Şimdi Ara

50TL lik yakıt alan kaldı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçen 50 tl lik benzin aldım lpgli araca.50 tl ye çeyrek depo bile etmedi çeyreğin yarısına geldi ibre :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motora hep 50 gidiyor.
  • Ben lpg li kullanıyorum, ben bile 60 tl lik almaya başladım. Yani enflasyonum yüzde 20 arttı...

• quote:

Orijinalden alıntı: haacar

50 TL lik benzin alınca yakıt ibresi yerinden oynamıyor bile.

araba ne o kadar benzinde ibre oynamayacak ? ben 62 litre depoya 50 liralık alınca ibrenin oynadığını bariz görüyorum.

konuya dönersek kışın 2 defa 100 liralık benzin alıyorum yazın 1 kere 100 liralık benzin yıllık 10-15 bin km arası yapmama yetiyor. gerisi lpg. lpg ye geçişde 35 derecede. lpg de zaten direk doldur diyorum 300 km yol yapıyor yeter oda.
  • Hep 500Tl aliyorum sorun yok

• Milyoner de olsam 50/100TL lik alırım
    Fullesen de bitecek neyin tribi ki bu benzin almak çok zor bi iş mi
  • İstanbul Beykoz'da yaşıyorum Beşiktaş'ta çalışıyorum. Evimden İş 15 KM, arabayla 20 dakika otobüsle 1 saat. (Ulaşım konusunda rahat bir lokasyonda yaşamıyorum). Otobüsle işe gidip gelsem, gidiş 1.25 + 2.50 (çift basıyor) dönüş yine aynı. Toplam 7.5₺.

Arabam 7 litre Benzin 8.5 litre LPG yaksın. 2.67 den alıyorum maksimum. 3.40₺ gidiş 3.40₺ dönüş. Toplam 7₺. HGS Köprü ücreti 7₺. Toplam 14₺. Arada tam 6.5₺ fark var. Ayda bu 130₺ yapar.

130₺ icin arabam varken otobüsle işe gidip gelmenin mantığı var mı ? Otobüsle gitmeme ikna edecek bir arkadaş varsa ikna etmesi için pm bekliyorum.

Ayrıca bu basit hesap. Okulumda Kocaeli'de. Aylık ücreti 420₺ olan servis varken okula da arabayla gidip geliyorum.

Okulum ile işim arası 110 Km, okulum ile evim arası 100 Km. Toplamda 210 Km ve okulum haftada üç gün. Servis kullansam 420₺ ödeyeceğim. Ayda 12 kez gidip geldiğimi düşünerek. 420/4=105₺ yapar. 105/3=35₺ yapar.

Servisle gidip gelsem servis beni 17:00 da başlayan dersim için 13:30 da Beşiktaş'tan alacak. 21:00 da biten dersim için çok iyi ihtimal 21:45, olası 22:00 kötü ihtimal 22:30 a kadar bekletecek. Kavacığa kadar bırakacak ve ben ordan Beykoz'a geçeceğim. Ayrıca karda kışta okul içinden de servis alanına yürüyeceğim.

Dönelim matematiğe. Günlük 35₺ servis ücreti var. Aracım 100-110 Km/h ile 5 Litre civarında bir benzin tüketiyor. 6 LT LPG yapar bu. 210 KM yaklaşık 33₺ yakıt demek oluyor. 8₺ de otoyol HGS toplamda 41₺. Fark günlük 6₺. Ayda 12 gidişte toplamda 72₺ fazla maliyet yapar.

Arabayla ise 15:30 da Beşiktaş'tan çıksam 16:45 te Okulda oluyorum. 20:00 dersim biterse 20:00 da çıkıyor 21:10 da evimde oluyorum. Soğukta donmuyorum, 5 kuruşluk insanların ağzını çekmiyorum, istediğim gibi bir yere uğruyor evime öyle geçiyorum. Veya Kocaeli'de daha fazla vakit geçirip istediğim saatte dönüyorum vs.

Ayrıca çalışıyorum da. Bu yüzden yolda daha fazla yorulmak yerine dinç oluyorum. Zaman kaybetmiyorum. Araba yerine toplu taşıma kullanmam için bir neden var mı ?

