< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
5000 Serisi İçin Sistem Tavsiyesi (2. sayfa)

-
-
Gayet güzel ve kaliteli sistemin var hocam. Peki 2k da kaç fps alıyorsun?
Mevcutta oynadığın oyundan örnek verir misin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim daha iyiler sizin olsun. İşin aslı ben FPS değerlerine bakmıyorum. Akıcı olduktan sonra pek takılmıyorum daha doğrusu. Ama örnek verirsem ufaklık Hogwarts Legacy oynuyordu onda kontrol ettim monitör üzerinden, 170 fps gösteriyordu. Daha fazla mıdır bilemiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şimdilik 5000 serisine bütçem yemiyor gibi.
Bu nedenle 4070-4080 gibi düşünüyorum.
2K’da 4070 gayet yeterli geliyor. 4080 şu an için çok mantıklı mı emin değilim. Belki idareten 4070 alınıp sonraki seri beklenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 1 Şubat 2025; 14:13:28 >
Hocam senin ekran kartın markası nedir? 2 fanlı ve 3 fanlı modelden hangisini tercih edeyim?
Benim iki fanlı model. ASUS DUAL GeForce RTX 4070 OC. Isınmadan yana bir problem görmedim açıkçası. PCB’de gayet iyi, inceleyerek almıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamlık -- 1 Şubat 2025; 15:58:12 >
2K oynayacaksan X3D işlemcinin ne özelliği var? FHD çözünürlükte rekabetçi oynama dışında espirisi yok. Ayrıca 29.5'a nereden buldun? 22'ye bulunabiliyor.
@n201 ilk önerdiği 9700x'li sistem makul, 9800x3d'den 10 bin lira ucuz olduğu için başka parçaya aktarırsın. En basitinden 2k yerine 4k monitor, depolama artırırsın, 32 ram yerine 64 ram takılır, bi üst seviye ekran kartına harcanır.
22k'lık işlemciye 30k verenler olunca firmaları anlıyorum, fazla fazla kar ediyor. 150k'ya rtx 5090'da satar 30K'ya x3d'de satar
-
Hocam merhaba. Sinerji'ye 5080 kart gelmiş. Sizin tavsiyelerinizle şöyle bir sistem oluşturdum. Ekle çıkar değiştir diyeceğiniz var mıdır?
@n201
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 3 Şubat 2025; 9:55:39 > -
Hocam daha fikir alma aşamasındayım. Üst mesajda topladığım sisteme bakabilir misiniz?
2k monitör
Bütçemi artırabilirsem 4k monitör
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 3 Şubat 2025; 10:36:13 >
-
Sivi yerine hava sogutma bakilabilir,kasa-psu uygun olarak 4000d corsair 850 veya deepcool ch560 850 bakilabilir(4000d bakacaksaniz ustte 360 yok).
Sivi sogutma bakacaksaniz da modelleri iyi arastirin.
https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-deepcool-ch560-850w-80-gold-mesh-tempered-glass-argb-usb-3-0-e-atx-mid-tower-kasa-fiyati,628444195.html
Tabi bunun fiyat ucmus, pckolikte 7 bin idi en son.
https://www.sinerji.gen.tr/corsair-icue-4000d-airflow-rgb-850w-80-gold-tempered-glass-usb-31-atx-mid-tower-kasa-p-47867
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 3 Şubat 2025; 12:46:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sıvı soğutma yerine Hava soğutucu ekledim:
Kasa+PSU
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/1ZUH7NQT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 3 Şubat 2025; 13:17:0 >
-
Ben asagidaki gibi topladim 103k tuttu
Ryzen 7 9700x
12399
MSI Mag X870 Tomahawk
13125
Kingston Renegade 2 TB SSD
5699
Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 (2x16 GB) 32 GB
3792
Lian Li Lancool 207 Beyaz Mid-Tower ATX Kasa
3499
Corsair 1000w rm1000e
7199
Thermalright Phantom Spirit 120 işlemci soğutucu
1899
GAINWARD GeForce RTX5080 PHOENIX 16GB GDDR7 256bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
55999
https://www.incehesap.com/gainward-geforce-rtx-5080-phoenix-16gb-gaming-ekran-karti-fiyati-77095/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyone -- 3 Şubat 2025; 16:5:23 >
-
Tek tek toplamak daha iyi tabi. Ama montaj kısmını beceremem. Buradaki bilgisayarcılar da beceremiyor bir de güvenemiyorum. Bu nedenle hazır sisteme kaçıyorum mecburen.
-
Sogutucu ve karti sen takarsin her turlu vadesiz taksit isine yararsa inventusa bakilabilir (axess e 6 var diger kartlar 3)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Onları takarım kolay onlar.
Peşin almayı düşünüyorum.
Sadece monitörü pazaramadan 6 taksitle alabilirim. Samsung g7 4k iyi midir?
Bir de hocam sistemde başka bi sıkıntı var mı artık alınabilir duruma geldi mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 3 Şubat 2025; 14:24:15 >
Monitoru incelemek lazim, diger turlu kasa iyi bence sizin akliniza takilan yer var mi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasa içime sindi.
Monitörü araştırıyorum iyi diyen var beğenmedim diyen de var.
gamegaraj a da bakmani tavsiye ederim
https://www.gamegaraj.com/urun/chameleon-7a-rtx-5080/
biraz ben ozellestirdim 100k oldu
-
Elin tornavida tutuyorsa montajı yapabilirsin. Yanlış montaj yapamazsın zaten yuvalar asimetrik. Takmak için orantısız güç kullanırsan bozulur o ayrı tabi. Binlerce kasa toplama videosu ve onlarca detaylı rehber var. Her ürünün kullanım kitapçığı da var tabii
Kimse senin kasana, senin kadar özenli davranmaz ve vakit harcamaz. Ayrıca sisteme 100K verip ilk çalıştırma sırasında o zevki tatmalısın.
Hazır sistemlerde illa bi parça içine sinmiyor...
İşlemci: AMD 9700x
İşlemci soğutucu: Thermalright modellerinden biri. 1. tavsiye olmadı buradan hoşuna giden çift kule tipi soğutucuyu seçebilirsin. Ayrıca yüksekliği not et, kasa bakarken yeterli montaj boşluğunun olması önemli.
Anakart: Asus Tuf B850 serisi (başka modelleri, kampanya denk getirmek ya da ikinci elden temiz bir ürün bulabilirsin)
Ram: Patriot Viper Venom 32 GB 6000 MT/s (PVV532G600C30K) [6000 MT/s CL30 ram]
Kasa: Zevk meselesi tabii ama yine de iyi fanlarla beraber satılan ve özellikleri iyi olan kasalara bak. Sıvı soğutucu takmak istersin desteklemez, kötü fanları vardır, kaliteli fan almak istersen pahalıya patlar vs.
Güç Kaynağı: Genelde birçok kişinin ucuza kaçtığı ama kaliteli model alınmasını tavsiye ederim. (tier a psu yazıp aratabilirsin.)
Ekran kartı: Soğutması ve kalitesi iyi olan modellerin fiyatları uçup gittiği için gözüne ve bütçene hoş gelen bir modeli iyice araştır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X