Şimdi Ara

'5'e Gidenden Akıllı Mısın'da hatalı soru! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

"5'e Gidenden Akıllı Mısın"da hatalı soru!

(En Son Oy Tarihi: 11.6.2007)
Giriş

Orjinalden alıntı: diabolik191

iyi istediğinize inanın siz yarışmadada benim dediğimi demiş size bilgi öpretmeye gelmiyo örümcek kafalı devam edin siz gelip doğrusunu söylüorm hemen polemik çıkıyo siz inansanızda inanmasanızda

KIRMIZI-TURUNCU-SARI-YEŞİL-MAVİ-MOR dur

Bi sen dogrusun zaten tüm ansiklopediler, kitaplar yanlış dimi...nobel ödülü..
  • Arkadaşlar anket de açtım. Herkes oylarsa düşünceleri daha net görebileceğiz. Çoğunluk lacivert yok diyor bir kişi ısrarla yok diyor ve üstelik o dediği yarışmada da doğru çıktı.
  • quote:

gökkuşağında her renk varmıdır zannediyosun ? hayır yoktur güneş yukarda saydığım ışınları gönderir ve yağmurdan sorna bu ışınlar açığa çıkar

Yıldızların belli frekanstaki ışınları yansıtmadığı doğru ama lacivert renk nispeten geniş bir frekans aralığını kapsıyor. Bu karanlık bölgeler aşağıda verdiğim adreste görüldüğü gibi böyle geniş bir aralığı içine alacak kadar büyük değil.

http://www-astronomy.mps.ohio-state.edu/~pogge/Ast162/Unit1/Images/SunSpectrum.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 10 Haziran 2007; 18:55:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mobius

Arkadaşlar anket de açtım. Herkes oylarsa düşünceleri daha net görebileceğiz. Çoğunluk lacivert yok diyor bir kişi ısrarla yok diyor ve üstelik o dediği yarışmada da doğru çıktı.

Hay allahım ya ne anketi wikipedia da lacivert yazıyor olmazsa evinde hiçmi ansiklopedi yok git aç bitanesini bak ya..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miex

quote:

Orjinalden alıntı: Mobius

Arkadaşlar anket de açtım. Herkes oylarsa düşünceleri daha net görebileceğiz. Çoğunluk lacivert yok diyor bir kişi ısrarla yok diyor ve üstelik o dediği yarışmada da doğru çıktı.

Hay allahım ya ne anketi wikipedia da lacivert yazıyor olmazsa evinde hiçmi ansiklopedi yok git aç bitanesini bak ya..

İyi de zaten ben de wikipedi gibi düşünmesem açmazdım bu anketi. Dikkat edersen konuyu açan benim ve başlıkta hatalı soru yazmışım. Fakat % 100 mutabakat sağlanamadı nedense.

Yarışmadaki çocuklar da kendinden çok emindi. 5 tane akıllı öğrencinin hepsi mi yanlış öğrendi ya da hepsine yanlış öğretildi acaba?

Sonuçta müfredatta hata var öyleyse ya da bu gökkuşağı renkleri bizim haberimiz yokken değişmiş.

• quote:

iyi istediğinize inanın siz yarışmadada benim dediğimi demiş size bilgi öpretmeye gelmiyo örümcek kafalı devam edin siz gelip doğrusunu söylüorm hemen polemik çıkıyo siz inansanızda inanmasanızda

KIRMIZI-TURUNCU-SARI-YEŞİL-MAVİ-MOR dur

1. Sözlerinize dikkat edin. Siz buradakilere örümcek kafalı derseniz buradakiler de size sabit fikirli der.

2. TC'nin resmi bir sitesi olanhttp://www.meteor.gov.tr/ de bile lacivert var diyor. Adamların işi meteoroloji. Yarışmada ne dedikleri umrumda bile değil, o yarışmalarda hatalı soru yüzünden eledikleri yarışmacıları mahkeme kararıyla yine yarıştırdıkları günleri unutmadık daha.

Ansiklopediler, meteoroloji siteleri yarışma organizasyonlarından daha bilgisiz demek. Öyle olsun bakalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Neden olmasın ki ?

çünkü ışık kırıldığında sadece ana renkler ortaya çıkar
  • Benim bildiğim bi ana renkler ve ara renkler çıkar sarı-kırmızı-mavi ana renkler turuncu-yeşil-mor ara renkler lacivertin ne işi var arada ki ana yada ara bi renk değil.
  • Lise 1 de

KuTu SaYaMaM , Olarak ogrenmiştik .
  • quote:

Orjinalden alıntı: tàlhà

Benim bildiğim bi ana renkler ve ara renkler çıkar sarı-kırmızı-mavi ana renkler turuncu-yeşil-mor ara renkler lacivertin ne işi var arada ki ana yada ara bi renk değil.

optikte ana renkler mavi-kırmızı-yeşildir resim dersindeki gibi değil ama çıkar dediğni renkelr doğru
  • yav lacivert konusu kesin değildi.bize de hoca ilk okulda laciverti var olarak öğretmişti ama bazı kaynaklar lciverti dahil ediyor bazıları etmiyor o yüzden bu soru bence de olmamalıydı
  • her hangi bir öss hazırlık kitabına bakarsanız lacivertin olmadığını görürsünüz sdc wikipedia ve meteoroloji sitesine bakmayın bi kitapçıya gittiğinizde üşenmeyip bi öss hazırlık fizik kitabı alıp optik bölümünde renklere bakın beyaz ışığı kırarsanız kırmızı turuncu sarı yeşil mavi mor olduğu görürsünüz
  • artık hava kirlendi ya o yüzden mor lacivert gibi görünmüştür kasmayın bu kadar
    lacivertin ne işi var gökkuşağında o dediğiniz takım elbiselerde olur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.