Şimdi Ara

5000tl pc Toplama - Yardım lütfen- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oradaki bir çok markaya para vermem ben sana da vermeni önermem o kadar para verip sistem alacaksın 2.ele koydun mu değeri nasıl düşecek :)

Ssd yoksa benim sistemde soğutucuyu 212 evo ya çek amazondan.

İşlemci de 6600k yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CominqSonqS kullanıcısına yanıt
    Hocam stok soğutucuyu idarelik kullan, ileride alırsın sağlam bi soğutucu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    video işleriyle uğraştığım için i7 istiyorum hocam + oyun+ yayın fln derken i7 anca kurtarır gibi geliyo bana.. ayrıca hocam oradaki derken benim kurdugum sistem için mi dediniz yoksa angelmax arkadaşın kurdugu sistem için mi söylediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CominqSonqS -- 26 Haziran 2016; 18:27:36 >
  • Monitör: Asus VX248H 24'' 1ms Tıkla 733 tl

İşlemci: Intel Core i7-6700K Tıkla 1227 tl

Ekran Kartı: EVGA GeForce GTX 1070 SC Tıkla 1600 tl

Anakart: Asus Maximus VIII Ranger Tıkla 730 tl

Ram: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Tıkla 294 tl

Kasa: Corsair Carbide Air 540 Tıkla 603 tl

Psu: High Power ASTRO GD 850W Tıkla 509 tl

Toplam: 5669 tl

İşlemci soğutucusu eklemedim sıvı soğutma veya normal hangisini istersen kendin belirle tamamen zevk işi. Ekran kartını forumdan getirten arkadaştan almanı tavsiye ederim oradan cebine girecek 400 tl üstü para ile daha üst bir pc toplanmış oluyor böylelikle.

Kasa olarak cube seçtim ve şuan bence en kullanışlı ve uzun ömürlü kasadır ve çok şık bir görüntüsü var, ram olarak ne önersem hep hız olayı yüzünden burun kıvırtan çıkıyordu o yüzden 3200 hıza laf edilmez heralde; monitör olarak 1080p istediğin için şuan en iyi ve kullanışlı modelden birini önerdim illaki hz hızı yüksek istersen onuda öneririm ama bence maliyetini aşırı yükseltir. Anakart bence en iyilerinden ve uzun süre dayanır üstüne en iyi işlemciyide ekledim artık gerisi sana kalıyor.

Ha unutmadan nette daha farklı sitelerden karışık alırsan belki önerdiklerimden bazılarını az daha ucuza bulma şansın var, artık net elinin altında araştır.

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    hocam psu ve kasa çok fazla kaçmamışmı ya kasa olarak dark n10 düşünüyorum psu da 700W fazla bile gelir gibi geliyo ama gtx 1070 için 500w mı 600w mı ne yeterli diyolardı.. kısamazmıyız onlardan 5000i fazla aşmaması için
  • Ben o + - 300/500 olayını görünce extrem bir pc topladım zaten her zaman extrem ve uzun ömürlü sistem tavsiye ederim ama illa ki 5000 tl ise limit.

O zaman işlemci 6700 düz alınır veya daha alt model i5 misal kasa sana kalmış yani yazdığın kasa eh işte seni götürecek bir ürün, benim önerdiğim ise uzun süre bakmaktan zevk alacağın bir ürün ama işte lanet para yine işin içine giriyor.

Yani kasa olayını tamamen sen belirle psu olarak ben 850w gold tavsiye ettim hem verimli hemde uzun ömürlü olması amaçladım ama istersen 700-750w iş görür yani neden olmasın o w aralığında ucuz birçok ürün var sana kalmış yani seç birini ama kesinlikle alacağın ürünün incelemelerine bak youtube içinden kurulum ve kutu açılımlarını da es geçme sonuçta yeni sistem bu. Gtx 1070 için elbet 600w üstü yeter ama işte şayet işlemci oc, ekran kartı oc, ram oc vs. derken psu yüzünden ileride yolda kalmayasın diye 850w önerdim ama 700 de yeter. En önemli nokta ekran kartı tr üstünden alacaksan biraz daha pahalı oluyor onuda kasa, işlemci ve psudan yapacağım ek girdi ile halledersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Ben o + - 300/500 olayını görünce extrem bir pc topladım zaten her zaman extrem ve uzun ömürlü sistem tavsiye ederim ama illa ki 5000 tl ise limit.

O zaman işlemci 6700 düz alınır veya daha alt model i5 misal kasa sana kalmış yani yazdığın kasa eh işte seni götürecek bir ürün, benim önerdiğim ise uzun süre bakmaktan zevk alacağın bir ürün ama işte lanet para yine işin içine giriyor.

