stratejileri. tam bir rekabet ortamı oluşmadıkça bu gibi durumlara katlanmak zorundayız.
  • megaworks almak istiyorum ama şu an hiçbir seti alabileceğimi sanmıyorum çünkü öncelikle t5900 ü satmam lazım,zamanında alıcı bulamadığım için megayı alamamıştım,daha osnrada t5900 e alıcı bulunca piyasada megaworks kalmamıştı,şimdi ise 2side yok
    quote:

Dostum sen hangi setten almak istiyordun? Şimdi satın alamama nedenlerin nedir? Sana z5300 veya z5500 yakışır ya..
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

• @tylor, alıcı bulmuşken neden satmadın ki t5900u? Eninde sonunda megaworks bulurdun valla? Sonra mega'dan başka iyi set mi yok??
  • walla ben tiz konusunda cok hassasım ve megaworks hayallerimi süsleyen bir set.eğer t5900 ü satsaydım mega bulana kadar(ki bulunabilirmiydim bilmiyorum) hoparlorsuz kalacaktım ve tabiki satmadım.şu an piyasada hiç bir sete mega kadar hevesim yok,ama bi z5500 olsa hiç fena olamzdı hani
    quote:

@tylor, alıcı bulmuşken neden satmadın ki t5900u? Eninde sonunda megaworks bulurdun valla? Sonra mega'dan başka iyi set mi yok??
  • Sen şimdi sadece 1 hafta kullanılmış ve paketlenip aylar önce kaldırılmış bir megaworks istemezsin.. sanırım..
  • yok canım o yuzden değil,seninle alışveriş yapmak beni mutlu eder ama şu an t5900 e satıcı bulmak gerek ve zaten şu an durumlar pek iyi değil,enaz 1-2 ay geçmesi lazım,ondan sonra yine set alma çalışmalarına giricem
    quote:

Sen şimdi sadece 1 hafta kullanılmış ve paketlenip aylar önce kaldırılmış bir megaworks istemezsin.. sanırım..
  • 2. elde her gün seti sattığını duyur. Ben elimdeki megaworks'u orda yazdıktan 5 gün sonra sattım. Diğerini şimdilik bekletiyorum.
  • şimdilik aradaki fiyat farkını karşılamayacım için şu an beklemedeyim,elime para geçince satışa sunarım ama bir mega bulmak gerek.yani işim bayağı zorkısmetse ve ucuzlarsa bi z5500 almayı isterdim
    quote:

2. elde her gün seti sattığını duyur. Ben elimdeki megaworks'u orda yazdıktan 5 gün sonra sattım. Diğerini şimdilik bekletiyorum.
  • z5500ün fiyatı yeni zamlandı, eski fiyata bulman artık çok zor bence. Gigaworks'un fiyatı neden hala çok yüksek, çünkü daha üst modeli çıkmadı. z5500ün üst modeli çıkmadan onun fiyatı da düşmez. Kaldı ki çok sağlam kaynaklardan aldığım bilgilerde 5.1 setler içinde şu an için en iyisi olması setin fiyatını kolay kolay indirmeyecektir. z-680 piyasaya ilk girdiğinde fiyatı 1 milyardı ve bu olay daha 1,5-2 yıl öncesine dayanır. Yani üst model çıkmadan kolay kolay düşmez. Ama öte yandan bir megaworks olayı gibi de olsa neyse. Hatırlarsan megaworks'un fiyatı 500-600 milyondu..
  • ewet megaworks 300$ civarındayken bir anda 200$ a indi bunun sebebide gigawokrs un cıkmasıydı.bu arada z5500 eski fiyatında bile olsa o seti alacak güç yok,ancak 200$ civarına gerilesinki bende z5500 sahibi olayım
    quote:

z5500ün fiyatı yeni zamlandı, eski fiyata bulman artık çok zor bence. Gigaworks'un fiyatı neden hala çok yüksek, çünkü daha üst modeli çıkmadı. z5500ün üst modeli çıkmadan onun fiyatı da düşmez. Kaldı ki çok sağlam kaynaklardan aldığım bilgilerde 5.1 setler içinde şu an için en iyisi olması setin fiyatını kolay kolay indirmeyecektir. z-680 piyasaya ilk girdiğinde fiyatı 1 milyardı ve bu olay daha 1,5-2 yıl öncesine dayanır. Yani üst model çıkmadan kolay kolay düşmez. Ama öte yandan bir megaworks olayı gibi de olsa neyse. Hatırlarsan megaworks'un fiyatı 500-600 milyondu..

• z5500ün 200$a gerilemesi için z2200 ve z2300ün hatta z680 ve z5300ün 200$ın çok daha altına düşmesi gerekir. Yani bence çok zor be @tylor..
  • bende öyle düşünüyorumnapalım kısmet yokmuş,z5300 üde 9940 ada bir türlü ısınamadım,ya megaworks bulucam yada yeni est cıkmasını bekliyicem
    quote:

z5500ün 200$a gerilemesi için z2200 ve z2300ün hatta z680 ve z5300ün 200$ın çok daha altına düşmesi gerekir. Yani bence çok zor be @tylor..
  • z5300üne ve j9940ın tizleri megaworks kadar net değiller. Mutlaka ayar çekilip megaworks ayarına alınması gerekiyorlar. Ben z5500de bile hafif tiz ayarı veriyorum. Ama öte yandan decoder devredeyken tiz felan devre dışı kaldığı halde tizlerde megaworksu aratmıyor. Sen megaworks tizi istediğin için seni anca megaworks paklar tylor. İnşallah kısa zamanda t5900u satıp bir tane de sen alırsın..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.