Şimdi Ara

50gb lık BD ıso yu nasıl 25 gb a indirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde birkaç tane 50 gb lık bluray iso var. Bunları 25 gb lık bluray e yazdırmak için boyutu 25 gb olması gerekiyor. en ideal yöntem nedir?

• Bluray ile hic isim olmamis olsada uygun bir converter programiyla boyutu dusurebilmen gerek diye dusunuyorum. Hernekadar iso olsada o iso icinde , ilgili videoyu barindiriyor nihayetinde. Dedigim gibi bende merak ettim. Tam bilen biri yardimci olacaktir. Belki video ile ugrasmadan bluray iso kaliplarinin boyutunu dusuren program vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...
  • Verecegim linkteki mevzu sizde gecerli degildir umarim. Ukalalik olarak anlamayin lutfen. Bende merak ettim ve hafiften arastirmaya basladim. Linktende anlasilacagi uzere bir filmin 2 ayri boyut bilgisi varmis ve arkadas bunun nedenini arastiriyor. Icerik 50 gblara yaklasirken salt iso degeri 23 gb lerde. Sizde aslinda 20 gblerde olan isonuzu 50 gb lere yaklasan icerik bilgisiyle karistirabilirsiniz. Blurayim olmadi detaylari bilmem. Komik durumada dudtuysek yapacak bisey yok artik ;D
    link : https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101108759

• İso yu 25 gb aramamın nedeni 50 gb lık boş bluray disclerin çok pahalı oluşu. 25 likler ise çok uygun. Bildiğim kadarıyla iso 50 ise yapacak birşey fazla yok. İçindeki bazı dilleri ve seslere atsan dahi 25 lere pek inmiyor. Re encode denen sıkıştırma işlemini yapmak gerekiyor. Benim de aradığım bunu en pratik yoldan yapan bir program.
  • boylum kullanıcısına yanıt
    pm attım usta
  • Sayin ediz70 attiginiz pm konu ile alakadar ise bizlerde ogrenmek isteriz. Yasakli icerikse bilmem ama enazindan program adi gibi ipucu olabilir mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 6 Ocak 2015; 12:29:22 >
  • Arkadaşa öncelikle bd50 den bd25 e çevrilen filmlerin mkv filmlerden pek bir farkının kalmayacağını, sadece bd50 dekı menulerın bd25 te kullanarak bır avantajı oldugundan bahsettım.
    Bd25 yapmak cd maliyeti açısından kâr yapmak gibi görünebilir fakat goruntu birate anlamında kaybınız olacaktır ve yaptıgınız arşıv blurayden uzak bır arsıv olacaktır.
    aşağıdaki programdan bd50 den bd25 yapabılırsınız
    http://www.videohelp.com/tools/BD-Rebuilder
  • Peki bahsettiğiniz bd25 deki kayıp MKV ayarındamıdır?
  • ornek vermek gerekirse aşağıdaki formatların Total Bitrate oranlarını karşılaştırabılırsınız

BD50
    Disc Title: Curse of Chucky (2013) [UNRATED] Blu-ray CEE 1080p AVC DTS 5.1-TTG
    Disc Size: 43,330,142,455 bytes
    Protection: AACS
    BD-Java: Yes
    BDInfo: 0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
    Length: 1:36:41.086 (h:m:s.ms)
    Size: 31,025,842,176 bytes
    Total Bitrate: 42.79 Mbps

BD25
    Disc Title: Curse.of.Chucky.2013.BD25.Re-Enc
    Disc Size: 23,814,525,524 bytes
    Protection: AACS
    BD-Java: Yes
    BDInfo: 0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
    Length: 1:36:41.086 (h:m:s.ms)
    Size: 18,037,057,536 bytes
    Total Bitrate: 24.87 Mbps

1080P MKV
    General : Curse.Of.Chucky.2013.1080p.BluRay.DUAL.x264-OpeD.mkv
    Format : Matroska
    Length : 8 GiB for 1h 36mn 41s 46ms

Video #0 : AVC at 10.3 Mbps
    Aspect : 1920 x 1080 (1.778) at 23.976 fps

• Sizlere tavisyem;başlarda bd d,ske baskı yapmak çok zevklı ve gösterişli gelebilir fakat arşiviniz 100 lü rakamlara ulastıgında dolaplara sıgmadıgını ve yenı dolaplar almak zorunda kaldıgınızı goreceksınız. BD dıske harcadıgınız para ıle 2.5" 2tb lık external usb3.0 hdd ler alsanız daha az yer kaplar ve kullanımı daha elverıslı olur. İleride arşivinizi satmayı aklınızdan bile geçmesin cunku başkaları sizin arşiviniz piç gibi görüp 5 kurus para vermeye degmeyecegınız dusuneceklerdır.
  • Haklısınız. Arşiv için en ideali diskte tutmak.Hatta daha ilerisi bir nas sistemi edinip evde bir ağ oluşturmak. Genelde günümüzde evlerde birkaç tv oluyor. Böylece ağdan değişik odalardan ,hatta tabletlerden de izlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 7 Ocak 2015; 10:30:54 >
  • DVDfab ile yapabilirsiniz fakat donuşturme cok uzun sürüyor bilginize.25gb indirmek daha kolay olcaktır.
  • Teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.