Şimdi Ara

500px e üye olanlar niklerini buraya yazsın lütfen.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
6
Favori
19.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nickiniyerim

quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

quote:

gokhaan.500px.com yalnız 1 tane foto var daha :)

Yavaş yavaş olur hocam

Bir de o fotoğrafta tam ortada duran 3 elemanı silmeyi denediniz mi hiç? Daha güzel olur gibi geldi bana.

dostum dediğini yaptım. biraz dandik oldu ama adamlar gidince biraz daha iyi göründü gözüme :)

İyi silmişsin, çok belli olmuyor.

Kalan ikiyi de silseydin

Hatta becerebilirsen hepsini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguruyaniker -- 18 Ocak 2012; 21:51:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

gokhaan.500px.com yalnız 1 tane foto var daha :)

Yavaş yavaş olur hocam

Bir de o fotoğrafta tam ortada duran 3 elemanı silmeyi denediniz mi hiç? Daha güzel olur gibi geldi bana.

dostum dediğini yaptım. biraz dandik oldu ama adamlar gidince biraz daha iyi göründü gözüme :)

İyi silmişsin, çok belli olmuyor.

Kalan ikiyi de silseydin

Hatta becerebilirsen hepsini

onları da deneyelim bakalım:)

• http://500px.com/marsis

sevdim bu siteyi. yavaş yavaş eklerim fotoğrafları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 18 Ocak 2012; 22:31:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

http://500px.com/Merts

Yozlaşma onlarda da bol bol var merak etmeyin sırf bize özgü değil Bir çok fotoda var al gülüm ver gülüm.Kalite standartı yüksek bir ssite yanlız 'ağır' editlenmiş çalışma sayısı daha fazla.

Aynen dostum. Site neredeyse allanmış pullanmış fotoğraflardan ibaret.

Bazı çekimler zaten gösteriyor kendini buna bir de bir kaç fotoğraf etkisi-tonlama vs. ekleyince daha da etkileyici oluyor ama kimileri de işi abartıyor yani. Bu bakımdan Flickr'dan ayrılıyor. 500px deki adamların çekimlerini birbirine benzetiyorum hep.

Gerçi bir de şu var; fotoğrafları fotoğrafa en uygun şekilde, o fotonun doğasına yakışacak biçimde işleyebilmek de ayrı bir ayrı bir beceridir.

Adamlarda ekipman derdi yok, her yeri geziyorlar foto için malzeme derdi yok, çekim bilgileri tecrübeleri var, var da var. Bu yüzden eskisi gibi imrenmiyorum fotoğraflarına bunların.
    Onların bulunduğu noktaya ulaşmaya çalışacağıma elimdeki mevcut koşulları en verimli şekilde değerlendiririm daha iyi.

Her fotoğraf kendi atmosferine sahip. Kendi tarzına. Flickr'da dSavin diye bir kullanıcı var adamın her fotosu sisli puslu. Esrarengiz bir hava var hepsinde.
    İşlemeden çok az fotoğrafında başarabilir bunu..

Kendi görüşüm bu konuda şöyle: RAW ham çekim yapmışsanız tonlamaları kontrast vs. düzenlerken vermişken ayarı bir kaç etki de verilebilir.

Ama senin elinde manuel ayara sahip ve sadece JPEG üreten compact bir cihaz varsa, bunu renkten renge sokmanın da alemi yok!

Düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 19 Ocak 2012; 15:26:03 >

• arkadaşlar içinizde en cahiliniz sanırım benim
    fotodan adam silme renklerle oynama falan
    ben makina ne çekiyorsa onu koyuyorum. bu adamların makinaları nedir.*?_
    rengareng çekmiş. bakınca bziim çektiklerimiz çöp gibi kalıyor. açıkcası resim ekledim ama eklemesem mi de dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

Yozlaşma onlarda da bol bol var merak etmeyin sırf bize özgü değil Bir çok fotoda var al gülüm ver gülüm.Kalite standartı yüksek bir ssite yanlız 'ağır' editlenmiş çalışma sayısı daha fazla.

Bazı çekimler zaten gösteriyor kendini buna bir de bir kaç fotoğraf etkisi-tonlama vs. ekleyince daha da etkileyici oluyor ama kimileri de işi abartıyor yani. Bu bakımdan Flickr'dan ayrılıyor. 500px deki adamların çekimlerini birbirine benzetiyorum hep.

Gerçi bir de şu var; fotoğrafları fotoğrafa en uygun şekilde, o fotonun doğasına yakışacak biçimde işleyebilmek de ayrı bir ayrı bir beceridir.

Adamlarda ekipman derdi yok, her yeri geziyorlar foto için malzeme derdi yok, çekim bilgileri tecrübeleri var, var da var. Bu yüzden eskisi gibi imrenmiyorum fotoğraflarına bunların.
    Onların bulunduğu noktaya ulaşmaya çalışacağıma elimdeki mevcut koşulları en verimli şekilde değerlendiririm daha iyi.

Her fotoğraf kendi atmosferine sahip. Kendi tarzına. Flickr'da dSavin diye bir kullanıcı var adamın her fotosu sisli puslu. Esrarengiz bir hava var hepsinde.

Kendi görüşüm bu konuda şöyle: RAW ham çekim yapmışsanız tonlamaları kontrast vs. düzenlerken vermişken ayarı bir kaç etki de verilebilir.

