Şimdi Ara

51.Motorlu Piyade Tugayı Tunceli/Hozat [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
36.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hkuplay

yourmove; Şimdi biz ayın 5 inde teslim olduktan sonra ilk olarak kaç gün eğitim alıcaz, sonrasında tunceliye gitmeden önce kaç gün yol izni olacak yani tahminen ayın kaçında tuncelide başlarız,

Seninde kısa dönem galiba.Arkadaşın dediği gibi 28 gün eğitim alırsınız.

800 km'ye kadar 1 gün, 801 ile 1600 km'lik mesaje var ise 2 gün, 1601 km ve daha fazla mesafelere 3 gün yol izni verilir.

Örnk; istanbul 2,antalya 2,muğla 3 gibi şeklinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 27 Ekim 2014; 9:01:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün baya kısaymış :)
    Birde şunu sormak istiyorum, banka ve atm bulabilicez mi orada ve hangileri var ayrıca kantin alışverişinde kart mı kullanıcaz yoksa para mı, kartsa tüm kartları kullanabiliyormuyuz ?
  • quote:

2 gün baya kısaymış :)
    Birde şunu sormak istiyorum, banka ve atm bulabilicez mi orada ve hangileri var ayrıca kantin alışverişinde kart mı kullanıcaz yoksa para mı, kartsa tüm kartları kullanabiliyormuyuz ?

Tugayın içinde ziraat banka atmsi var..Ayrıca PTT'de var.Kargo,para vb. Gibi işlemlerini halledersin..
    Kantinlerde kart geçmiyor.O yüzden bozuk para bulundurmanızı tavsiye ediyorum..

Kantinde genel olarak:
    Tost,pizza,patates kızartması,lahmacun vb gibi şeyler vardır..Sabahları poğaca,simit,börek tarzı şeyler geliyor..
    Kek,bisküvi,cips,abur cubur ürünler var..

Yanınızda fazla para götürmeyin.Zirat banka kartı verecekler zaten.Veyahut sizin varsa şimdiden hesaba para yatırın ve orada ihtiyacınız olduğu kadar çekersiniz.Ben öyle yapıyodum.

Hep 10 tl filan çekiyordum :)
    Hırsızlık olaylarına karşı tedbir almak lazım..

• sağol gokhan kardeş herkesle orda görüşüruz telefon getirmiyorsunuz değilmi arkadaslar

• arkadaslar bu ptt kartlar ulasmayan varmı ben alamadım adres değişikliği yaptığım için manada birliğin içinde ptt şubesi varmı ben ordaki subeye isteyecem kartı size ulastimi

• arkadaslar 51. motorlu piyade tugayi büyük bi yermi tugayın içindemi olacağız yaklaşık kaç asker var tugayda büyük olup olmadığı hakkında bilgisi olan varmı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: mzu33

arkadaslar 51. motorlu piyade tugayi büyük bi yermi tugayın içindemi olacağız yaklaşık kaç asker var tugayda büyük olup olmadığı hakkında bilgisi olan varmı acaba

Çok buyuk bir yer değil.Normal bir tugay.Yaklaşık 3bin 4bin asker var.

• peki biz bu tugayın içindemi olacağız acaba bu konuda bilginiz varmı

• quote:

peki biz bu tugayın içindemi olacağız acaba bu konuda bilginiz varmı

Tabii tugayda kalacaksınız.Orada eğitim göreceksiniz.Siz kısa dönem olduğunuz için karakola,görevlere filan gitmessiniz herhâlde.

• peki yol izni iki gün olacak bizim şimdi cuma günü yemin töreni oldu diyelim ve törenden sonra cuma günü ciktiktan sonra hangi gün teslim oluyoruz pazarmi pazartesi teslim oluyoruz

• quote:

peki yol izni iki gün olacak bizim şimdi cuma günü yemin töreni oldu diyelim ve törenden sonra cuma günü ciktiktan sonra hangi gün teslim oluyoruz pazarmi pazartesi teslim oluyoruz

Kardeşim teslim olacağın tarihi filan onlar söyler.Belgende yazar hepsi.Sana kağıt verecekler orada yazar..

Birliğe katılacak tarih vb. Gibilerinden

• Termoform içlik almayı düşünüyorum Tunceli için, Rengine karışıyorlar mı yoksa ? Yoksa istediğimiz herhangi bir renk tercihinde bulunabilirmiyiz ?
    Ben Telefon götürmeyeceğim arkadaşlar göze batmaya gerek yok, Ablamda jandarma oda götürme dedi, bişi söylemezler ama olurda takar bir komutan boşuna 4.5 ay için sıkıntı yaşamayın dedi...
  • quote:

Termoform içlik almayı düşünüyorum Tunceli için, Rengine karışıyorlar mı yoksa ? Yoksa istediğimiz herhangi bir renk tercihinde bulunabilirmiyiz ?
    Ben Telefon götürmeyeceğim arkadaşlar göze batmaya gerek yok, Ablamda jandarma oda götürme dedi, bişi söylemezler ama olurda takar bir komutan boşuna 4.5 ay için sıkıntı yaşamayın dedi...

Son zamanlarda iyice kontrol etmeye başlamışlardı.Çorap,içlik vb..Bazıları siyah çorap giymişlerdi.Komutan kızdı,bağırdı filan..Uyuz bi komutana denk gelirseniz ceza bile verirler..
    Şınav cezası filan işte.
    Yani işinizi garantiye alın ve yeşil renkli şeyler tercih edin.
    Telefon olayına katılıyorum..

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Selam
    Benim oğlumda şu an Manisa'da acemi birliğinde .. ve gideceği yer Tunceli Hozat.. iki gündür uçak bileti değiştiriyorum ,önce pazar gününe aldım.. sonra komutanları

pazartesi günü de orda olabilirsinizz demiş,tabii ben bileti değiştirdim.şimdi yine aradı anne pazar günü orda olmak gerekiyormuş dedi..KTM pazar günü hemen yola çıkarmı

acaba ?pazartesi günü giitse ne gibi problem yaşar ? Tabii sizin psikolojinizi anlamak çok zor :( ama 1 günü kar sayıyor :(

Yazdıklarınızı okudum ama illa telefonunu götürmek istiyor :(

Şimdiden çok teşekkür ederim .ALLAH razı olsun çok aydınlandım ben ama askerimiz çok endişeli :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeee89

Selam
    Benim oğlumda şu an Manisa'da acemi birliğinde .. ve gideceği yer Tunceli Hozat.. iki gündür uçak bileti değiştiriyorum ,önce pazar gününe aldım.. sonra komutanları

pazartesi günü de orda olabilirsinizz demiş,tabii ben bileti değiştirdim.şimdi yine aradı anne pazar günü orda olmak gerekiyormuş dedi..KTM pazar günü hemen yola çıkarmı

acaba ?pazartesi günü giitse ne gibi problem yaşar ? Tabii sizin psikolojinizi anlamak çok zor :( ama 1 günü kar sayıyor :(

Yazdıklarınızı okudum ama illa telefonunu götürmek istiyor :(

Şimdiden çok teşekkür ederim .ALLAH razı olsun çok aydınlandım ben ama askerimiz çok endişeli :(

Kâğıdındaki katılacağı tarihe göre teslim olursa onun için daha iyi olur.Zaten Ktmye katılacak.Oradan ne zaman faaliyet olursa o zaman birliğine teslim olur..Ktmye katıldıktan sonra yoklama filan alıyolar.Tunceli-hozata ne zaman faaliyet olursa o zaman götürürler.Faaliyet belki 1 günde olur,belki 2, belki 3 günde oluyor.Tamamen şansına kalmış.Ktmde ne kadar az kalırsa o kadar iyi.Çunku ktmler rezillik..
    Endişenizi anlıyorum.Ama fazla kafaya takmayın.Allah'ın izniyle sağ salim yapar gelir.
    Telefon götürmesin.İlk başlarda yakalatırsa çok göze batar..Telefon kulübeleri işini fazlasıyla görür.Sevgilisi filan varsa onun içinde götürmek isteyebilir.İlk başta oradaki yolu yordamı kavrar.İlerleyen zamanlarda telefon kullanır.Acele etmemesini tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 12 Kasım 2014; 21:41:33 >

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim .ALLAH razı olsun @YOURMOVE
  • quote:

Çok teşekkür ederim .ALLAH razı olsun @YOURMOVE

Cümlemizden.
  • efeee89 E kullanıcısına yanıt
    Bugün Elazığ'a gitti .KTM ye katılacak.. hala haber yok.Başka ayrılıklara benzemiyor ! RABBİM evlat acısı göstermesin inşALLAH
  • quote:

Bugün Elazığ'a gitti .KTM ye katılacak.. hala haber yok.Başka ayrılıklara benzemiyor ! RABBİM evlat acısı göstermesin inşALLAH

Amin inşallah..Allah yardımcıları olsun..

• Hozattan gideli 5 yıl oldu. allah kimseyi orayı düşürmesin suyu ve havası hariç sevilicek hiç bir şeyi yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.