Şimdi Ara

500w PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, bir sistem topluyorum ve satın alacağım son parça PSU kaldı. PSU markaları konusunda pek bilgim yok o yüzden gerçekten yardıma ihtiyacım var. 500W sessiz çalışacak ve güvenilir bir PSU almak istiyorum. Bunun için 300 TL bütçe ayırdım. Mümkünse bu rakamı aşmak istemiyorum ama aşmalısın derseniz biraz daha verebilirim. Bu arada sistem şöyle:

Gigabyte b450m S2H
    Ryzen 5 1600 AF
    2x8 gb 3000 mhz Gammix ram
    Msi Gtx 1660 super vento
    SSD
    HDD
    Dark Guardian Kasa (4 fan)

Yıllarca laptop kullandım, ilk kez sistem topluyorum. Lütfen kalan şu son parçayı seçmeme yardım edin. Şimdiden herkese teşekkürler.

• Bugünkü döviz kurlarında bu 300₺ bütçe ile alınabilecek PSU'lar pek kaliteli olmayacaktır. Bu bütçeye göre şunu önerebilirim:
    akakce.com
    FSP FSP500-60AHBC 500 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-fsp500-60ahbc-500-w-fiyati,17199044.html

• Güvenli ve sessiz bir PSU almak için bütçe ne olmalı?
  • Khad K kullanıcısına yanıt
    200$~
    High Power 600W Performance GOLD 500 TL civarı bulmak mümkün
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Sistemim için 600w mı almam doğru olur?
    O sisteme 450W bile yeter. Ancak yurt içi piyasada 450-500W civarında kaliteli PSU bulmak pek mümkün değil. Kaliteyi artırırken watt seviyesini de artırmayı tercih ediyor distribütörler. Bu nedenle kaliteli PSU serilerinin düşük güç seviyesindeki üyelerini ithal etmiyorlar.

Bütçe kısıtlı ise yukarıda önerdiğim FSP AHBC serisi 500W PSU işinizi görecektir. Güvenlik anlamında sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Ancak kalite olarak düşük olduğu için uzun ömürlü olmayabilir, fanı ses yapabilir, hatta fan birkaç sene sonra bozulabilir(illa ki bozulur demiyorum, olasılık olarak söylüyorum), verimlilik olarak biraz daha düşük kalır(biraz daha fazla elektrik tüketir)
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Şimdi PSU piyasasının durumunu daha iyi anladım.

Araştırma yaparken linustechtips forumundaki şu psu tier list'e göz attım:https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Ancak baya karışık geldi. Bu listede benim için uygun olduğunu düşündüğüm "Tier B - Recommended for entry level gaming systems" bölümünde fsp'nin bir ürününü gördüm:
    FSP Group Hydro GE 650 W 80+ Gold
    pcpartpicker.com
    FSP Group Hydro GE 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
    https://pcpartpicker.com/product/ns448d/fsp-group-hydro-ge-650-w-80-gold-certified-fully-modular-atx-power-supply-hge650

Bu ürün Türkiyede yok. Genel olarak Hydro GE modeli de hiç yok Türkiyede. Sadece Hydro G modelini gördüm bazı satıcılarda. Ayrıca incelerken bazı satıcılarda şu modeli gördüm:
    urun.n11.com
    Fsp Hydro 500 80+bronze 500w Hd500 Power Supply - n11.com
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/fsp-hydro-500-80bronze-500w-hd500-power-supply-P413147063

Bu üründe sadece Hydro yazıyor, G veya GE yok. Acaba bunların hepsi aynı ürün mü? Bu modeli tavsiye eder misiniz paylaştığınız ürüne kıyasla? Ne kadar karışık bir işmiş PSU seçmek...

O tür listeler kabaca bir fikir verse de yer yer yanıltıcı da olabiliyor. Yıllardır şekilden şekile girdi o listeler. Eskiden daha bariz hatalar vardı, geçen ay gördüm biraz daha iyi duruma gelmiş şu an ama halen eksiklikler yanlışlıklar olabilir (orada yazlı olan tüm seriler hakkında bilgim olması mümkün değil, yüzlerce seri yazılmış oraya, birçoğu zaten Türkiye piyasasında yok)

Hydro G PRO / Hydro G / Hydro GE / Hydro X / Hydro tamamen farklı seriler. Sonunda ek olmayan düz Hydro serisi en kalitesiz seri. Bunu alacağınıza AHBC serisini alabilirsiniz. Hydro'nun kabloları daha güzel görünüyor. Kablo görüntüsüne önem veriyorsanız alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khad

Sistemim için 600w mı almam doğru olur?
    500w fazlasıyla yeterli gelecektir bu psu sessiz ve kaliteli diye önerdim
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama en ucuz 560 civarı bulabildim. Zaten doların oynaklığı yüzünden sistemi toplarken kafamdaki bütçenin çok üstüne çıktım, 500 liranın altında kalmak istiyorum.

@ehhalil FSP Hydro'yu satın aldım 375 liraya.

Çok sordum ama bir kez daha sorayım; 400-450 lira bandında sessiz çalışan bir PSU tavsiyeniz olur mu? Bu rakama bir fark olmaz derseniz FSP Hydro ile devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khad -- 13 Mayıs 2020; 20:42:44 >
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 650W 80+ Bronze Element Smart Mavi Ledli Güç Kaynağı (HP-EP-650S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-650w-80-bronze-element-smart-mavi-ledli-guc-kaynagi-hp-ep-650s.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.