Şimdi Ara

5000-6000'e Sistem Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: caso

Merhaba HeLLsTeR,

İleride yetersiz gelmesi durumunda her şeyi değiştirmeden güncelleyebileceğim tarzda bir sistem öneriniz varsa belirttiğiniz tarzda bir sistem de uygun olabilir tabii ki.

Ben uzun ömürlü olması için bütçemi yüksek tutmaya çalışıyorum. Yetersiz geldiğinde şunu şunu güncellersin dediğiniz önerilerinizi de bekliyorum bu durumda.

İyide 1-2 seneye ddr4 geliyor. Sürekli güncel tutamazsın sil baştan kurman gerekecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha bu arada yeni gördüm x79 sistem kuracaksanız,8x2 yerine 4x4 yapın.

Zira x79 çipset 4 kanal bellek kontrolcüsüyle geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emir Çelik

P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    790,14 TL

Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci
    1.529,01 TL

16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Kit Ram
    496,71 TL

250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    369,00 TL

GTX760x2 ROG MARS GDDR5 4GB 512Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı
    1.765,87 TL

HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    475,50 TL

TOPLAM FİYAT:5.426,23 TL

Her oyunu ultrada açar. Ekran kartını özellikle 4gb 512bit seçtim, ilerki oyunlarıda açsın diye sen gtx760 yazmasına bakma 4gb 512bit olmasına bak.

Hayırlı olsun ..

O ekran kartı o parayı asla haketmiyor.
    Gtx 780 ti dururken one öyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba..

Isterseniz ben sondan baslayayım ;

Monitor istemediginizi oyunları televizyondan oynayacagınızı soylediniz oncelikle forumumuzun monitor bolumunu ziyeret etmenizi tavsiye ederim cunku oyun monitorde oynanır, televizyonda sadece oynadıgınızı sanırsınız. Buyrun bir monitor uzmanında kucuk bir anekdot ;

Umutcan Arkadasımızın eizo 240 hz konusuna yazdıgı mesajdan alıntıdır;

Tüm tv'lerin sinyal algılama kapasiteleri 60hz'dir. (Özel istisnai modeller vardır tabi, onlar hariç)
    60hz sinyali frame çoğaltarak sözde 600hz görüntü elde etmekteler.(Hatta normal kullanım alanını baz alırsak bu 60hz'lik yenilemenin de içinde anca 30fps taşınır tv yayın standardı olarak)
    Yani kaynaktan direkt gelen gerçek yüksek kare sayısına sahip bir görüntü yok. Tv'lerdeki olay araya sanal kareler eklenmesiyle oluşan sanal akıcılık algısı ile ilgili.
    Tv'lerdeki bu sanal interpolasyonun bir problemi de görüntünün önce tv'nin görüntü işleme birimine(engine) gidip orada işlenip/interpolasyon ile kare eklenip ekrana gelmesidir.
    Bu işlem sırasında epey gecikme oluşur ki tv forumlarında dikkat ettiyseniz fps oyunları için bu şekilde motionflow vb. teknolojiye sahip tv kullananlar input lag yüzünden hep hüsranla karşılaşmıştır.
    O yüzden konsol oyuncuları da genellikle tv'lerini game mod'a yani düz 60hz input moduna getirerek oyun oynarlar.

Monitörlerdeki olay ise ekran kartı üzerinden genellikle dual link dvi ile 120hz gerçek görüntü aktarımı sağlanabilmesi. Bu sayede 60fps üzerindeki kare oranları fiziksel olarak izlenebildiği gibi tearing stuttering vb.
    görüntü problemleri de olmaz dolayısıyla v-sync ayarını unutursunuz bir nevi. Fps gibi aksiyon oyunlarında ise yüksek fps alabiliyorsanız(100+) motion blur/hareketli görüntü bozulmaları en aza iner.
    Aksiyonlara kattığı gerçeklik algısı da cabası.
    120hz algılamanın bir başka önemli özelliği de frame seq. 3d ile 2xfull 1080px60hz stereo(sağ/sol göz) görüntü verilen 3d'dir elbette. (3d vision kitleri veya entegre gözlükler ile)
    Tv'lerde örnek verirsek tam 1920x1080 çözünürlükte 3d görüntü iletimi yapamazsınız çünkü tv'ler(yine özel modeller hariç tutularak) 120hz frame sequential algılama yapamazlar.
    Side by side/up-down görüntüyü ikiye bölüp tek 3d görüntü halinde upscale yaparlar. Bu da dikey yada yatay çözünürlüğün yarısını kaybetmek anlamına gelir. (1920x540 gibi)
    Özetlersek monitör ve tv'ler özellik olarak birbirlerini andırsalar da iki ayrı dünyaya hitap ediyor.

Madem monitor dedik o zaman ne onerelim ki uzun omurlu olsun ?

Artık 1080p 60 hz lik monitorler oyun dunyasında demode oluyor ileriki donemde trend 2k ve 120 hz lik oyuncu monitorlerinde olacak. Buyrun bu ay icinde piyasaya cıkacak olan asus un ust seviye oyuncu monitoru ;

http://forum.donanimhaber.com/m_88885887/tm.htm

Bu konuda ciddi anlamda basarım olacagını tahmin ediyorum. 2k su andaki gpu gucuyle cokta zor olan ulasılamayan bir noktada degil cunku. Birde gecen ay lanse edilen ve daha yeni piyasaya giren hemde ulkemizdede satısta olan bir monitor var su andada fiyatı 1400 liraya kadar dusmus durumda.Buyrun konusuda burada.

http://forum.donanimhaber.com/m_93134211/tm.htm

Bu monitorun handikapı su ; 4k 60hz ve 1 ms olması onu oyuncu monitoru yapıyor ama ona yetecek gpu gucu servet istiyor. Bu monitorde ultra ayarda 60 fps y3 ancak R9295x2 den 2 adet alarak ulasabilirsiniz. O yuzden simdilik ona gerek yok.

Bunlardan biri olmaz ise gene minimum 120 hz olmak kaydı ile bir monitor almanızı ısrarla tavsiye ederim. Monitor isi boyle. Peki bu monitorlerden birini aldık diyelim bunu besleyecek gpu gucu ne olacaktır?

Burada uzulerek tavsiye veren arkadaslarla aynı goruste olmadıgımı belirtmek isterim. Biliyorumki imzamda yazan gpu lar seneye demode olacaklar. Bundan kastım cıkacak oyunlarda bana ayar kıstıracaklar hemde sli olmasına ragmen. Gecen yıl bf3 tarzı oyunlarda 250-300 fp alan sistemim bu sene BF4 te1080p de 150-200 fps ye
    surround ta ise 40 fps ye duserek satılmaya hak kazandılar.Buradan nvidia yı beni vram ile vurdugu icin en icin en icten duygularımla selamlıyorum.

Konu linki asagıdadır sayfa sonundan itibaren yazdıklarımı okuyabilirsiniz ekledigim videoda 2 adet gtx690 ın nasıl cuvalladıgını gorebilirsiniz.Buyrun link:
    http://forum.donanimhaber.com/m_93096556/mpage_2/tm.htm sayfa sonundan itibaren konuyu takip edin size fikir verecektir.

Ekran kartı icin ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_91831434/tm.htm buradaki arkadasın ongorusunu sizinle paylasayım ; Bu ay icerisinde 780ti nin 6 gb lık modeli satısa sunulacak
    onlarla birlikte sli duzenek kurulmasın taraftarıyım. Bende aynı gorusu paylasıyorum. Eger butce meselesi olacak ise ;

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=06G-P4-3787-KR 6 gb oldugu icin bunun sli yı. yada ;

http://www.asus.com/Graphics_Cards/STRIXGTX780OC6GD5/ bu kartın sli yı daha uzun omurlu olacaktır.

Amd tarafına gecelim ;

Amd tarafında yukarıda verdigim kartların muadili olarak R9 290 lar onumuze cıkmakta Buranın lideri konumunda ;

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2167&psn=&lid=1&leg=0 var. Bu kartın crossfire da uzun soluklu olacaktır.

Ekran kartı konusunda hedef ya 6 gb lık 780ti yada verdigim linkteki kartın R9 290x modelinin coklu kart secenegi olmalı. Eger butce yetmiyorsa bir alt modele gecilmelidir. Ekran kartında hedefi belirledigimize gore bunu besleyecek islemci ne olmalıdır ? hemen orayada deginelim ;

Madem coklu kart cozumumuz var o zaman islemcide seviye yukseldigi icin amd yi direk eliyorum. Bu seviyede haswell icin bekleyip 4790k yada gene bekleyip x99 da 5930k tercih edilebilir.
    Her iki soketinde bugun hali hazırda islemcileri mevcut 4770k ve 4930k gibi. Ama madem ileri donuk sistem yapılacak ve butce sorunu yoksa 1-2 ay beklenip biraz daha ileriye yonelik sistem kurulabilir.

Guc kaynagı icin seasonic uretimi min. 850 watt bir psu isinizi gorur. Seasonic derken kendi markasından ziyade corsair ve evga gibi firmalarada psu uretir.

Ram miktarında soyle bir olay var sistem eger haswell 1150 uzerine kurulacak ise 2x8 gb lık. Eger lga2011 soket uzerinde kurulacak ise gene 16 gb olmak uzere 4x4 gb lık olmasında fayda var. Cunku 1150 soket dual kanal desteklerken lga2011 quad kanal destekler.

Bunları topladık bir kasanın icine koymamız gerekecekse cok alalade birsey olmasın madem o kadar para sistem bilesenlerine ayrılıyorsa 400 tl de bir 750D ye harcanır heralde. Buyrun kasa incelemesi ; Burada kasa hakkında herseyi bulabilirsiniz. Tabiki sizin tercihiniz farklıda olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_88508796/f_//tm.htm#88508796

Erpo arkadasımızın kasasınıda ekleyeyim burdada ciddi anlamda emek var ;

http://forum.donanimhaber.com/m_93048967/f_//tm.htm#93138852

Geri kalan donanımları kendi isteginiz dogrultusunda alabilirsiniz cunku performans ve omur konusunda sisteme bir faydaları olmayacaktır...

iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 14 Haziran 2014; 3:29:06 >

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Hocam paylaşım için teşekkür ederim.fakat ben o Kasayı dah bitirmeden! Yeni akrilik boru gelmediğinden (yurtdışından) eski parça purca borular la iderelik yapmıştım.
    Emeğe saygınınızdan! Size saygılar sunuyorum

• Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim.

Herkesin önerisi beklemem yönünde oldu genel olarak.
    Biraz sabredelim bakalım sonbaharda neler çıkacak.

Saygılar hepinize.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.