Şimdi Ara

5 Günlük Araç Motor Yenileme Acil Tavsiye !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kusura bakmayın ama siz araç hararet yaptığı halde sürmeye devam etmek gibi bir hata yapmıssınız araç size motoru çalışır vaziyette teslim esilmiş ve şu anda sanırım hararetten motor yemiş bir araç durumunda bu aracı bu hale getiren sizce kim...

hiçbir yerde aracın bakımları yapılıp satılır va gibi bir kural yok galericileri sevmem ama burada satıcıdan çok sizde kusur var aracın kontrollerini yapmadan yola çıkmıssınız ve motoru kendi hatanızla yakmıssınız hiçbir hak iddiaedebileceğinizi düşünmüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aracımı bilmeyerek galeriden aldım. Aslında üçkağıtcılar galeri değilde sahibinden şeklinde ilan açıyolar. Biz zaten filtreleyerek galericileri iptal etmiştik, uygun bi araba denk geldi, expere soktuk aldık. Exper hertarafı orjinal motor yüzde 96 dedi. beyni arıza verebilir belki dedi. sonrasında ise aracı iç dış detay temizliği yapan bi yere götürdüm, ustayı çağırdılar yeni aldım diye, aracı aldı sürdü, lifte kaldırdı vs. sonra bana bir masraf gömdü aklınız hayaliniz durur. Şurası arızalı burası arızalı. Benimde jeton düştü beni kazıklamaya çalışıyor diye. bütün arızalı yerleri söyledi, yazdı fiyat çıkardı sonrasında, ben teker teker abi bu arızalı demişsin bakmak istiyorum diye bütün kalemleri tek tek sordum, ustada bana teker teker, arızalıları, arızanın neresinde olduğu ve biri bozuk biri arızalı 2 parçayı gösterdi. Sonrasında bu aracı 1 ay kullanırsın yolda bırakır elinde kalır diyede ekledi. şüphelendiğimden başka ustalara/sanayileri dolaşmaya başladım.

Herkesde benzer şeyleri bi kaç eksik ve fazla anlattıda anlattı. Herkezden fiyat aldım. İlk gittiğim usta gibi ucuz ve güvenilir olmadı. Sonrasında parasını verdim yaptırmaya başladım 1 hafta yattı sanayide yürüyen ve boyası olmayan araç. Pamuk gibi aldım aracımı 5-6 ay sürdüm. Sonrasında ise 2 bin lira zararına sattım.

bu sefer yaşıma uygun başka bir araç aldım. Aldığım araca exper, tramer sorgusu bile yaptırmadım. noterden satışını aldım, ustama götürdüm bak bunu yeni aldım bi bak dedim. Usta kaldırdı bi kaç ufak birşey buldu(polen filtresi) filtre haric diğerlerini yaptırmasanda olur sorun çıkarmaz dedi. Araca antifreeze konulmamış su konulmuş. Sakın antifreeze koyma, araç eski antifreeze koyarsan kireci söker, paslanmış yerlerdende delikler açılabilir, sonrasında bir sürü masraf açar dedi.

Buradaki önemli nokta, ben aracı tanımadığım birinden alsaydım, kesin ustama götürürdüm. Exper falan hikaye..

sadece kaportayı ve motor durumunu söylüyor. Yürüyene falan baktıkları bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

Kusura bakmayın ama siz araç hararet yaptığı halde sürmeye devam etmek gibi bir hata yapmıssınız araç size motoru çalışır vaziyette teslim esilmiş ve şu anda sanırım hararetten motor yemiş bir araç durumunda bu aracı bu hale getiren sizce kim...

hiçbir yerde aracın bakımları yapılıp satılır va gibi bir kural yok galericileri sevmem ama burada satıcıdan çok sizde kusur var aracın kontrollerini yapmadan yola çıkmıssınız ve motoru kendi hatanızla yakmıssınız hiçbir hak iddiaedebileceğinizi düşünmüyorum...

kusura bakılacak bir durum yok da siz durumu yanlış anlamışsınız zannedersem.hararet yapınca durdum bekledim suyuna baktım eksik olduğunu görünce su ilave ettim ve hararet düştü dolayısıyla yoluma devam ettim.5 dakika sonra tekrar yükselince kenara çektim ve çekici çağırdım.burda anlaşılmayacak birşey olmadığını sanıyorum ama ?

her motoru çalışır halde verilen araçda satıcı sorumluluğu bu sebeple üzerinden atarsa mahkemeler bu konuda boşuna çalışıyor size göre :)

http://www.hukukmedeniyeti.org/karar/104272/yargitay-13-hukuk-dairesi-e-2015-20944-k-2016-1577/?v=list&aranan=sahibinden.com%20ekspertiz

• bu arada ilk hararetten itibaren bana bu tavsiyeyi de yetkili suzuki servisinde halen çalışmakta olan bir usta verdi.he siz ondan da iyi biliyorsanız saygı duyarım :)
  • Bundan iki onceki aracimizi sifir almistik yillarca sorunsuz gitti. Ta ki bir gun babam hararet yaptirdi. Radyatorde ufak bir catlak olmus bir anda su bosalmis babamin da dikkatsizligine gelmis ve kotu son.

