Şimdi Ara

5.1 desteği minim8sII

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ELİMDE mini m8s II MEDİA PLAYER var ve Sony ht-rt4 5.1 ses sistemi alacağım. Ses sisteminde hdmı arc desteği var. Media playerİN kodİ programında de film izlesem 5.1 ses alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam, söylediğiniz cihaz ve ses sisteminiz ile ilgili herhangi bir tecrübem yok.

Ancak, genel bilgi olarak konuşacak olursam;
    TV box kutuların dan ses aktarmanın 2 alternatifi var, birisi Spdif dediğimiz optik bağlantı, diğeri ise Hdmi yoluyla aktarım.
    Benim tavsiyem optik bağlantıdır.

Cihazınız da optik çıkış yok görünüyor, o yüzden HDMI yöntemiyle aktarım olmalıdır.
    Bunun için ayarlar şöyle olmalıdır:

Android 9 için ayarlar:
    Ayarlar > Droid settings > audio output: auto olacak. (eğer optik bağlantı olsaydı SPDIF seçilecekti),

KODI için ayarlar (en son 18.4 sürümü için):
    Ayarları uzman seviyesine getirdikten sonra,
    Ayarlar > sistem > ses > doğrudan geçişe izin ver : aktif olacak, bunu aktifleştirdikten sonra altta otomatik açılan diğer seçenekleri de, sana uyanları işaretle.

Not:
    Almayı düşündüğünüz ses sistemini inceledim, bas seslerinin zayıf olduğu söyleniyor. Siz bilirsiniz ama ben Logitech Z906 5.1 almanızı tavsiye ediyorum. Ben Z906 kullanıyorum. çok memnunum.

• hocam media playerimda optik çıkış mevcut fakat, soundbara optikten bağlantı yaptığım taktirde dloby seslerini aktarmadığını biliyorum. hdmi arc bağlantının daha ,iyi olduğunu duydum.

• Kodi de ki ayarlar yukarı da söylediğim gibi mi ?

• bendeki kodi sürümü 16 ve ingilzce hocam.

dediğiniz sürüme nasıl yükseltebilirm?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.