Şimdi Ara

500 TL ye Kadar İşlemci Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sıkıldım99

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Boş konuşmuş. Milyonlarca FX serisi işlemci kullanan var. O zaman hepsinde sıkıntı olsaydı forumlar yığınla boş konuyla dolardı.

size güveniyorum hocam.bir sorum daha var.

600watt psu sence bu bileşenler için yeterli mi ? yapacağım sistem şöyle olacak.

işlemci:amd fx8120 3.1ghz.stock soğutucu ile kullanacağım oc yapmayacağım
    ram:2x4gb ddr3 1333mhz cl9 ram kingston
    ekran kartı:sapphire hd 6850 1gb
    anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-970a-d3-970a-d3-am3+-amd-970sb950-ddr3-2000mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56376

bu sisteme 600wattlık bir psu yeterli mi ? uzun süre oyun oynayabilirim.birde kasa önerirseniz süper olur çünküü şuanki kasama bu anakartın sığacağğını düşünmüyorum.

ayrıca;sizce 8çekirdekli işlemci gerekli mi ?

Oyun içinse kimse 8120 önermez. 6100 ile de 8120 ile de aynı performansı alacaksın. İş ekran kartında bitiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sıkıldım99

quote:

Boş konuşmuş. Milyonlarca FX serisi işlemci kullanan var. O zaman hepsinde sıkıntı olsaydı forumlar yığınla boş konuyla dolardı.

size güveniyorum hocam.bir sorum daha var.

600watt psu sence bu bileşenler için yeterli mi ? yapacağım sistem şöyle olacak.

işlemci:amd fx8120 3.1ghz.stock soğutucu ile kullanacağım oc yapmayacağım
    ram:2x4gb ddr3 1333mhz cl9 ram kingston
    ekran kartı:sapphire hd 6850 1gb
    anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-970a-d3-970a-d3-am3+-amd-970sb950-ddr3-2000mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56376

bu sisteme 600wattlık bir psu yeterli mi ? uzun süre oyun oynayabilirim.birde kasa önerirseniz süper olur çünküü şuanki kasama bu anakartın sığacağğını düşünmüyorum.

ayrıca;sizce 8çekirdekli işlemci gerekli mi ?

Oyun içinse kimse 8120 önermez. 6100 ile de 8120 ile de aynı performansı alacaksın. İş ekran kartında bitiyor.

hm..peki hocam sizcede 8çekirdekli bi işlemci ileri nesildeki oyunlarda gerekli olmaz mı ? crysis ilk çıktıgında quad core bir işlemci ile e8600 ayarında bi çift çekirdek işlemciyle aynı performansı veriyordu ama zaman geçip yeni oyunlar çıktıkça aradaki fark açıldı böyle bir fark olmazsa ilerde

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd6100wmgusbx-fx-x6-6100-soket-am3+-33ghz-14mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57064 bu 6100 işlemciyi düşünebilirim.100tl fark var arada azbuz bi fark değil bir işe yaramayacaksa bunu alırım.seçtiğim anakart buna uygunmudur ?

• Valla arada kaldım. Yorumlarımla etkilemek de istemiyorum. Fazla fark diyorsan seçim senin. Ama şuanki oyunlarda pek fark görmeyeceğini belirteyim. İlerki oyunlarda dedin. 8 çekirdek kullanan oyun artık 5 yıla mı çıkar 10 yıla mı çıkar bilemem ama şundan eminim ki daha uzun yıllar çıkmaz. Piyasada oyun oynayan grubun bilgisayarlarınla alakalı. Şuan yoldan 100 kişiyi çevirsen sorsan işlemcin 8 çekirdek mi diye büyük çoğunluğu ne 8 çekirdeği diyecektir :) Benim düşüncem bu ne kadar doğrularsın bilemem :))
  • quote:

Valla arada kaldım. Yorumlarımla etkilemek de istemiyorum. Fazla fark diyorsan seçim senin. Ama şuanki oyunlarda pek fark görmeyeceğini belirteyim. İlerki oyunlarda dedin. 8 çekirdek kullanan oyun artık 5 yıla mı çıkar 10 yıla mı çıkar bilemem ama şundan eminim ki daha uzun yıllar çıkmaz. Piyasada oyun oynayan grubun bilgisayarlarınla alakalı. Şuan yoldan 100 kişiyi çevirsen sorsan işlemcin 8 çekirdek mi diye büyük çoğunluğu ne 8 çekirdeği diyecektir :) Benim düşüncem bu ne kadar doğrularsın bilemem :))

o da doğru ama ben bi sistem aldımmı en az 5 yıl kullanırım sadece ekran kartı ve ram upgradeleri yaparım misal e8200 ü 2007de ilk çıktıgından beri kullanıyorum.ama artık ömrünün sonuna geldi heralde.birdehttp://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=oemmbd şu sayfadan bana uygun bir anakart önerir misiniz 1333 mhz bi ram alacağım fx 6100 de karar kıldım güç tüketimi çok fazla 8120 nin birde fatura yükü binmesin üstüme.anakart olarak 220 tlye bukldum birtane ama 110-150 tl arası birşey üdşünüyorum bütçemin çok üstüne çıktım 4çekirdek bi quadcore düşünüyordum bi baktım teknoloji ne kadar ilerlemiş

alacağım bileşenleri şöyle belirledim :

ram: 2x 4gb 1333mhz cl9 kingston
    işlemci:amd fx 6100
    anakart:?