Ayni araba ayni senaryo ile 2 sene sonra yine hararet yapti. Yine dikkatsizlik ve yine kotu son.

Bu olaylardan 1 gun oncesine kadar araba sorunsuz tas gibi arabaydi. Bize de ikinci hararetten sonra ders oldu sik sik suyunu kontrol ettik. 7-8 sene daha sorunsuz kullanip sattik.

2010 da babama sifir bir araba aldik. Bunun da azar azar su eksilttigini 2015 te servis kontrolunde soylediler. Onemli bir miktarda eksiltmemis 5 senede belki 1 bardak kadar. Ancak aracin garantisi bittigi halde devirdaim pompasinda conta grubunu vs degistirip sorunu cozduler. Halen araci sorunsuz kullaniyoruz.

Benim farkli marka 2011 model aracim da azar azar su eksiktiyor. Sebebi yine devirdaim. Babamin araci tdci benimki hdi. Ama temelinde ayni motorlar sayilir. Ara sira kontrol edip gerekirse ekliyorum. Durumun farkindayim.

2016 da sirket aracim bir ara 1.5 tdci fiesta idi. Kiralik aracti 20.000 km de bana geldi. Geldigi gibi hemen kontrol ettim ve bam! Genlesme kabinda hic su yok. Hemen suyunu tamamladim ve sorunsuzca kullandim. Kiralik diye bakmasam motoru yemisti araba.

Kisaca pek cok farkli model arabaya bindim. Hepsinde su eksiktme bir sekilde vardi. Bu nedenle araba mercedes s serisi bile olsa kaputu acip kritik kontrolleri yapmak sart.

Ek olarak, ikinci el bir arac aliyorsan sana servis faturasi bile gosterseler hemen yagini filtrelerini, 2 seneyi tamamlamissa hidrolikleri degistireceksin. Suyunu kacagini kontrol edip ilk 1 ay teybi bile acmadan motoru dinleye dinleye diken ustunde gideceksin. En kritik zaman budur.

2012 yilinda galeriden fabia almistim. 89 binde tertemiz arabaydi. Aldiktan 100 km sonra ertesi gun yani, bobin patlatti yolda kaldim. Aldigim yere telefonda 1 ton laf soyledim. Masrafini karsilayacagiz dediler. 120 lira tuttu o zaman bobini degistirdim. Yolum dusmedi parayi almaya da gidemedim. Ama o arabayi 3 yil tam 118000 km kullanip 207000 km de sattim. Bu sure icinde 3 kez daha bobin patlatti. Arastirdim vag motorlarinda kronik bir sorun. O zaman aldigim galericiye demedigimi birakmamistim telefonda. Haksizlik etmisim hakkatten adamin hic sucu yokmus. Dolayisiyla hemen o sinirle gunah almamak lazim. Mekanik bu bir anda arizanin krali da cikabiliyor yillarca sorunsuz da gidebiliyor.

Birde su motor olcen yerler cogunlukla para tuzagi. Motoru 100bg olan arabayi 90 bg olcup motor %90 diyorlar. Karddesim aktarma organlarinda hic mi kayip yok? Manuel sanzimanda en az %5, tam otomatikte en az %10 kayip olur bunu nerede degerlendiriyorsun? Cevap yok. Sacma sapan isler

• mustafacem1 M kullanıcısına yanıt
    Keşke dediğiniz gibi olsa da içimiz rahat etse. Emsal karara baktım da orda önemli bir nokta var aracın ilanında aracın tüm bakımları yapılmış diye bir ibare var. Anlaşılan malum sitedeki bir ilana göre alınan araç. Suçu ispatlamak gerek. Yani elinizde bir kağıt veya elektronik ortamda bir şey olması lazım. Motor bloğunda çatlak olan bir araba alan adam tanıyorum. Araba kadar masraf yapmıştır. Arkadaştan alsa böyle sorunu olmazdı. Galeriden alındığı zaman mesela expertiz firması onay verse bile kağıdın altına test sonuçlarının geçerlilik süresi 1 gündür gibi ibareleri koyabiliyorlar ki sorumluluğu üstlerinden atabilsinler. Mesela aracı almaya 2 arkadaş ile gitseydiniz galerici ile olan konuşmanıza miss gibi tanık oldukları için sizin yararınıza olurdu. Kimseye güvenmemek lazım.

• karşı taraf benimle iletişime geçti ve anlaşarak aracın masraflarını aldım.hem zarara uğramamış oldum hem yapılan haksızlık yapanın yanına kalmadı.benzer durumda olan varsa bana 0535 5516426 numaralı telefonumdan ulaşabilir.
    Helal olsun bu adamlara meydanı boş bırakmayın.

• Geçmiş olsun. Adamları yola getirmeniz çok iyi olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel kanıya bende katılıyorum, exper yapmadan galeriden araç almak büyük hata.
    Gel gelelim sonuç. ne olacak.

siz aracı bilerek ve görerek aldığınız için mahkemeye de verseniz hiç bişey ispat edemezsiniz.Bugün satılan sıfır km araçlar göçüyor ve binlerce madur var, yine bi halt olmuyor.

Yapmanız gereken şey aracı sanayide ucuz yollu yaptırıp gittiği yere kadar binmek, yada satmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafacem1

karşı taraf benimle iletişime geçti ve anlaşarak aracın masraflarını aldım.hem zarara uğramamış oldum hem yapılan haksızlık yapanın yanına kalmadı.benzer durumda olan varsa bana 0535 5516426 numaralı telefonumdan ulaşabilir.

Nasıl aldın paranı sonuçta resmiyette suçlu görünmüyo karşı taraf helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafacem1

karşı taraf benimle iletişime geçti ve anlaşarak aracın masraflarını aldım.hem zarara uğramamış oldum hem yapılan haksızlık yapanın yanına kalmadı.benzer durumda olan varsa bana 0535 5516426 numaralı telefonumdan ulaşabilir.

Tebrik ederim.
    Paranın tahsilatı konusunda biraz paylaşımda bulunursanız herkes için faydalı olur.
  • Karşı tarafa avukat aracılığı ile ihtar çektirdim.ihtarın ayrıntısında çekici ücreti,tespit ücreti,tamir ücreti ve detaylarından da bahsettim.bu tarz bir problemin aldıktan hemen sonra ortaya çıkamıyacağını da tespit ettirdim.ve bu ibarelere güvenerek ihtar çektirdim.ve karşı taraf uzlaşmak istediğini belirtti ve durum davalık olmadan anlaştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Genel kanıya bende katılıyorum, exper yapmadan galeriden araç almak büyük hata.
    Gel gelelim sonuç. ne olacak.

siz aracı bilerek ve görerek aldığınız için mahkemeye de verseniz hiç bişey ispat edemezsiniz.Bugün satılan sıfır km araçlar göçüyor ve binlerce madur var, yine bi halt olmuyor.

Yapmanız gereken şey aracı sanayide ucuz yollu yaptırıp gittiği yere kadar binmek, yada satmak.

hocam kusura bakmayın ancak bu zihniyet çok yanlış.sanayide ucuz yollu yaptır.sonra sat.yarın birgün alan kişinin sana etmediği beddua kalmasın.ben o vebale giremem.vicdan muhasebem beni uyutmaz.
    ucuz yoldan kasıt dandik ürün kullanmak değil. Yetkili servisin 10bin TL çıkardığı aynı işi sanayide yarı fiyatına yaptırırsın.
    Bunu bilmeyecek kadar piyasadan bihabermisiniz ?

Kimse size milletin vebaline mi girin dedi.
    Bi konu açtınız yorum istediniz, bizi burda neyle itham ediyorsunuz ?
  • 3 gün 5 gün çok kısa bir zaman dilimi. Hakkınızı aramalısınız. Elinizdeki tüm kanıtlarla birlikte mahkemeye başvurun. En kötü ihtimalde kendinize avukat tutmazsanız(tutarsanız 2000 daha ekleyin bana göre gerek yok) toplamda 3000 TL mahkeme,karşı tarafın avukatı(karşı taraf avukat tutmazsa 2000 TL düşün) vs. masrafınız olur. Birde bilirkişi inceleyene kadar yaklaşık 1 ay araçsız kalırsınız. Ondan sonra isterseniz yaptırıp binebilirsiniz ya da mahkeme sonucunu beklersiniz. Geçmiş olsun her türlü sıkıntılı bir süreç.
  • LPG li araçlar, ayar yapılmadan çok sıkıştırılırsa da hararet yapabilir. Mesela 0 kapak conta takıp, test için abandığım araçta 40 km de conta yakıtğımı bilirim.

Değişken ayarlı lpg karbüratörü vardı ve belli bir ayarın altına indirememiştik yakıt ayarını.

Ki benim gördüğüm brc kitleri (çok çeşidini gördüğümü söyleyemem) sabit fikirli kitlerdir. Ne yaparsan yap kısmaz kendini gider illa benzin ecusunun ardına yapışır. Bu yüzden belli kmde kapak çatlatıp değiştirmeyi normal sayan hyundai elentra taksiler var mesela.

Böyle bir durumla karşılaşmış olabilirsiniz. Galerici bunu bilemiyebilir, eski sahibi de bilemiyebilir.

Kimseyi savunduğum yok, bilginiz olsun diye söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

ucuz yoldan kasıt dandik ürün kullanmak değil. Yetkili servisin 10bin TL çıkardığı aynı işi sanayide yarı fiyatına yaptırırsın.
    Bunu bilmeyecek kadar piyasadan bihabermisiniz ?

Kimse size milletin vebaline mi girin dedi.
    Bi konu açtınız yorum istediniz, bizi burda neyle itham ediyorsunuz ?

böyle söylerseniz anlaşılır.ancak gittiği yere kadar yaptırmak derken ucuz yollu,idareten yaptırmak gibi bir durum anlaşıldı önceki mesajınızda o yüzden cevap verdim.yanlış anlaşılma olmuşsa problem yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.