Şimdi Ara

5 Kilo Samandan Kaç Kilo Duman Çıkar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır hayır dumanları bir araya getirip sıkıştırırsan küller oluşur yani oradan çıkacak dumanı külleri ile hesaba katmak gerekir başka türlü sonucu bulamazsınız
    hala diretiyorum 5kg samandan 5kg duman çıkar
  • saman yanmıo ki dumanda çıkmaz sonuç=0
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucoo

Yanmayan samandan duman çıkmaz

soruda samanın yandıgına dair bir kelime yokkkk

Bende onu söledim ama herkez nedense yandıgını düşünüyor
  • saman organik bir madde olduğundan bikere içerisinde carbon hidrojen ve oksijen bulunmalıdır. her yanma reaksiyonu için oksijen gereklidir. ve her yanma reaksiyonu sonucunda ortama carbondioksit ve su çıkar. sonuç olarak 5 kg samanı tetikleyici bir alev ile tutuşturursak çıkan dumanı bulmak için saman dediğimiz yapının kimyasal bileşimini bilmemiz gerekir. ama illaki kaba bi hesap diyorsanız çıkan dumanın kütlesi artı kalan küllerin toplamı mutlaka 5 kg dan fazla olmalıdır ki bu fazlalıkta kullanılan oksijen kütlesi kadardır.....
  • Ne bu ya ahiret sorusu gibi!

• quote:

Orjinalden alıntı: csonmez

quote:

Orjinalden alıntı: basicbats

quote:

Orjinalden alıntı: csonmez

quote:

Orjinalden alıntı: destructive

arkadaş duman çıkınca ağırlığını ölçemessinki uçup gider

Eğer tepkimeye giren maddenin yani samanın bileşiğini ve kütlesini biliyorsan bal gibi hesaplarsın kardeş

hiçbirine gerek yok.
    önce samanı tart sonra yak.
    kalan külleri tart. gerisi kolay

Fen lisesimdeyim benim aklıma gelmedi şerefsizim...

KÜTLE KORUNUM KANUNU...

ben o okulu bitireli 5 sene oluyo

• Soruyu soran eleman uğramıyo Tartışmayı kesin adam dalga geçiyor bizimle
  • kusura bakmayın işlerim vardı soruyu sordum arkadasındayım daha kimse yaklaşılabilir bir cevap vermedi. demekki bilmiyorsunuz:) iyi bakalım daha tahminlerimiz bir hafta sürecek ozaman açıklayacam
  • NE DİYON SEN KARDEŞ TÜRKÇE KONUŞ FAZLA PROFOSYONEL TAKILMA ALT TARAFI KAÇ KİLO EDER ONU DİYECEKSİNİZ YA
    quote:

Orjinalden alıntı: smyrna_35

saman organik bir madde olduğundan bikere içerisinde carbon hidrojen ve oksijen bulunmalıdır. her yanma reaksiyonu için oksijen gereklidir. ve her yanma reaksiyonu sonucunda ortama carbondioksit ve su çıkar. sonuç olarak 5 kg samanı tetikleyici bir alev ile tutuşturursak çıkan dumanı bulmak için saman dediğimiz yapının kimyasal bileşimini bilmemiz gerekir. ama illaki kaba bi hesap diyorsanız çıkan dumanın kütlesi artı kalan küllerin toplamı mutlaka 5 kg dan fazla olmalıdır ki bu fazlalıkta kullanılan oksijen kütlesi kadardır.....

• Alt tarafı tahmin edeceksiniz kardeş sende süper profosyonel takılmışsın süpersin dostum çok yaklaştın ama dumanın uçup gitme işini hesaba katmamışsın yanlış formül birde Japonlar iki dakikada cevap verdiler ha haberiniz ola!!
    quote:

Orjinalden alıntı: han7

küller+O²+samandangeriyegazolarakhavayakarışmışmaddeler=saman+O²=5,000005206504025060004050620560202045060 gibi bi sayı olurdu heral

ayrıca samanı bileşenlerine ayırıca ne çıkıyo
  • şimdi 5 kilo saman = duman öyleyse,

duman değerini 1 alırsak 5/1 = 5 çıkarsa, Saman = 0,25 + 5 = x

H-2 (O) değer cinsinden bakılacak olursa 5-5=0 KARIŞTI BOŞVERİN

ço dehşet matematiğim vardır yani ayıbtır sölemesi

• KARDEŞ ÇOK TŞKLER SONUCU EN İNCE AYRINTISA KADAR ÇÖZDÜN VE MİLLETE GÖSTERMİŞ BULUNMAKTASIN GERÇİ BİR HAFTA KALSIN DİYORDUM AMA NEYSE SAĞLIK OLSUN TEBRİKLER TELEFONUNU PM ATTA KNT GÖNDEREYİM SANA
    SENİN KADAR DEHŞET MATEMATİK ÇÖZEN BİRİNİ GÖRMEDİM
    quote:

Orjinalden alıntı: Deluxe1

şimdi 5 kilo saman = duman öyleyse,

duman değerini 1 alırsak 5/1 = 5 çıkarsa, Saman = 0,25 + 5 = x

H-2 (O) değer cinsinden bakılacak olursa 5-5=0 KARIŞTI BOŞVERİN

ço dehşet matematiğim vardır yani ayıbtır sölemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knight_trasy_ -- 24 Aralık 2006; 23:02:36 >

• ayıb ediyon varsa daha sor
  • Saman saplı mı sapsız mı?Ona göre formul uygulayalım
  • valla kardeş ben sapsız tarafından çözdüm. sende saplı çöz bakalım sonuç ne olacak
  • saman+ateş kıvılcımı=yangın

yangın+saman=inek aç kaldı

duman+saman=ateş olmayan yerden tütmez mantığı

saman+duman+ateş kıvılcımı+eyvah+yangın=16 kg 129 gr..

biraz yaklaştım mı ne?..

• valla çıkan dumanı soruyosun samanıda sigara gibi düşünürsek %80 i dumanının katıdır bu katının saman - küllerden gemesi lazım yani 100 gr kül kalsa. 5000 gr - 100 gr = 4900 gr...

4900x 80/100 = 3920 gr civarı olmalı bence
  • yapmamız gereken şu önce bir düzenek kurlamlıyız samanın yanma tepkimesinden sonra çıkan dumanı bi balonun içine doldurmalıyız. bu yüzden cam bir düzenek kurmalıyız. dikkat etmemiz gereken samanın tümü yanana kadar yani tepkime gerçekleşene kadar gerekli oksijeni sağlamalıyız. çıkan dumanı bir şekilde balonun içine doldurarak balonun şişmesini sağlarsak iş tamamdır. bir ölçülü eşit kollu terazi veya dinamometre vasıtasıyla son ölçümü yaptıktan sonra balonun boş ken olan ağırlığından çıkardın mı bulursun. Bunun kesin bir değeri yoktur. Bütün formül kullanan aradaşların yaptıkları muhtemelen doğrudur. senin elindeki sonuçta yaklaşık bir değerdir. bu değer bulunduğun ortama, kullandığın alet erdevata, samanın türünden tut ölçümlerde yaptığın aletlere göre değişir. biri deneyi yapar x,165464768746546476847646 bulur biri yapar x,165464768746546476847678 bulur. Ama tebrikler güzel soru..
    yaklaşım nasıl?
    =>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coni139 -- 25 Aralık 2006; 18:45:13 >

• çok manyak bir yaklaşım konuya ilginiz için tşkler arkadaşlar ama sonucu bulan daha çıkmadı
  • samanın yakıldığına dair bir ipucu yok soruda

yani cevap sıfır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.