Z-906 almaya karar verdim. Daha doğrusu epeydir aklımdaydı, kısmet şimdiyeymiş. He aklımda soru işaretleri yok mu var ama yapacak bir şey yok, sıfır Z-5500 kalmadı zaten, ki bu saatten sonra her ne kadar genel kanı onun daha iyi olduğu yönünde olsa da 7-8 yıllık bir alet almak gibi bir niyetim yok. Neyse konumuz bu değil. Ses sistemlerine yabancıyım, yani okuduğum ve dinlediğim kadarıyla aşinayım, teknik bilgim yok.
Z-906'yı aldım diyelim, yanında neler almam gerekecek? TV ve Xbox'a bağlayacağım. Bunun için hangi kablolar ve aparatlar gerekiyor. Burada sadece TV'ye bağla diyenler olacaktır, ancak Xbox'ı her zaman TV'den oynatmıyorum hatta çoğu zaman monitörden oynatıyorum. Bu nedenle ayrı bağlantı kurmam şart.
Sanırım konsol için harici ses kartı almam gerekecek ki bu da Creative X-Fi Surround Pro olacak. Bunun haricinde hem Xbox hem de TV'den 2 input bağlayabilmek için nasıl bir parça gerekecek?
En iyi ses kalitesine ulaşabilmem için bağlantıları hangi kablolarla yapmalıyım?
elazulreal
kullanıcısına yanıt
5-6 yıldır Z5500 kullanan biri olarak, optik kablo tavsie ederim fakat Xbox'ta girişi var mı bilmem. Belkide coax vardır onda coax kablo ile bağlayabilirsin, ses kartına neden ihtiyacın olsun ki? 2 input için de çoklayıcılar var fakat bulabilir misin bilmiyorum, büyük elektrikçilerde varsa vardır dediğim gibi coax yada optik hangisiyle bağlarsan onun çoğaltıcısını alırsın. İst'daysan birlikte alalım bağlayalım istersen? Yardım ederim elimden geldiği kadar.
quote:
Orijinalden alıntı: J.Maharaja
5-6 yıldır Z5500 kullanan biri olarak, optik kablo tavsie ederim fakat Xbox'ta girişi var mı bilmem. Belkide coax vardır onda coax kablo ile bağlayabilirsin, ses kartına neden ihtiyacın olsun ki? 2 input için de çoklayıcılar var fakat bulabilir misin bilmiyorum, büyük elektrikçilerde varsa vardır dediğim gibi coax yada optik hangisiyle bağlarsan onun çoğaltıcısını alırsın. İst'daysan birlikte alalım bağlayalım istersen? Yardım ederim elimden geldiği kadar.
Teşekkür ederim.
Ses kartı her türlü alacam zaten bilgisayar için de, acaba xbox'a bağlamanın bir fark yaratıp yaratmayacağını merak ettim sadece.
"Not: Xbox 360 S dijital ses kabloları için yerleşik bir S/PDIF (optik ses) bağlantı noktasına sahiptir." şeklinde bir açıklama var. Arkada S/PDIF yazan bir giriş var, optik kablo buraya bağlanıyor sanırım. Gerekli parçaları temin ettiğim takdirde bağlantı konusunu hallederim sorun olmaz. Ürünü almak için dışarı çıktığımda tüm gereken parçaları almak istiyorum. Sonra gelip "aa bu eksik" diye geri gitmek istemiyorum :)
Bağlantılar için bi bakayım, olmadı Karaköy'de bulurum da her türlü, ne bileyim güvenilir bir şey olsun. Kaliteli diye Logitech'e bayılıyoruz parayı, ufacık bir parça yüzünden alacağım verim düşmesin.
Şimdilik hergün fiyat takip etme aşamasındayım zaten, 900 TL'nin altına pek düşmüyor. Biraz daha bekleyeceğim kampanya filan yakalayıp 800 civarına görürsem direk alacağım. Bir sorun yaşarsam tekrar yazarım zaten.
Evet optik bağlantı var ben de sana yazdıktan sonra fotoğrafında görmüştüm. Hama almıştım ben optik kablo, sıkıntı yaşamadım hala kullanıyorum. Tavsiye ederim lakin kesinlikle uzun al, sonra sıkıntı çıkabilir yer değiştirirsen. Sahibinden.com'da veya buranın 2.elinde ucuz ve temiz bulabilirsin bence, araştır derim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme