Şimdi Ara

5+1 Ses Sistemi; bilgisayarda kullanmak için!! Aklimda Frisby x-10d var!! Yorumlariniz?!?.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

atalayalper'in verdiği linklerden birinde gördüm bu review'ı. Bakmanı tavsiye ederim. (tabii ingilizce ama resimli) özetle adamlar şunu söylüyor, bu set gigaworks ile kapışacak kadar iddialı ve kaliteli ama toplam ses çıkışında giga'ya ufak ara farkla kaybediyor. Ama en iyi 5.1 dijital set olarak üstünde çok durulmuş. Ben z-680 almaya niyetli olup da parayı sorun etmeyen herkese %100 memnun kalacağınızı garanti ederek bu seti öneririm. Zaten o anlamda rakibi yok. Creative bile en son dijital olarak inspire 5700 çıkardı. Diğer setleri analog, oysa bu set dijital olduğu için aynı anda 4 farklı cihaza bağlantı imkanı da sunuyor. 5.1 setler içinde sadece s700'e boyun eğecek bir set (zaten o da henüz Türkiye'ye gelmedi.).

• http://www.shov.com.tr/eng/yb_1000b.asp
    Beyler bu ürün için ne diyorsunuz. Migroslarda 500YTL'ye satılıyor. Çıkış gücü çok iyi ama sesini bi dinlemek nasip olmadı. Sizce nasıl. Dinleyeniniz varmı bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 13 Ekim 2004, 4:27:37 >
  • @farukbaba, verdiğin linkten ürünü inceledim. Ya ne kadar ilginç, önler 80, arkalar ve merkez 50watt. Bu da demektir ki bu set gerçek 5.1 ev sinema sistemi değil. Bir de woofer boyutları aynı diğer fason bir,iki marka var, onlarla aynı. Ayrıca 90db'e rağmen bu set bile megaworks'un yarısı kalitesinde ses vereceğini sanmıyorum. O fiyat da kesinlikle etmez.
  • Arkadaslar sorularimla sizi biraz sIktIm biliyorum ama son bi soru daha özellikle Wolverine arkadasimdan bekliyorum cevabi.
    Tom's Hardware sitesinde derki Megawork's 550, Logitech z-680'nden bi gömlek iyi ses kalitesi açisindan tabii.
    http://www.tomshardware.com.tr/video/20030108/speaker-02.html

Ama benim 550 konusundaki çekincelerimden birincisi dijital girisi olmamasi(yanlissam düzeltin pls.) ikincisi de kumandasinin kablolu olmasi!
    Hal böyleyken ben bi Megawork 550 alsam, bi de DTT 1100(veya bi baskasi) gibi bi decoder alsam dijital bi sistemin(özellikle Z-680'i baz aliniz) performansini yakalar miyim? Hatta geçer miyim?
    Hepsiburada'da 550'nin indirimli fiyati için son iki gün acilen cevabinizi bekliyorum.

• @betelguise, pm ile yanıtladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Merhaba, öncelikle söyliyim, z-680 hakkında yazılanların birçoğu eksik ve yanlış. Benim elimde inspire 5700 5.1 dijital vardı, daha yeni sattım. Kampanyadan 2 adet megaworks aldık, daha önce aldığım jazz 9940b ile test ettim ve jazz her türlü daha iyi çıktı megaworks'ten, o yüzden 2 megaworks'ü de paketleyip kaldırdık ve satılığa çıkardık (400milyona) En son da gigaworks s750 7.1 aldım ve jazz ile test yapıp karşılaştırdım, gigaworks sadece belli testlerde jazz'ı geçebildi. Şimdi şöyle söyliyim- tüm bu setler içinde en iyisi bariz tiz avantajı ve 7.1 desteği ile şüphesiz s750, ama genel sese bakıldığında z-680 nerdeyse tüm ses çıkışı kalitesinde s750 ile kafa kafaya görünüyor. Yani z-680, kesinlikle megaworks'tan çok daha iyi bir sistem, belki az biraz jazz'dan daha iyi bir sistem. Yani sıralama yapacak olursak:

1)gigaworks s750 7.1 (analog)
    2)logitech z-680 5.1 (dijital)
    3)jazz 9940b 5.1 (dijital)
    4)megaworks thx550 5.1 (analog)

Bu sıralamaya göre hareket ettiğinde ve para sorun değilse z-680, o olmazsa j9940b en iyi seçim olur. Ama şu an piyasadaki indirimli satışlardan faydalanmak istiyorsan megaworks en iyi seçim olacak. Yani üstteki kalite sıralamasında asıl ederi (indirimden önce) 600milyon olan ve kampanyalar bittiğinde tekrar o fiyata çıkacak olan sete göre o para çok olduğu için ve seste de en düşük kaliteyi o verdiği için 4. sırada yer aldı. Mega ve gigaworks'un diğer setlere olan bariz tek avantajı tiz seslerdeki üstünlükleridir. Şimdi hepsiburada.com'daki kampanyada yaklaşık 15 gündür öyle yapıyolar, yani son 3 gün yazıyolar, 3 gün bitince 1-2 gün sonra yine hadi kampanya var, son 5 gün diye yine kampanya yapıyolar. Ama bu da birgün bitecek, ellerindeki stok tükenince. Bendeki setlerin biri hiç açılmamış, diğeri de sadece test için 4 gün açılmış ve daha sonra da tüm naylonlarına kadar sarılıp tekrar paketlenip kaldırılmış. (400milyona satılık).Ve hala garantili o setler. Yani senin yerinde olsam ucuzlıktan bir tane megaworks alırdım, çünkü o seti asla o fiyata bir daha bulamayacaksın. Bu arada megaworks'a ddts-100 decoder alınca set analog olmaktan çıkıp dijital olur ama ddts-100 decoder 300-340milyon arası fiyata sahip. jazz de005 decoder ise 100milyon ve aynı işi görüyor, ben onu tavsiye ederim.Saygılar...

Tesekkür ederim wolverine!

• Rica ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Betelguise

Tesekkür ederim wolverine!

• birader mht 915 i aldım o woofer gülünüpte geçilcek bi woofer deil biraz dikat edip de altına baksaydın 20 cm hoparlörü görürdün ayrıca uyduları da çok güzel bn herkeze tavsiye ederim tizleri gerçekten güzel şahsen ilk elime geçtiği gün sadece woofer la 1 uyduyu çalıştrdm test etmek için aşaıdaki komşu şikaete geldi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.