AMD 5000+ Black edition kullanan arkadaşlar, OC potansiyelini belirtebilirlermi ? Ben en çok stabil 3,0Ghz yapabiliyorum, soğutma Akasa AK-876, beklentim daha yüksekti.
FSB yi 200Mhz de bırakıp, çarpanı oynayarak 15x ile 3,0Ghz de stabilim (1,412V) , 15,5x ile aynı voltajda Crysis benchmark çalışıyor ama S&M ve Medieval bir süre sonra sistemi kilitliyor.
Aşağıda değerlerim var, excel e atıp text to column ile rahatça görülebilir.
Kullanan kimse yok mu arkadaşlar, değerleriniz nedir ?
quote:
Orijinalden alıntı: bariscat
Kullanan kimse yok mu arkadaşlar, değerleriniz nedir ?
pek kullanan yok sanırım :) ama 3 ghz normal amd çekirdeği için.
quote:
Orijinalden alıntı: FrakOff
pek kullanan yok sanırım :) ama 3 ghz normal amd çekirdeği için.
Alıntıları Göster
soğutma sistemin nedir ?
quote:
Orijinalden alıntı: The Big Boss
soğutma sistemin nedir ?
Alıntıları Göster
bu amd neden bu kötü skorlara imza atiyor super pi de
quote:
Orijinalden alıntı: Brabus
bu amd neden bu kötü skorlara imza atiyor super pi de
Alıntıları Göster
işlemci mimarisi ile alakalı bir durum
quote:
Orijinalden alıntı: The Big Boss
işlemci mimarisi ile alakalı bir durum
Alıntıları Göster
Akasa nın çift 12 cm fanlı kasasında , AK-876 CPU soğutucusu ve crossfire ın üzerine denk gelecek şekilde ayarlanmış 80cm lik deviri kontrol edilebilir fanlar var.
Sıcaklık ile sorunum olduğunu sanmıyorum, OC suz, default değerler ile CPU 26C, yükte 45C yi geçmiyor, Kasa sıcaklığıda 28C lerde.
Super Pi, AMD nin çalışma mantığıyla uyuşan bir program değil, hatta Super pi çalıştırırken task manager açarsan, işlemcilerin %100 de çalışmadığı görülebilir. Ben sadece stabilite yi görmek için kullanıyorum.
quote:
Akasa nın çift 12 cm fanlı kasasında , AK-876 CPU soğutucusu ve crossfire ın üzerine denk gelecek şekilde ayarlanmış 80cm lik deviri kontrol edilebilir fanlar var.
Sıcaklık ile sorunum olduğunu sanmıyorum, OC suz, default değerler ile CPU 26C, yükte 45C yi geçmiyor, Kasa sıcaklığıda 28C lerde.
Super Pi, AMD nin çalışma mantığıyla uyuşan bir program değil, hatta Super pi çalıştırırken task manager açarsan, işlemcilerin %100 de çalışmadığı görülebilir. Ben sadece stabilite yi görmek için kullanıyorum.
Alıntıları Göster
Çarpanı: 13'e al Fsb: 240 / Maxiumum 250 (250'de Ramleri 667 mhz'e al) Cpu Voltaj: 1.4 Ram Twingleri Auto'da Kalsın
bu arada anakartin ve rem'lerin marka modellini yazarmisin
quote:
Orijinalden alıntı: Sh1N0
Çarpanı: 13'e al Fsb: 240 / Maxiumum 250 (250'de Ramleri 667 mhz'e al) Cpu Voltaj: 1.4 Ram Twingleri Auto'da Kalsın
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: W-Devil
bendede e2180 var 533mhz ram var 1gb anakart 945gzms2 gigabyte ram markası elixir olması lazım. 2.4 ten yukarı çıkaramıyorum oc yi , psu 400W EVEREST markası ( dandik 20 YTL ye almıştım ) 2.4 ten yukarı çıkaramadım. bi ayarmı yapmam lazım?
şayet bu mesajımı görürseniz nedenini bana pm ile atarsanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Necessa®i
quote:
Orjinalden alıntı: W-Devil
bendede e2180 var 533mhz ram var 1gb anakart 945gzms2 gigabyte ram markası elixir olması lazım. 2.4 ten yukarı çıkaramıyorum oc yi , psu 400W EVEREST markası ( dandik 20 YTL ye almıştım ) 2.4 ten yukarı çıkaramadım. bi ayarmı yapmam lazım?
