Şimdi Ara

507 puanla yeni yüzyıl üniversitesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr0range

quote:

Orijinalden alıntı: enivicivotmi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gakkuş Mandalina

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gakkuş Mandalina

Merhabalar, puanım 507 gibi gelicek yeniyüzyıl çok iyi hocaları topladığını biliyorum sizce tıp mı diş mi tercih etmeliyim?

TIP FAKÜLTESİ 39.960 TL + hazırlık
    DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 37.800 TL + hazırlık

Sizce hangisini tercih etmeliyim önü açık meslek olarak ben diş düşünüyorum ailem tıp istiyor kimi dinlemeliyim?

o parayı vericek bir ailen varsa onları dinle.

Amma ve lakin tusu kazanamayan bir doktora hayat cehennem gibi gelir.İlkokul mezunu adam bile pratisyeni duyunca burun kıvırır.Aile hekimliğine nöbet geldi 1 hafta önce vs vs.Özellerin henüz tus başarısı pek ortada yok yeni olduklarından ama hasta portföyü bakımından çok zorlanacaklarını düşünüyorum.

Ayrıca topladıgı hocalar derken misal cerrahpaşada kaç çgretim görevlisi+prof oldugunu araştırdınız mı? şimdi kimse gelip demesin özeller 40 kişi cerrahpaşa 340 kişi alıyor diye bir araştırın sonra gelin doçent üstü 1 bilemedin 2 hoca var özellerde misal medipolde fen fakültesi mezunu olup sistemden yararlanıp uzman doktor olanlar falan VARMIŞ.varmış dediğim kkısım hariç benim görüşüm

Cerrahpaşa konusundada haklısın ama artık devlet üniversitelerine az ödenek gidiyor geçen cerrahpaşadaydım rektör artık 10 sene öcesi gibi kaliteli değiliz özeller bizi geçiyor dedi.

Evet durumumuz iyi

Bakalım tus benım kafamı kurcalıyor diş seçeceğim sanırsam

Diş hekimliğine de artık DUS sınavı getirildi ösym'nin sitesinden bakabilirsin. Sırf TUS için dişi seçme çünkü oranında DUS'u var onu kazanmasan yine pratisyen hekimsin

Şunu atlıyorsunuz TUSta türkiyenin en zekileri birazda sansı ogün tutanlarla yarışırken dişte bir tık altıyla yarışacaksınız.

10 bin olan bir adam dusu bence rahat kazanır ama TUSU kazanamayabilir.

Ayrıca 6 yıl öncesinde tıplar 3500-4000 kişiyken şuan 9bine yaklaştı takip edenler bilir uzmanlık kontenjanı artmıyor.

Önceden bir tusa 15 bin civarı giren olurdu 2 bin civarı kontenjan olur.

Şimdi orantılarsak bu yıl tıpa giren biri yaklaşık birikmelerle 40bin kişiyle tusa girecek kontenjan taş çatlasa 3bin olur yani her 7 kişiden biri girerken 6 yıl sonra her 12 kişiden biri girecek.Ayrıca bilmem bilirmisiniz vaka soruları yarısıdır sınavın insanlar bu yüzden devleti seçiyor acıbademe gidin bakıyım oraya girip b,n lira masraf yapan hasta size ders konusu olur mu ?

Derseniz acıbadem medipol falan niye yüksek onlar İstanbulun ekmeğini yiyor.Cerrahpaşa 400e yakın almasına ragmen 2binle niye kapatıyor sanıyorsunuz? Ayrıca tıp öyle iyi hoca toplamayla hemen oturcak bir fakülte değil ha hukuk açarsın 20 tane çok iyi hoca toplar 1 anfi yaptırırsın al sana paşalar gibi fakülte ama tıbbın oturması min 3-4 yıl.Katip çelebi izmirde 7bin küsürle kapattı niye birçok tanıdıgım yeni ne oldugu belli değil diye anadoluya gitti orasını yazmadı.

İsteyen dinler isteyen dinlemez ama 6 yıl sonraya göre hesap edin tıp seçenler şimdi belki 4-5 girişte illaki tuturuyor en dandik doktor bile ama ya o zaman ?

TUS da bir kişiyi üniversite'ye giriş başarısıyla değerlendirmek yanlış olur. Üniversite sınavındaki dersler ayrı, 6 yıl boyunca öğrenci gördüğü dersler ayrı. Fakülteye birinci girip ilk yıl sınıfta kalan çok tanıdığım var. Yani birazda istekle bitiyor. Arkadaş isterse tıpa sonuncu girsin fakat Tibbi derslerde başarı gösterirse TUS uda gayet başarılı bir şekilde geçeceğine inanıyorum.

Mesajımda belirtmek istediğim arkadaş TIP'dan Tus yüzünden vazgeçmesin çünkü diş hekimliğin dede DUS sınavı var yani sonuç olarak sınav kaçınılmaz.

bende kimseyi vazgeçirmeye çalışmıyorum

Benim tavsiyem o parayı vereceğine gitsin bir devlete paşalar gibi okusun çok uzak olmayan misal edirne gibi..

Tusu kazanamazsada o parayla amerikada falan uzmanlık okusun

Amerika'da Tıp eğitimi araştırırsanız kolay olmadığını görebilirsiniz. TUS'u kazanmak Amerika uzmanlık okumaya çalışmaktan 1000 kat daha kolaydır.

bir saniye son yılında min 6 ay uyku hariç ders çalışan tüm doktorların emeğine saygısızlıktır.Tus kolaymış gibi göstermişiniz 1000 kat kolay birde..

he amerikada tıp okumak kaba hesapla 500 yıl uyku hariç ders çalışmaktan zormuş peh..

Bende TUS'a tek başına kolay demedim amerika'da eğitimi görmektense TUS'u kazanmak kolaydır dedim. Konuyu yanlış yere çekmeyin.

http://www.okulariyoruz.biz/L/TR/mid/328/amerika'da_tip_egitimi.htm
    Üstteki linki okuyarak biraz bilgilenebilirsin öyle ver parayı amerika uzmanlık yap olayı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimizeric

quote:

Amerika'da Tıp eğitimi araştırırsanız kolay olmadığını görebilirsiniz. TUS'u kazanmak Amerika uzmanlık okumaya çalışmaktan 1000 kat daha kolaydır.

tersine amerika daha kolay çünkü orda pratiğe dayalı bizde teoriye

Güzel kardeşim eğitim hakkında nasıl bu kadar emin yorum yapabiliyorsun. Benim akrabam başvurmuşken ben bu kadar emin yorum yapamıyorum ki çocuğu seçmediler zaten. Sağlam notlar ve referanslar istiyor adamlar. Az çalmadık bir sürü profesörün kapısını tavsiye mektubu için ama olmadı tabiki.
  • quote:

quote:

quote:

Güzel kardeşim eğitim hakkında nasıl bu kadar emin yorum yapabiliyorsun. Benim akrabam başvurmuşken ben bu kadar emin yorum yapamıyorum ki çocuğu seçmediler zaten. Sağlam notlar ve referanslar istiyor adamlar. Az çalmadık bir sürü profesörün kapısını tavsiye mektubu için ama olmadı tabiki.

sen eğitimden değil kabul almaktan bahsediyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

uzmanlıkta kalp gibi bölümlerden kabul almak tustan daha kolay emin olun.Tabi bu bölümler tustada en az tercih edilenlerden..

• bence o puanla devlette bir tıp yazmalısın
  • Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler, Dus olayını bilmiyordum sağolun,

Devlet düşünmüyorum devlet göndermiyor ailem.

Eğer bu dedikleriniz doğruysa özelde hoca yok olsa yardımcı girer felan, koç sabancı mühendislikte düşünmeye başlayayım ben
  • devlet tıp gelir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

devlet tıp gelir bence.

devlet üniversitesi düşünmüyorum tüm bölümler için geçerli, ayrıca tıp puanları yüksek baya

quote:

Orijinalden alıntı: FiberOptix

Yeditepe dis cok iyi diye duymustum ama puanlari cok yuksektir.

Yeditepeyi araştırayım bir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gakkuş Mandalina -- 17 Temmuz 2012; 20:32:06 >
  • quote:

quote:

Bulgaristan Makedonya desen anlarım da ABD diyorsun;)
    onlar da seni bekliyor

1 git bakalım kabul edilecek misin
    2 İnsan hayatının en değerli olduğu ülkede o kadar kolay uzmanlık alabilecek misin?

+ orda herkes 150-200 bin usd harcar senin paran orda geçmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

bol keseden atıyorlar:)
    Abd diyor utanmadan:D
    3.Dünya ülkesinde okuyoruz beyler

A+B+D harflerini sòylemeden abdest almak şart atıp tutmayın
    kolaymışmış
    he kolay seni bekliyorlar:D
    Her ülkenin doktoru Abd de uzman olmak ister

hesapla yılda min 100bin müraacat eder
    Tus a 10 bin kişi giriyor
    Abd de uzmanlığa min 100 bin müraacat oluyor bunların 400 ü kabul ediliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

uzmanlıkta kalp gibi bölümlerden kabul almak tustan daha kolay emin olun.Tabi bu bölümler tustada en az tercih edilenlerden..

arkadaş Tr de millet rahat bölüm istiyor bu sebeple cerrahi branşlar düşük puanlı
    sen 3.Dùnya ùlkesiyle ABD yi bir tutuyorsun

+ orda cerrah olman çok çok zor burdaki gibi Tustan 60 ì çakan cerrah olmuyor orda
    Newyork ta ameliyat sırasında yapacağım hata hastanene milyon dolar zarar getirir

• devlet düşünmemeni şaşkınlıkla karşılıyorum. Diş te bile devlet düşünmemen ilginç ötesi..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.