Ama senin elinde manuel ayara sahip ve sadece JPEG üreten compact bir cihaz varsa, bunu renkten renge sokmanın da alemi yok!

bu program kaç dolarsa bizde alalım
    tam olarak hangi progeramla işleme yapıyorlar?
    programın adını biliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 19 Ocak 2012; 15:42:11 >

• @panasonica

Para vermene gerek yok. Internetten CS3 yada CS5 Photoshop indir, yanina da lightroom kur. Programlari cozdukten sonra ortaya cikanlara sen bile inanamazsin. Ama biraz sabir isteyen bir is bunlari ogrenmek.
  • indireyeim o zaman
    ligtheroom ne hocam? ne işe yarıyor?
    dosya 700mb diyor. cs5 64bit..
    yanına indir dediğiniz için link var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

indireyeim o zaman
    ligtheroom ne hocam? ne işe yarıyor?
    dosya 700mb diyor. cs5 64bit..
    yanına indir dediğiniz için link var mı?

Lightroom'u kolaylıkla bulabilirsin torrent sitelerinde. Fotoğraf üzerindeki ışık, renk ve noise ile kolayca oynamana yarıyor. Youtube da Lightroom Tutorial diye bakarsanız, bir sürü video bulabilirsiniz. Hem öğrenmenize de yardımcı olur. Zaten çok basit bir program.

Eğer torrent bulamazsanız, Adobe'un kendi sitesinden indirip, yine Youtube'da serial bulabilirsiniz.

Kolay gelsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

bu program kaç dolarsa bizde alalım
    tam olarak hangi progeramla işleme yapıyorlar?
    programın adını biliyormusunuz?

Sayın abim, tam adamını buldunuz.. Bu konuda o kadar çok program var ki..

Adobe Lightroom, Corel Aftershot gibi büyük boyutlu programlar da var, Ashampoo Photo Commander gibi ufak ama iş yapan programlar da..

Tabii ki bu konuda en iyi işi Photoshop çıkarıyor.. RAW ham veri işleyebilen başka programlar da var. Bunlar hem RAW dosyanızı normal JPEG'e dönüştürüyor, hemi de bunu yaparken otomatik ya da elle fotoda iyileştirmeler yapıyor, renkleri ayarlıyor vs. vs..

Photoshop'ta fotoğraf işleme hakkında ayrıntılı bilgiyihttp://forum.donanimhaber.com/m_56426706/tm.htm başlığındakihttp://ul.to/ttiigbtl/Fotografcilar-icin-Photoshop.rar dosyasında bulabilirsin.

Fotoğraf düzenleme programları için yardımcı olabilirim, ÖM ile mail adresini atarsan oradan yol gösterebilirim.

Benim kullandığım programların listesi:

- Corel AfterShot Pro v1.0.0.39
    - DxO Optics Pro v7.1.24002.104 Elite Edition
    - Tiffen Dfx v3.0.7
    - Arcadia Photoperfect v3.20 Build 19 Ultimate
    - Focus Photoeditor v6.3.9.2
    - AMS Software Home Photo Studio v3.0
    - ArcSoft PhotoStudio Darkroom v2.0.0.180
    - BatchPhoto Pro v3.0.1
    - ArcSoft PhotoStudio v6.0.0.170
    - Picture Window Pro v6.0.8 (kolaylıkla RAW ham veri işler)
    - Zoner Photo Studio Pro v14.0.1.3
    - DreamLight Photo Editor v3.8
    - Selteco Photo Lab V4.1.2

bunlar kullandığım fotoğraf yönetim, düzenleme ve işleme programlarından bazıları.

Bunun haricinde ıvır zıvır çerçeve ekleme, watermark (fotoğrafa logonu/ismini ekliyorsun istediğin font ile) ekleme, kırmızı göz giderme, kolaj çalışmaları yapma, fotoğraftan bir nesneyi kırpma, panorama yapma gibi çerez programcıklar da var.

Buna rağmen sadece ham halinde RAW dosyalarımı işliyorum sadece. Kontrastıyla, beyaz dengesiyle, fotoğrafın sıcaklığıyla, parlaklık matlıkla birkaç kurcuklama yaptı mı bunu ben mi çektim diyorsun hani bazen..

Buna klas bi çerçeve, şık bir watermark aha al sana tam FK lık oldu :D

alikiziltoprak Photography :D

Hee az daha unutuyordum, bir de HDR olayı var, Photoshop'ta HDR de yapılıyor ama bu konuda da bir çok program var tabi. Adam günbatımı çekmiş, vermiş HDR'yi.. Yanıyor bulutlar adeta :)

• quote:

Orijinalden alıntı: pentax

mehmetkok

K-R Fotoğraflarını çok beğendim
  • quote:

http://500px.com/photo/4582032
    Taptaze

Renkler çok hoşuma gitti ancak biraz fazla parlak gibi. Az biraz photoshopla çok güzel bi fotoğraf olur bu. Gerçi şu anda da gayet güzel.
  • hocam pc de var ama kullanmasını bilmiyorum. hangi ayarını kısmak lazım?
  • Hocam benim sana buradan onu tarif etmeye çalışmam çok zor. Sorduğun şey 2 cadde ötedeki bakkal değil ki tarif edeyim
  • yani kontrast, keskinlik falanmı çok o anlamda sordum
  • saturation i biraz arttır birazda parlaklığı çok hafif kıs bakalım merak ettim nolcak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.