• TSY kullanıcısına yanıt
    Volvo s60 t3. 8 barlı dijital benzin göstergesi var ve 50 tl benzin alınca oynamıyor. 60 denemedim ama 75 tl lik alınca oynuyor ibre. depo kapasitesi 68 litre.

Bir de civic sedan var. 20 barlı dijital göstergesi var. 30 tl lik alınca onda da oynama olmuyor. 40 tl lik benzin alınca gösterge artıyor.
  • geçen gün bı 50 tl aldım
    oda ay sonu oldugundan ay başı gelecek bonuslar oldugunda.
    bonuslar gelsin fulluyecegım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen navara depo bomboş, 100Tl attım, ışık sönmedi :)

şuan Shell Motorin 4,85. Trabzon.
    80x4,85 388TL depo doluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

Tuvaleti daha az ziyaret ederek yemek giderlerini de kısabilirsiniz. Akşam olunca da televizyon ve aydınlatma giderlerini azaltmak için erken yatabilirsiniz.

Yooo her akşam 20 liralık kuruyemiş yiyorum sen arabanın vergilerini düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

İl dışı gezmeleri eklersek maliyet artar.

Tabi bide duraklara yürümesiydi yagmurda karda usumemek icin daha kalin elbiseler almasiydi.

Cekilen cileden dolayi yasanan piskolojik sorunlarida eklersek.

2-3 bin tl kar olur.

Simdi insan kazaniyorken ve bir daha yasamayacagi bir hayatin icindeyken deger mi diye dusunuyor.

Araba guzel bir luks. Butcene gore gerekirse bi toros alip binmek bile luks ve baya etkili

Lüks mü?

Şaka mı yapıyosun güzel abicim...

İstanbulda ferrarin olsa ne yazar bi karşıya gidip geleyim desen 4 saat

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Gece 12de metrobüsle eve gitmek 1 saat arabayla gitmek 15 dakika.

İş çıkışı eve toplu taşıma 2 saat arabayla 1-1.5 saat.

İstanbul’da toplu taşıma falan yapılmıyor rezil bir sistem var. Arabayla çıkan adam her türlü karda hayat standartı yükseliyor. Avrupa’nın dandik şehirleri bile metro örülü sokak sokak bizde metroya metrobüse ulaşmak bile rezillk.

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

quote:

Tabi bide duraklara yürümesiydi yagmurda karda usumemek icin daha kalin elbiseler almasiydi.

2-3 bin tl kar olur.

Simdi insan kazaniyorken ve bir daha yasamayacagi bir hayatin icindeyken deger mi diye dusunuyor.

Araba guzel bir luks. Butcene gore gerekirse bi toros alip binmek bile luks ve baya etkili

Lüks mü?

Lüksten kastım güzel bir opsiyonel hayat için.

Ayrıca dünya büyük metropollerden ibaret degil. Misal eskişehir için cok iyi. haftasonu pikniğine gidiyorsun. Hafta içi işine gidiyorsun. kar kıyamette otoparktan binip tahmini varış süreni biliyorsun. misal ben 12 dakikada işe varıyorum araba ile

• quote:

Orijinalden alıntı: caspento

quote:

Aylık 50 liralık akbil, 200 liralık taksi masrafım var

Yıllık toplam 3 bin lira

Sigorta yok

Kasko yok

Mtv yok

Periyodik bakım yok

Akaryakıt yok

Lastik, akü, balata masrafı yok

Otopark ücreti yok

Yıkama ücreti yok

Ogs/Hgs yok

Yıllık 10 bin kâr var

Beyin bedava

Edit: Tüvtürk muayene unutulmuş

Bizde de yağmurda , çamurda işe giderken ıslanma yok, yazın güneşim alnında klimayı açıp püfür püfür otoparkımdan binip gideceğim yerde inmenin keyfi var. Kalabalığın içinde ter kokusu çekme derdim yok, nereden tutsam da düşmesem diye uğraşma derdim yok.

Yanlış anlama bunları böbürlenmek için yazmadım ama beyin bedava yazıp bir zümreye mensup insanı aşağılaman hoş değil.

Öncelikla belirteyim asla aşağılama gibi bir durum yok beyin bedava sözü toplumda yaygınlaşmış sadece mizahi bir sözdür... Benim de niyetim biraz mizah katmaktı sadece... yine de hakaret gibi algıladıysanız sizden özür dilerim

İkincisi bilmiyorum istanbulda mı yaşıyorsunuz ama istanbulda arababın zevki otoparktan çıkana kadar. Otoparktan çıktıktan sonra varacağınız yere gidene kadar olan kısımda da zevk alıyorsanız bi şey diyemem tabi...

Ben istanbulda her gün 8 saat araç kullanıyorum da belki ondandır

• quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Gece 12de metrobüsle eve gitmek 1 saat arabayla gitmek 15 dakika.

İş çıkışı eve toplu taşıma 2 saat arabayla 1-1.5 saat.

İstanbul’da toplu taşıma falan yapılmıyor rezil bir sistem var. Arabayla çıkan adam her türlü karda hayat standartı yükseliyor. Avrupa’nın dandik şehirleri bile metro örülü sokak sokak bizde metroya metrobüse ulaşmak bile rezillk.

Kanka o eskidendi...

Artık değil gece 12de sabaha karşı 3 de bile sürpriz bir trafikle karşılaşabilirsin...

Kaldı ki istisnalar dışında gece 12de dışarda olacak biri değilim artık çoluk çocuğa karıştık yarın iş var vs vs

• quote:

quote:

quote:

2-3 bin tl kar olur.

Lüks mü?

Lüksten kastım güzel bir opsiyonel hayat için.

Ayrıca dünya büyük metropollerden ibaret degil. Misal eskişehir için cok iyi. haftasonu pikniğine gidiyorsun. Hafta içi işine gidiyorsun. kar kıyamette otoparktan binip tahmini varış süreni biliyorsun. misal ben 12 dakikada işe varıyorum araba ile

Az kaldı az ben de oraya gelicem...

Uzun vadede istanbulda kalma planım yok zaten...

Hatta orta vadede bile yok...

Ne orta vadesi en kısa sürede kurtulmak istiyorum ömrümü yedin istanbul trafiği...

(Günde 8 saat)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caspento

quote:

Aylık 50 liralık akbil, 200 liralık taksi masrafım var

Yıllık toplam 3 bin lira

Sigorta yok

Kasko yok

Mtv yok

Periyodik bakım yok

Akaryakıt yok

Lastik, akü, balata masrafı yok

Otopark ücreti yok

Yıkama ücreti yok

Ogs/Hgs yok

Yıllık 10 bin kâr var

Beyin bedava

Edit: Tüvtürk muayene unutulmuş

Bizde de yağmurda , çamurda işe giderken ıslanma yok, yazın güneşim alnında klimayı açıp püfür püfür otoparkımdan binip gideceğim yerde inmenin keyfi var. Kalabalığın içinde ter kokusu çekme derdim yok, nereden tutsam da düşmesem diye uğraşma derdim yok.

Yanlış anlama bunları böbürlenmek için yazmadım ama beyin bedava yazıp bir zümreye mensup insanı aşağılaman hoş değil.

Öncelikla belirteyim asla aşağılama gibi bir durum yok beyin bedava sözü toplumda yaygınlaşmış sadece mizahi bir sözdür... Benim de niyetim biraz mizah katmaktı sadece... yine de hakaret gibi algıladıysanız sizden özür dilerim

İkincisi bilmiyorum istanbulda mı yaşıyorsunuz ama istanbulda arababın zevki otoparktan çıkana kadar. Otoparktan çıktıktan sonra varacağınız yere gidene kadar olan kısımda da zevk alıyorsanız bi şey diyemem tabi...

Ben istanbulda her gün 8 saat araç kullanıyorum da belki ondandır

Estağfurullah özür dilemeniz bile büyük nezaket, teşekkür ederim. Bende mizah katmak istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın
    İzmir'de yaşıyorum hocam, şükür siz de ki gibi trafik yok, ama inanın trafikte olsa kendi aracınızın rahatlığı hiç bir şeyde yok.

• o 50 liraya ankaradan boluya gider donuste beypazarina ugrarim anca biter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.