Şimdi Ara

5 Li Prizin Düğmesine Basınca Sigortanın Atması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam boş iken denedim hiç atmadı, prizde ve anahtarda sorun yok demek ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevarus

Sadece çoklu prizde mi oluyo yoksa tek tek takınca da aynı sorun oluyormu ?

Tek tek takınca sorun olmuyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

tüm cihazları çıkarın sonra teker teker takın hangisinde atıyorsa o cihazda izolasyon sorunu yani elektrik kaçağı var...

hepsini takınca atıyorsa birden fazla cihazda kaçak var. birden fazla cihaz takınca kaçak 30 ma geçiyor ve atıyor. topraklı prize sahip olan cihazlarda kaçak var..

Anladım hocam ama tek tek denediğimde hiç atmadı, birde mesela hepsi takılı iken atmayabiliyor, şimdi hepsi takılı iken 5 defa denedim atmadı örneğin. İlginç bi sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugoss

Arkadaşlar 5 li priz kullanıyorum, hepsi dolu, açma kapama düğmesine basıp açınca sigorta şak diye atıyor. Gidip kaldırıyorum ondan sonra sorun olmuyor.

Nedeni ne olabilir sizce

Atan Sigortanın üzerinde kaçak akım koruma anahtarı yazıyor, birde 25A

hocam asm değil ama ilk kalkınma yani açılışta fazla amper çektiğinden dolayı olabilir belki cihazların çektiği ampere göre semt trafosundan gelen amper anlık fazlada olabilir sigorta kaldıramayıp kendisini kapatıyor olabilir yada bi elektrikci çağır baksın

• quote:

Hocam boş iken denedim hiç atmadı, prizde ve anahtarda sorun yok demek ki

o zaman çok aşırı akım çeker. bir süre sonra atıyor mu ya da kablo aşşırı ısınıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cixmen3

quote:

Arkadaşlar 5 li priz kullanıyorum, hepsi dolu, açma kapama düğmesine basıp açınca sigorta şak diye atıyor. Gidip kaldırıyorum ondan sonra sorun olmuyor.

Nedeni ne olabilir sizce

Atan Sigortanın üzerinde kaçak akım koruma anahtarı yazıyor, birde 25A

hocam asm değil ama ilk kalkınma yani açılışta fazla amper çektiğinden dolayı olabilir belki cihazların çektiği ampere göre semt trafosundan gelen amper anlık fazlada olabilir sigorta kaldıramayıp kendisini kapatıyor olabilir yada bi elektrikci çağır baksın

hocam selamlar... kaçak akım rölesi sadece faz ve nötr arasında rölenin tipine göre fazdan geçen akım ile nötrden dönen akım arasında 30ma veya 300ma dan fazla akım farkı olursa açar.. aşırı akım ve kısadevre koruması yoktur...

• quote:

quote:

tüm cihazları çıkarın sonra teker teker takın hangisinde atıyorsa o cihazda izolasyon sorunu yani elektrik kaçağı var...

hepsini takınca atıyorsa birden fazla cihazda kaçak var. birden fazla cihaz takınca kaçak 30 ma geçiyor ve atıyor. topraklı prize sahip olan cihazlarda kaçak var..

Anladım hocam ama tek tek denediğimde hiç atmadı, birde mesela hepsi takılı iken atmayabiliyor, şimdi hepsi takılı iken 5 defa denedim atmadı örneğin. İlginç bi sorun.

Kaçak demekki ara sıra oluyor. fişi ters taktığınızda atmayabilir.. geçici de olsa çözüm olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

o zaman çok aşırı akım çeker. bir süre sonra atıyor mu ya da kablo aşşırı ısınıyor mu?

hocam durduk yere hiç atmıyor, ama normal ev tipi fırını çalıştırır isek belli bir süre sonra kendiliğinde attığı oluyor. kabloların ısınma durumu yok.
  • quote:

quote:

quote:

Kaçak demekki ara sıra oluyor. fişi ters taktığınızda atmayabilir.. geçici de olsa çözüm olabilir...

deneyelim hocam tabii..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sevarus

Sadece çoklu prizde mi oluyo yoksa tek tek takınca da aynı sorun oluyormu ?

Tek tek takınca sorun olmuyor hocam

O zaman çoklu prizin için de bi sıkıntı olabilir içini açıp bi bakmayı dene belki oynatınca kısa devre yapıyodur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

hocam durduk yere hiç atmıyor, ama normal ev tipi fırını çalıştırır isek belli bir süre sonra kendiliğinde attığı oluyor. kabloların ısınma durumu yok.

fırın gibi ağır ir şeyi 5 li prizle çalıştırırsan kaliteli bir şey takmalısın ve onda anahtar olmayacak!
    çünkü anahtarlar o kadar yükü kaldırmaz. o attırır. attırmazsa yakar.
    bir de kablıda ezik çatlak varsa aşırı yükte elektrik atlattırabilir. ona bak derim.

• Yalnız atan kaçak akım rölesi. sigorta değil.

aşırı akımdan veya kısadevreden dolayı atmıyor. bir cihazda elektrik kaçağı var ve bu topraktan akıyor bu akım 30 mA geçiyor ve K.A.R atıyor.
  • Anlattiklariniza bakacak olursak Sanirim sigorta hep anahtari ilk actiginizda atiyor. Bagli olan cihazlar ilk kontakta gereginde fazla akim cekerler bunu sebebi icindeki devre elemanlaridir (kondansator bobin vs.) o yüzden sigortayi kaldirip belli bir zaman gecmeden tekrar denediginizde devre elemanlarindaki elektrik hala bosalmadiginda sigortayi attiracak kadar anlik bir akim cekmez.
    Tavsiyem bazi cihazlari baska prizlere baglamaniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.