Yani kasa olayını tamamen sen belirle psu olarak ben 850w gold tavsiye ettim hem verimli hemde uzun ömürlü olması amaçladım ama istersen 700-750w iş görür yani neden olmasın o w aralığında ucuz birçok ürün var sana kalmış yani seç birini ama kesinlikle alacağın ürünün incelemelerine bak youtube içinden kurulum ve kutu açılımlarını da es geçme sonuçta yeni sistem bu. Gtx 1070 için elbet 600w üstü yeter ama işte şayet işlemci oc, ekran kartı oc, ram oc vs. derken psu yüzünden ileride yolda kalmayasın diye 850w önerdim ama 700 de yeter. En önemli nokta ekran kartı tr üstünden alacaksan biraz daha pahalı oluyor onuda kasa, işlemci ve psudan yapacağım ek girdi ile halledersin.

dark n10 nedense saçma bir şekilde hoşuma gidiyor 700w civarında bir psu önerebilirmisiniz, zaten öyle extrem bi oc yapmam ben, i7 6700k ile fiyat dahada düşmez ise tekrar bi bütçe kontrolü yapıcam ortaya çıkan sistem için. Hdd için ne önerirsiniz ? yardımlarınız için şimdiden saolun arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CominqSonqS -- 26 Haziran 2016; 20:19:50 >

• 700w baktım çoğunun fiyatı saçma sapan yani 750w ile farkları çok yok o yüzden 2 tane 750w öneriyorum.

Biri bronze diğer gold verimliliğinde olurda gold istersin diye.

High Power 750W 80+ Bronze Tıkla 254 tl

High Power Astro Lite 750W 80+Gold Tıkla 376 tl

• sistem son hali bu oldu tekrar bir bakarmısınız gözünüze çarpan şursan kısabilirsin vs. diceğiniz veya burası olmamış diceğiniz bir nokta var ise, almaya başlamak istiyorum artık
    ekran kartını fiyat olarak belli olması için koydum FE almicam.
    işlemci fotoda yanlış olmuş 6700k olucak o
     5000tl pc Toplama - Yardım lütfen-

monitör bu olucak sanırım hiç anlamıyorum monitörden :http://www.incehesap.com/aoc-led-24-g2460vq6-fiyati-30889/?gclid=CjwKEAjwtLO7BRDax4-I4_6G71USJAA6FjN1t6BfkgcAtyTMda5a19QBLTV0xlnuuNSOQiT3k7QN-hoCCyzw_wcB

@Angelmax, @LEON-X, @_Dominic_Toretto_ , @# Ace #

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CominqSonqS -- 26 Haziran 2016; 22:41:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CominqSonqS

sistem son hali bu oldu tekrar bir bakarmısınız gözünüze çarpan şursan kısabilirsin vs. diceğiniz veya burası olmamış diceğiniz bir nokta var ise, almaya başlamak istiyorum artık
    ekran kartını fiyat olarak belli olması için koydum FE almicam.

@Angelmax

Son kez yorum yapıyorum.. bir daha yapmayacağım, yanlış parçalara boşa para vereceksin, benden söylemesi.. :)

İşlemci i7 6700 alacaksan kesin olarak, o pahalı anakart ve su soğutmaya ihtiyacın olmayacak kardeşim.. daha uygun ürünler tercih etmelisin..

RAM'lere de sırf 3200 MHz diye yine çok yüksek bir miktar ödeyeceksin.. Kingston'un 2666 MHz RAM'leri var 250 - 260 liraya.. onları tercih et..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    hocam anakart ve ram'in yerine ne alınabilir, fiyat düşürülebilirse iyi olur şu parçaları şunlarla değiştir diyebilirsiniz yorumlarınıza değer veriyorum yanlış bir izlenim bıraktıysam sizde kusuruma bakmayın buraya sizlerden yardım alarak bir sistem toplamak için geldim istediğim özellikleri ilk mesajda yazmıştım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CominqSonqS

hocam anakart ve ram'in yerine ne alınabilir, fiyat düşürülebilirse iyi olur şu parçaları şunlarla değiştir diyebilirsiniz yorumlarınıza değer veriyorum yanlış bir izlenim bıraktıysam sizde kusuruma bakmayın buraya sizlerden yardım alarak bir sistem toplamak için geldim istediğim özellikleri ilk mesajda yazmıştım zaten.