şayet bu mesajımı görürseniz nedenini bana pm ile atarsanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler
Alıntıları Göster
W-Devil, imzamda markalar yazıyor.
quote:
Alıntıları Göster
Kardeşime aldık X2 5000 BE 3.4 GHZ de stabil çalıştırıyor ama su soğutma il belki fark eder sende,zannediyosam 50 derecede falan çalışıyor.Prime 95 ve süper Pİ de geçti testleri ama başka bişey yapmadı günlük 3.2 çalıştırıyor
quote:
Alıntıları Göster
cpu-z görüntüsü ve everest ram benchmark ss'lerini koyarmisin daha faydali bir öneri yapabilirim kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: bariscat
quote:
Orijinalden alıntı: Sh1N0
cpu-z görüntüsü ve everest ram benchmark ss'lerini koyarmisin daha faydali bir öneri yapabilirim kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: bariscat
Alıntıları Göster
daha fazla gidebilmen gerekiyor, ben tamamen ayni çekirdeğe sahip(brisbane ve g2 revizyonu) 4200+ ile 2,9 seviyesinde stabilim(anakartim vcore 1,3 ün üstüne çekebilse daha da gider fakat şimdi 1,275 ile arasinda fark olmuyor ve maksimum bu kadar gidiyor).
ben de 5000+ black alacaktim 3,2-3,3 seviyesine rahat gittiği yaziliyor heryerde, ben 300mhz fark için 50 dolar fazladan vermek istemedim 4200+ aldim fakat 3ghz de kalmak da sinir bozucu olmali senin için.
15X de bırakip veya çarpani biraz düşürüp fsb ile oynarsan belki daha rahat çıkarsın. bence oyle dene bir de. neticede çekirdeklerimiz aynı benimki 265mhz fsb yi kaldiriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mithrelios
daha fazla gidebilmen gerekiyor, ben tamamen ayni çekirdeğe sahip(brisbane ve g2 revizyonu) 4200+ ile 2,9 seviyesinde stabilim(anakartim vcore 1,3 ün üstüne çekebilse daha da gider fakat şimdi 1,275 ile arasinda fark olmuyor ve maksimum bu kadar gidiyor).
ben de 5000+ black alacaktim 3,2-3,3 seviyesine rahat gittiği yaziliyor heryerde, ben 300mhz fark için 50 dolar fazladan vermek istemedim 4200+ aldim fakat 3ghz de kalmak da sinir bozucu olmali senin için.
15X de bırakip veya çarpani biraz düşürüp fsb ile oynarsan belki daha rahat çıkarsın. bence oyle dene bir de. neticede çekirdeklerimiz aynı benimki 265mhz fsb yi kaldiriyor.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: mithrelios
brisbane 4200+ var mıydı yahu
quote:
Orijinalden alıntı: blkb
quote:
Orjinalden alıntı: mithrelios
brisbane 4200+ var mıydı yahu
Alıntıları Göster
var hem de iki tane g1 ve g2 revizyonlu olmak üzere ;)
quote:
Orijinalden alıntı: mithrelios
var hem de iki tane g1 ve g2 revizyonlu olmak üzere ;)
Alıntıları Göster
Anakartta değerleri auto da bırakıp, AMD overdrive ı yükledim, hafta sonu bununla deneyeceğim. AMa farkettim başka bir olay, AMD overdrive çalışırken speedfan ile çakışıyor, sistemi kilitliyor.
Dün akşam Overdrive ı ilk denememde 1,30 dan 1,325 ye aldım voltajı, 14x220=3080 i gördü ama sadece AMD nin stability testini yaptım, uzun süre test etme şansım olmadı. Aynı saat hızında anakarttan CO yaptığımda 1,425 ile sabit kalıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: raseptin
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Bu işlemciyle 4 Ghz yapanlar var.Ama nasıl bir soğutma uyguluyorlar bilemiyorum...
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Raseptin çok ilginçtir, bende bios un 1.2 sini yükledim ama bendeki Voltaj aralıkları farklı, 1.37 den 1.42 ye sıçrıyor, üzerine özellikle çıkmak istemiyorum, günlük kullanımda yüksek voltaj kalmasın diye. Tomshardware deki Black Edi. incelemesi biraz havada kalıyor gibi, adamlar hiç voltaj bile değiştirmeden, uçup gidiyorlar.
Bu arada ram voltajın nedir, ben geil leri 2.1 de kullanıyorum.
Not: içime oturdu, piyasayı yakalamanın imkanı yok, 1.5 ay olmadı daha Gigatek te 109$ a düşmüş işlemci.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
hocam zahmet olacak ama
3000 mhz de 3d mark 06 islemci puaniniz kac acaba ?
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Bir AMD sitem için puanın çok iyi bence sistemi fazla zorlamanı tavsiye etmem. Bildiğim kadarıyla 3D 2006 testinde İntel işlemciler çok başarılı özellikle Q 6XXX ler. Çünkü test dört işlemciyi destekliyor. Ama oyunlar iki işlemciyi desteklediği için çok büyük bir fark olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme