Şimdi Ara

5.500 civarı komple oyun sistemi önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monster tulpar i7 4790k laptoptan vazgeçmiş bulundum, kasa topluyorum. Kendime göre bir sistem topladım, tecrübeli sayılırım aslında yıllardır uğraşıyorum bu işlerle ancak yine de sizlerin engin bilgilerine danışmak gerekiyor bence. Şimdiden teşekkür ediyor sistemi sizlere sunuyorum.
    Not: Ssd, sıvı soğutma, 8gb ram takviyesi, kasa fanı takviyesi ve fan kontrolcü için 2-3 ay daha bekleyeceğim. Yani daha sonra alacağum bu bütçeye sadece belirttiğim parçalar dahil olacak. Kafamdaki tek soru işareti i7 4790k ve gtx 980 gibi pahalı ürünlerin yanında ucuz kaçan anakart sıkıntı yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pcmaster95 -- 3 Nisan 2015; 17:39:26 >

• Parçalarınız bence gayet güzel anakartın sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Daha üst model alırsanız OC yaparken daha rahat edebilirsiniz ama aldığınız anakart dandik bir anakart değil. Monitör oyun sistemi olucaksa 1ms olabilir ek olarak kasa biraz düşük kalmış gibi. Yine de son söz sizin tabi şimdiden hayırlı olsun
  • Anakart değilde markası sıkıntı bu aralar servisi iyi değil almaktan korkar olduk

Overlock hevesin varsa gigabyte gaming 5http://sinhardware.com/images/vrmlist.png (bildiğim kadarıyla daha iyidir)

Amaç oyunsa i5-i7 arası uçurum farklar yok

O spec 1 kasa çok dar (spec 2 den dar ki o bile dar) corsair 200r tavsiye ederim içi daha geniştir. ( zaten spec kasalara yüksek hava soğutmalar ve üst model sıvı soğutmalar sığmıyor (modifikasyonla belki ) sitesinde mevcut bilgiler)

Monitörü 144 hz ye çıkarsan iyi olabilir Gtx980 nin düz monitörde gtx970 den pek farklı olmuyor (düzden kasıt 60hz tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Nisan 2015; 18:07:59 >

• her şey iyi. Ekran kartını gtx 970 düşürüp monitörü 144hz 1 ms yap bence.
  • Teşekkür ederim hepinize hocam, dahili parçaları mümkün olduğunca üst düzey tutmaya çalıştım ki monitörü flan değiştirmek kolay iş. Media Markt'da çalışıyorum Aral Game promotörüyüm, öğrenciyim ve kendim alacağım. O yüzden ekran kartı işlemci gibi ana parçaları yüksek tuttum, kasayı da sonradan haf 942ye dönüştürmeyi planlıyorum, eğer bütün isteklerimi şu an almaya kalkarsam 7-8bin lira arası bir tutar cıkacak karşıma, o yüzden demirbaşları güzel alıyorum şimdilik. Fakat kasa dar olsa da hoşuma gitti, sıvı soğutmayı arkadaki egzos fana takacağım, öne 2 adet 14cm ve üst panele de 2 adet 12 cm koyarsam bir de fan kontrolcü takarsam gayet kibar bir kasa elde etmiş olacağım gibime geliyor. Ekran kartı konusunda ise haklı olabilrsiniz, biraz aç gözlüyüm o konuda fakat gta5i 4k da oynayabilmek istiyorum monitör aldığımda.
  • Pcmaster95 kullanıcısına yanıt
    Ssd unutma
  •  5.500 civarı komple oyun sistemi önerisi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CryZENx kullanıcısına yanıt
    Ssd'siz olmaz hocam, unutur muyum :) idare edicem bir süre. bi aksilik olmazsa 5 ay sonunda hiç bir eksiği kalmayacak inşallah.
  • hocam cok tesekkür ederim zahmet etmişsiniz, neden galax ekran kartı ve ddr 4 sistem tercih ettiniz, i7 5820k ile 4790k arasında gamer olarak fark var mıdır? ddr3 alsam saçma mı olur?
  • eğer 1000-1200 lira verip 144hz monitör almayacaksanız,2000 lira verip gtx 980 almanın anlamı kalmıyor.
  • quote:

hocam cok tesekkür ederim zahmet etmişsiniz

Rica ederim.
    quote:

neden galax ekran kartı ve ddr 4 sistem tercih ettiniz

Ucuz olduğu için galax önerdim. Ddr4 tavsiye etmemin sebebi -> I.hizliresim.com/j4mJlL.jpg
    quote:

i7 5820k ile 4790k arasında gamer olarak fark var mıdır?

%5 civarı.
    quote:

ddr3 alsam saçma mı olur?

Öncelik işlem gücü ise ddr4 daha iyi tercih olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

eğer 1000-1200 lira verip 144hz monitör almayacaksanız,2000 lira verip gtx 980 almanın anlamı kalmıyor.

hocam alacağım öyle bir monitör, ancak belirttiğim gibi 4-5 ay içinde alacağım. şuan da bir ögrenci olarak kısıtlı bütcemle ve gireceğim o kadar borc ve risk ile sadece demirbas parcaları yüksek tuttum işlemci ekran kartı vb. daha sonra ssd, 144hz monitör, 8gb ram ilavesi ve büyük bir kasaya geçiş yapacağım. 27 inch asusu da abime vereceğim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.