Anakart: MSI H170 Gaming M3 DDR4 Soket 1151http://www.eksenbilgisayar.com/msi-h170-gaming-m3-intel-h170-lga1151-ddr4-2133-mhz-anakart

RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8) GB DDR4 2666 MHz CL15http://www.eksenbilgisayar.com/kingston-hyperx-fury-16gb2x8gb-ddr4-2666mhz-cl15-bellek---hx426c15fbk216

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 412 PWM Intel / AMDhttp://www.eksenbilgisayar.com/cooler-master-hyper-412-pwm-rr-h412-20pk-r1-intel--amd-uyumlu-islemci-sogutucu-

• Çarpan kilitli işlemciye en uygun Z170 çipseti almak daha iyi olur. O da 2133 Mhz üzeri frekansı desteklesin diye. Rangera falan gerek yok.
  • Hadi limit vs. derken aşmayalım tam olsun diye yeniden sistem topladım.

Monitör: Asus VE248HR 24'' 1ms Tıkla 633 tl

İşlemci: Intel Core i5-6600K Tıkla 846 tl

Anakart: Asus Maximus VIII Ranger Tıkla 730 tl

Ram: Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2133MHz Tıkla 219 tl

Kasa: Corsair Carbide Series SPEC-03 Tıkla 223 tl

HDD: Seagate 1 TB 7200 64MB Tıkla 179 tl

İşlemci Soğutucusu: Corsair Hydro Series H55 Tıkla 262 tl

High Power 750W, 80+ Bronze Tıkla 255 tl

Toplam 3347 tl

Geriye kalan para ile Gtx 1070 trden alırsın diğer parçalarda limite tam uysun diye i5 yöneldim ve k versiyonunu seçtim oc ve su soğutucu ile 6700k'dan geriye kalmaz.

Seçtiğin kasa bence aşırı saçmaydı bu yüzden en azından iyi ve tavsiye edilen bir Corsair kasa seçtim. Sadece anakart aynı kaldı onun nedeni de bileşenler içinde bence en önemlisi anakartır ve şuan f/p bakımından en iyisi önerdiğim tabi karar sana kalmış.

• sistemin son hali böyle oldu arkadaşlar: SİSTEM :, sistemi kararlaştırmamda yardımı geçen herkese çok teşekkürler.
  • Ramları Şurdan alırsanız 81 tl kar edersiniz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15mehmet15 -- 27 Haziran 2016; 0:50:36 >
  • hocam sizin önerdiğiniz ramler daha pahalı ayrıca anakart desteklermi desteklemezmi bilmiyorum ki bu sistemi toparlamak için bile bütün gün uğraştık :D

Arkadaşlar monitör olarak hangisini tercih etmeliyim 24'' 1ms istiyorum şu ikisi önerildi, asus daha iyi gibi geldi bana ama sizede danışmak isterim karar vermeden önce.

1:http://www.sinerji.gen.tr/asus-vx248h-24-1ms-hdmi-1920x1080-doom-oyun-keyi-hediyeli-pmu4106

2:http://www.incehesap.com/aoc-led-24-g2460vq6-fiyati-30889/?gclid=CjwKEAjwtLO7BRDax4-I4_6G71USJAA6FjN1t6BfkgcAtyTMda5a19QBLTV0xlnuuNSOQiT3k7QN-hoCCyzw_wcB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CominqSonqS -- 27 Haziran 2016; 1:20:48 >

• Foruma yeni bakabildim kardeşim.

Overclock ille işin olacak mı ?

Bu bütçeye ssd olmadan olmaz, gereksiz yere anaakrta işlemci kadar para verilmez.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    sistemi aldım hocam artık hatta kurdum da :D ekran kartını fiyatlar oturunca alıcam. sıvı soğutmayı hem sessizlik hemde laptop'un ısınmasından bıktığım için aldım :)

Sistem:

Monitör: Asus VX248H 1Ms HDMIx2 24" Led Geniş Ekran Monitör

WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk

MSI H170 GAMING M3 INTEL H170, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI, HDMI ATX Anakart

INTEL Core i7-6700 Skylake 3.40GHz, 8MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151, 65W İşlemci

HIGHPOWER (HPG-750BR-H12S) 750W 80+ Bronze 12 cm Fan Güç Kaynağı

DARK N10 (DKCHN10) Power Yok USB3.0 Ses Fan Kontrolcülü Pencereli Kasa

KINGSTON HyperX Fury 16GB(2x8GB) DDR4-2666MHz CL15 Bellek - HX426C15FBK2/16

THERMALTAKE Water 3.0 120 Performer Sıvı (CL-W0222) İşlemci soğutucusu
  • Anakart ve soğutucudan kısıp, SSD eklenmesi iyi olurdu, şuan sisteminden tam performans alman zor hdd darboğaz yaşatacaktır sonradan eklersin 200 tl'ye bile 240/250gb ssd bulunuyor artık, ayrıca düz o.c olmayacak işlemci için 100 tl'lik 12cm fanlı kule türü hava soğutma da gayet yeterli gelirdi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.