• Tabi bunları gidip sakın şimdi alayım deme. Şuan Axess , Bonus, Havale ve Kredi Kartı Tek Çekime %8 indirim ile bu 3 ürün 643 TL oluyor. Şimdi almıyorsun sakın. Haftasonunu bekleyip %25 ile senin bütçene denk gelir o zaman alırsın.
  • quote:

Tabi bunları gidip sakın şimdi alayım deme. Şuan Axess , Bonus, Havale ve Kredi Kartı Tek Çekime %8 indirim ile bu 3 ürün 643 TL oluyor. Şimdi almıyorsun sakın. Haftasonunu bekleyip %25 ile senin bütçene denk gelir o zaman alırsın.

çok saolasın hocam özellikle ram konusunda çok yardımcı oldun.son sorum rahat bırakacağım seni .600wattlık psu bu bileşenler için yeterli mi ? hd6850 ekran kartı ile kullanacağım.birde bunlara uygun bir kasa önerirsen mükemmel olacak.fazla ısınma ve ses yapmayacak bir kasa istiyorum çünkü bileşenler ibrbirine yakın olunca çok ses ve ısı oluyor.

edit:hesapladım işlemci anakart ve ram toplam 497 tlye geliyor haftasonu indiriminde.100tllikte bir kasa bulsam 600tlye süper birşey olmuş olacak inşallah.birde sdd düşünüyorum 320gb sdd ile nereye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıkıldım99 -- 11 Aralık 2012; 18:15:28 >

• 600 watt yeterlidir. Kasa önerisine gelirsek o konuda fikir veremeyeceğim için üzgünüm. Benim de kararsızlıklarım var o konuda :)))
  • quote:

600 watt yeterlidir. Kasa önerisine gelirsek o konuda fikir veremeyeceğim için üzgünüm. Benim de kararsızlıklarım var o konuda :)))

hocam en azından ne tür bi kasa aramam gerek pek bir bilgim yok bu konuda.atx falan diyorlardı ama bilmyiorum işte

edit:hocam şöyle sorayım p5k-se takılan bir kasaya bu anakart takılır mı ? p5k-se de atx miş galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıkıldım99 -- 11 Aralık 2012; 18:17:47 >
  • Zaten çoğu ATX destekler. Madem 600 watt var diyorsun sadece kasa araştırması yap. Fiyatlarını araştır kendin.
  • Olabilir. Şimdi ezbere konuşmak olmaz.
  • quote:

Zaten çoğu ATX destekler. Madem 600 watt var diyorsun sadece kasa araştırması yap. Fiyatlarını araştır kendin.

tamam hocam çok teşekkürler.büyük bir kasa bakacağım şimdi ısınma ses sorunu olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

ekran kartını değişitirmeyeceksen
    işlemciyi değiştirmekle performansı fark edemezsin

E8200 işlemci, HD 6850 ye gerekli performansı verir

e8200 ün performansı zaten AMD işlemcilere yakın

işlemciiyi (e8200) ü yükseltme yapacaksan İ5 (en az İ3) almalısın ki yükseltmeyi değsin

paranı çöpe atma

bir defa okumayla anlamadınız herhalde
  • quote:

quote:

ekran kartını değişitirmeyeceksen
    işlemciyi değiştirmekle performansı fark edemezsin

E8200 işlemci, HD 6850 ye gerekli performansı verir

e8200 ün performansı zaten AMD işlemcilere yakın

işlemciiyi (e8200) ü yükseltme yapacaksan İ5 (en az İ3) almalısın ki yükseltmeyi değsin

paranı çöpe atma

bir defa okumayla anlamadınız herhalde

şuanki işlemcim bozuk diyorum kardeşim anlamıyormusun BOZUK.ayrıca işlemcinin etkisini biliyorum ekran kartı tam performans vermiyor diye bir sıkıntım yok.öyle olsaydı hala c2d kullanıyor olurdu herkes

• anakart değişimi yapmanız lazım intelin burda eksiği ortaya çıkıyor geriye dönük upgrade desteği sunmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.