Şimdi Ara

5.1 SES ALAIMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Creative 5.1 live ses karti mevcut. Fakat tam olarak 5.1 ses cikisi alamiyorum.

Tum baglantilari dogru bir sekilde plug edince 5.1 ses cikisi alinabiliyor ama sub buffer tamamem devre disi.
    Digital jack out sadece tiz cikisi veriyor, center ve sub buffer'in kablosu da digital out ta takildigi icin center speakers'dan ses alinimnda sorun yok ama sub buffer dan bas nerdeyse hic alinmiyor.

Herkesin yaptigi gibi ben de front jack'lere paralel bir cikis daha ekledim. Front ve center/subbuffer ayni yerden besleniyor. Boylece Subbuffer da calismis oluyor ve DVD vb seyleri izlerken tam olarak 5.1 ses alinamiyor.
    Insan sesleri olmasi gerekenden az cikiyor.

Driver ile birlikte gelen programlardan (mixer ve conrol center gibi) sorunun halledilebilecegi hakkinda duyumlar aldim. Fakat orda da yapmadigim ayar kalmadi.

Benim sorunumun aynisindan forumda bulabilecegimi sandim ve butun forumu dikkatlice inceledim ama ne yazik ki bulmadim. Bilekis diger sorularimin cevaplairini buldum. (Bazi yorumlar sacmaydi)

Ilgileneceginizi umuyorum

Happy for joining here

• Bu sorun hakkinda bilgisi olan hickimse mi yok yaf!

• Creative play centerda CMSS diye bir ayar var. onu on durumuna getirdiğinde tam olarak 5.1 desteği alrsın ama kalite biraz düşer. hoparlörleri oda içinde düzgün dağıtman lazım yoksa ses döngüleri birbirine girer. ayrıca dijital kolonlarda sadece tek kablo dağıtım yapılır. analog kolonları kullanırken dijital ses çıkışını kapatman gerekir.

Sadece AC3 Codec değerini etkinleştir.

Olmazsa haber ver...
  • CMSS'yi aktif hale geirimistim zaten, yani o oyarla da oynadim baya. Creative multi Speaker Sorround (CMSS)'yi yine aktif hale getirdim ve baglantilarin hepsini yalin ve tamamen dogru yaptim (Yani bir girise iki cikis yapmadim). Ve Koca subbuffer'dan yine hic ses cikmadi.(5.1 ses var ama Subbuffer etkisiz) Subbffer Tamamen iptal gibi, yalnisca cok az bas geliyor o da hissedilmiyor zaten. Ayrica AC3 Codec degeri de herzaman acik.

Yardimlarini bekliyorum!
  • Creative AudioHQ dan Speaker dan spearker'ı 5.1 yaptın mı ilk adım bu olmalı.
    Surround Mixer sonuç olarak .
  • bi de bunları kontrol et.. belki hatayı yakalarız..
    1. anakartının üzerinde ses kartı varsa driverini kaldırdığından emin ol. Eğer her açılışta o ses kartını yine buluyorsa sistemden kapat. iki ses kartının çakışmaları bu tür sorunlar doğurabilir.
    2. KUllandığın üçlü stereo jakları her bir hat için tek tek deneyerek olası kablo sorunlarını tespit edebilirsin..
    3. yaptım diyorsun ama speaker testi veya mixer kısmında center ve subwoofer ses ayarları var. bi de onları kontrol et.
    4. Kartı taktığın PCI yuvasını değiştir...
    5. Anakartın eski bir modelse ses kartının 5.1 desteğinde sorun çıkarabilir. Anakantının driverini güncelle..

şimdilik aklıma gelenler bunlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.