ramleri de gskill ripjawsla değiştirin kingston devri eskidendi.ssd olarak corsair gs öneririm.o kadar güç kaynağına ihtiyacınız olmaz sanırım.kasa olarak corsair 400r işinizi çok rahat görür bence.soğutucuyu da 100i yapın tamamdır.Z87-GD65 güzel anakarttır.hayırlı olsun
Monitor almayı düşünmüyorum. Şuanda zaten güzel bir monitorum var. Ramler konusunda haklı olabilirsiniz. Az önce intelin sitesindeki oc testlerine baktım. Bütün 4770k'lar gskill ve corsair ramler ile kullanılmış. Kingston daha alt işlemci gruplarında var. Birkaç kişiden yeni nesil asus anakartların kingston ramler ile sorun çıkarttığını da duydum. Sanırım onları da değiştireceğim. ama dün -erna- benim kafamı baya karıştırdı. 48,49 serisi işlemciler eylülde piyasada olacak. Onu da bekleyebilirim. Teşekkür ederim sağolun
ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |ASUS GTX680 4GB |CoolerMaster Silent Pro 1000W |GSkill RipjawsZ 8x4 DDR3 2133 32GB | Noctua NH D14 | OCZ Vector 256GB |Xigmatek Elysium
yalnızca ekran kartını gtx770 veya 780 yap. render alacaksan bütçen için en uygun soket 2011
ilerisi için sli vb.. niyetin yoksa 1000w almana gerek yok. ama 800ün altına düşmeni tavsiye etmem. 3930k 1150 ve 1155 soketlerden iki kat fazla enerji harcıyor. bir de oc yaparsan düşün işte
kaaannK
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler hocam. Ama sistem önerinizin maliyeti 6000tl yi geçiyor. SLi oc vs için minimum 1000-1200w arası almayı düşünüyorum. Render alımı ile en uygun soket 2011 olduğunu neye bağlı olarak söylediniz?
stoklarda gd65 yok bu yüzden msi mpower max düşünebilirsin oldukça stabil kartmış, oc dostu, 20 fazlı, gd65'i tamamen kapsıyor özellik bakımından. forumda konusu ve video incelemesi mevcut. güç kaynağı olaraksa corsairin ax serisine bakabilirsin. en iyi güç kaynağı sınıfındandır. sli yapmana gerek yok bence. bu anakartı ve ax760 al birde son çıkan ekran kartılarından f/p olanlardan birtane al. ssd konusunda ise neutron gtx240gb almalısın çok stabil bir ssd bu. yani diskin doluluk oranı artsa bile hızı vs. düşmüyor. bu 3 parçayı araştırın.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Evet gd65i hiç bir yerde bulamıyorum şuanda. Stoklara eylülde geliceğini öğrendim. ama zaten eylülde 48 49 serisi işlemciler de çıkıcak bi 10 gün daha bekleyip görsem mi diye de düşünüyorum. Fiyat performans açısından önerdiğiniz ekran kartı, mesela yüksek çekirdek ve işlemci hızlı bir gtx680 gibi mi diyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: izZo16
Önerileriniz için teşekkür ederim. Evet gd65i hiç bir yerde bulamıyorum şuanda. Stoklara eylülde geliceğini öğrendim. ama zaten eylülde 48 49 serisi işlemciler de çıkıcak bi 10 gün daha bekleyip görsem mi diye de düşünüyorum. Fiyat performans açısından önerdiğiniz ekran kartı, mesela yüksek çekirdek ve işlemci hızlı bir gtx680 gibi mi diyorsunuz?
Ekran kartlarını araştırmadım ancak şöyle bir tavsiyem var, hani gidipte 7870xt almayın f/p diye. Daha yüksek bir kart alın. Ancak bazen öyle durumlar olur ki 2 ekran kartı arasındaki fiyat farkı performans farkının ederi hiç değildir. Ona dikkat ederek fiyatının hakkını en fazla veren ekran kartını seçin. gtx680 almayın daha üst seviye bir kart düşünün vs sli işlerine girmeyin derim. Okuduğum kadarıyla bazı oyunlar sli'ı desteklemedi gibi performans artışı'da %100 olmuyor. En iyisi fiyatına dikkat ederek iyi bir kart alıp kullanmak birkaç sene sonra kartı değiştirmek. Eğer o.c. düşünüyorsanız işlemci için bahsettiğim anakart iyi olacaktır. Çok zorlamam diyorsanız gd65 işinizi görecektir elbet. Ben de gd65 arıyorum. Stok bilgisini nerden öğrendiniz?
hd7970 alabilirsin. gtx 580 serisindeki gibi render işlemlerini hızlandırabiliyoruz. (GCN)
İndex ve botürk ithalatını yapıyor. Bikaç tanıdık vasıtası ile oradaki yetkililer ile görüştüm. Eylülün ilk haftası gelicek bekle dediler. 48-49 serisi işlemciler içinde aynı şeyi söylediler. Zotac gtx760 amp edition çekirdek ve işlemci hızı emsallerine göre oldukça yüksek. vatan %30 indirimde çiftini 1490tl ye bulmuştum. gtx780 fiyatları 1800-1900den başlıyor. f/p olarak gtx780 ile arasında 400tl kadar oynuyor. sli760, 780 performansına kafa tutacağını biliyorum ama daha iyi bir performans alabilir miyim bilmiyorum.
quote:
İndex ve botürk ithalatını yapıyor. Bikaç tanıdık vasıtası ile oradaki yetkililer ile görüştüm. Eylülün ilk haftası gelicek bekle dediler. 48-49 serisi işlemciler içinde aynı şeyi söylediler. Zotac gtx760 amp edition çekirdek ve işlemci hızı emsallerine göre oldukça yüksek. vatan %30 indirimde çiftini 1490tl ye bulmuştum. gtx780 fiyatları 1800-1900den başlıyor. f/p olarak gtx780 ile arasında 400tl kadar oynuyor. sli760, 780 performansına kafa tutacağını biliyorum ama daha iyi bir performans alabilir miyim bilmiyorum.
gtx 680'i başka bir kartla karıştırdım. Tam incelemedim ama iyi bir kart olduğu kesin. Size tavsiyemi şöyle yapayım: Corsair 500r, çünkü hava akışı oldukça iyi, fan kontrolü için kasa önünde düğmesi var, şık. sıvı soğutmaya uygun. ~300TL Corsair ax760, çünkü platin sertifikası var, çok kaliteli bir psu. corsairin en üst segmentinde. ~450TL CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 ~400TL MSI mpower max z87, stabil kart, askeri kalitede parçalar, gd65'i kapsıyor ve oc için 20fazlı oluşu iyi bir durum. kaliteli bir parçai wifi adaptörü de paket içersinde mevcut. ~700TL INTEL CORE I7 4770K ~850TL TUNCMATIK DIGITECH PRO 650VA, tak diye bilgisayarın kapanmaması için elektrik kesildiğinde alınabilecek en iyi kesintisiz güç kaynağı. ~130TL 240gb SSD almak lazım bu segmentte alınabilecek en disk samsong pro ya da neutron gtx, ve benim bilidğim kadarı ile sadece neutron'da performans disk doluluğuna bağlı olarak düşmüyor yani iyi bir tercih olacaktır. ~550TL buraya kadar: 3400TL etti. Ekran kartı ve işlemci soğutucusuna da ihtiyacımız var. CORSAIR HYDRO SERISI™ H100I SIVI, kasaya tam uyumlu. ~300TL ve 1300TL ekran kartı için kalıyor. Şu haliyle sistem çok çok iyi overclock konusunda da su götürmez çok iyi. Ancak ekran kartına biraz daha para ayırmak istiyorsanız, kasa 300r'ye indirilebilir buradan 100TL kalır. Anakart gd65'e çekilebilir ki burada o.c. performansı azalacaktır, 200TL'de buradan kazanılır. Bu durumdan ekran kartına 1600TL kalmış olur ki daha fazlasını da vermeye hiç gerek yok bence. Ben sizin yerinizde olsam 1300TL'den fazla vermezdim ekran kartına sonuçta bu sizin iş bilgisayarınız da olacak. Dengeli tutmakta fayda var. Bu durumda bir 680'e bir 770'e paranız rahatça yeter. Fiziksel hızları bir yana oyun içinde nasıl bu kartlar bir araştırın ona göre seçiminizi yapın. Ekran kartı konusunda kesin bir şey diyemiyorum ancak; diğer parçalar cuk oturdu bi anakart fazla olabilir belki ama sistemin geneline göre bakarsak temeli sağlam tutmakta fayda var. İşlemciniz o.c.ye yatkın çıkarsa 3d olaylarının işlemciyle alakasını tam bilmesem de, eğer etkiliyorsa o.c. baya işinize yarayacaktır. İşlemci soğutucusunu direkt kafadan yazdım tam emin olmadığım parça bi o yani daha önce araştırmadım onu, ne kadar soğutur, ne kadar o.c.'ye izin verir gibi. Ancak iyidir. Araştırmanızı yapın iyi o.c. değerlerine yetiyorsa alın onu da.
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. h100i'lerin gürültülü fanları ile ilgili yorumlar okuyorum. O yüzden zalman yada cooler master tercih etme niyetindeyim. corsair ax serisi kaliteli ve güzel fakat f/p olarak iyi mi emin değilim. Yani şuanda tek ekran kartı alsam bile 1 - 1 buçuk yıl sonra 2.takmaya kalktığımda psu değiştirmek zorunda kalabilirim. Oc yüzünden güç tüketiminin arttğını düşündüğümde 760w bana biraz yetersiz geldi. Şuandaki 5 yıllık emektarda bile high power 600w var oc yüzünden kendini kapatmakla kapatmamak arasında bir yerlerde aynı fiyatlara cooler master silent pro 1200w gold alırsam belki verimlilik düşer ama bişeyler yapmak istediğimde psu yeter mi diye düşünmemiş olurum. anakart olarak da zaten şuan bu bütçeye alınabilecek mpower max dan daha iyi bir seçenek yok Bunun dışındaki diğer parçalar ve hesap aklıma çok yattı
quote:
Teşekkürler hocam. Ama sistem önerinizin maliyeti 6000tl yi geçiyor. SLi oc vs için minimum 1000-1200w arası almayı düşünüyorum. Render alımı ile en uygun soket 2011 olduğunu neye bağlı olarak söylediniz?
yok yav. ben 5500e yakın bir para ödemiştim. fiyatlar oldukça artmış demekki
2011 soketin üretim amacı bu tip işler çünkü. test sonuçlarına da bakarsanız bunu görürsünüz. 1150 soket için en güçlü işlemci bile 3930K'ya yetişemiyor. bahsettiğim anakart ise tamamen OC için üretilmiş bir kart. bahsettiğim kasa ise en geniş kasa. nhd14ü sığdırabilmek için böyle bir kasa aldım. eğer ki sıvı soğutma düşünüyorsan kasada serbestsin. ancak h100 veya h100i almalısın ki hava soğutmadan daha iyi sonuç alabilesin.
quote:
Orijinalden alıntı: ilgooz
gtx 680'i başka bir kartla karıştırdım. Tam incelemedim ama iyi bir kart olduğu kesin. Size tavsiyemi şöyle yapayım: Corsair 500r, çünkü hava akışı oldukça iyi, fan kontrolü için kasa önünde düğmesi var, şık. sıvı soğutmaya uygun. ~300TL Corsair ax760, çünkü platin sertifikası var, çok kaliteli bir psu. corsairin en üst segmentinde. ~450TL CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 ~400TL MSI mpower max z87, stabil kart, askeri kalitede parçalar, gd65'i kapsıyor ve oc için 20fazlı oluşu iyi bir durum. kaliteli bir parçai wifi adaptörü de paket içersinde mevcut. ~700TL INTEL CORE I7 4770K ~850TL TUNCMATIK DIGITECH PRO 650VA, tak diye bilgisayarın kapanmaması için elektrik kesildiğinde alınabilecek en iyi kesintisiz güç kaynağı. ~130TL 240gb SSD almak lazım bu segmentte alınabilecek en disk samsong pro ya da neutron gtx, ve benim bilidğim kadarı ile sadece neutron'da performans disk doluluğuna bağlı olarak düşmüyor yani iyi bir tercih olacaktır. ~550TL buraya kadar: 3400TL etti. Ekran kartı ve işlemci soğutucusuna da ihtiyacımız var. CORSAIR HYDRO SERISI™ H100I SIVI, kasaya tam uyumlu. ~300TL ve 1300TL ekran kartı için kalıyor. Şu haliyle sistem çok çok iyi overclock konusunda da su götürmez çok iyi. Ancak ekran kartına biraz daha para ayırmak istiyorsanız, kasa 300r'ye indirilebilir buradan 100TL kalır. Anakart gd65'e çekilebilir ki burada o.c. performansı azalacaktır, 200TL'de buradan kazanılır. Bu durumdan ekran kartına 1600TL kalmış olur ki daha fazlasını da vermeye hiç gerek yok bence. Ben sizin yerinizde olsam 1300TL'den fazla vermezdim ekran kartına sonuçta bu sizin iş bilgisayarınız da olacak. Dengeli tutmakta fayda var. Bu durumda bir 680'e bir 770'e paranız rahatça yeter. Fiziksel hızları bir yana oyun içinde nasıl bu kartlar bir araştırın ona göre seçiminizi yapın. Ekran kartı konusunda kesin bir şey diyemiyorum ancak; diğer parçalar cuk oturdu bi anakart fazla olabilir belki ama sistemin geneline göre bakarsak temeli sağlam tutmakta fayda var. İşlemciniz o.c.ye yatkın çıkarsa 3d olaylarının işlemciyle alakasını tam bilmesem de, eğer etkiliyorsa o.c. baya işinize yarayacaktır. İşlemci soğutucusunu direkt kafadan yazdım tam emin olmadığım parça bi o yani daha önce araştırmadım onu, ne kadar soğutur, ne kadar o.c.'ye izin verir gibi. Ancak iyidir. Araştırmanızı yapın iyi o.c. değerlerine yetiyorsa alın onu da.
ramler ve ups tek kelimeyle rezalet. ram sadece performans düşürür ancak o ups tüm sistemi tehlikye atar!! 1150 soket için güç kaynağı yeterli ancak OC ve SLI kısmını düşünürsek ben olsam 850 altına inmezdim. böyle bir sisteme 16gb 1600mhz ram koymak tam bir saçmalık! Oyun sistemi olsa oldukça mantıklı tabiki kullanılacak olan ups, güç kaynağının en az 1.5 katı olmalı. aksi takdirde çok büyük rüsk oluşturur. online olması daha iyidir ancak fiyatları çok yükseliyor bu sefer. ben imzamdaki sistem için 2000lik ups kullanıyorum mesela. herşeyde ucuza kaçılır ama ups ve psu arabanın lastikleri gibidir. otobanda giderken biri patlarsa araç pert olur.
kaaannK
kullanıcısına yanıt
Aslında fiyatlar değilde dolar kuru fırladı Benim canımıda o sıkıyor zaten 1.79 lardan 1.965 ler civarına çıktı ki buda 5000tl lik makinada 500tl oynamasına neden oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme