Şimdi Ara

55 000 TL civarı Geniş Sedan veya SUV önerisi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theoden_00

Hocam şimdi inceliyoruz, teknik verilere göre yakıt hesabı vs yapıyoruz. ama teknik veriler malum ne kadar doğru. Şu an 1.6 ASX hoşumuza gitti açıkçası, sizce nasıldır? C5 hala ilk sırada bizim için :) . sadece kronik vs arıza araştırması yapıyoruz.

1.6 Asx yerine İx35-Sportage hem donanım olarak hemde boyut olarak daha iyi olur.

Teknik verilere bakmayın.
    1.6 Karma Lpgli İx35-Sportage 25-35 krş yakar. Sıvı Lpgli olansa 20-25 krş yakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ben şöyle söyleyeyim, bizde şuan 1.3 Multijet 2007 Doblo var, bu araç vergi olayı hariç yakıt olarak hep iyi olduğu için diğerlerine biraz korkutuyor :) . Babam artık almışken bu kadar düşük motor almayacağım dedi. Bizim şu an baktığımız 1.6 dizel yada benzinli. Mesela corolla 1.6 yada octavia 1.4 benzinli olur. Lakin elentra nın ve insignia nın yakıt tüketimini görünce biraz ürküttü :) . Sanırım burada araç benzin/dizel seçiminde etkili olacak (D sınıfı olursa dizel mantıklı gözükmekte). Ki Corolla 1.6 LPG kullananlar çok memnun. Tamamen haklısınız yani bu konuda. Seçimde asıl etkili olan kronik arızası olmayan bizi arıza konusunda üzmeyecek olan zaten.
  • quote:

Hocam S40 için birçok şey dediler, soğuttular açıkçası. S60 olsa düşünmeden alırdıkta, malum biraz pahalı

Hocam kendi aracım s40. Aracımdan memnunum ama gidip de o paralara s40 alma. İçi daha geniş daha ferah araba al. Genişlik istediğin için s40 tavsiye etmiyorum

• theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Ne demek, elbette ilgileneceğim, buradaki bilgi paylaşımı nerde var? Ki bilgi gözünü sevdiğim ülkemde çok zor bulunuyor. Genelde kahvehanelerde şu marka al denir, ama emin olun en ufak bir bildiği bile yoktur.

Ayrıca 1.2 TSI motorda turbo bulunmakta, emin olun bahsettiğiniz atmosferik 1.4 ve 1.6 seçeneğinden çok daha atik ve ekonomik.

Gözünüzü seveyim, 55k-60k LPG li araç mı kullanacaksınız? Zaten atmosferik motorlar erken kesiliyor, yüksek devirde de yakıtı semiriyor, bir de LPG ile törpülenecek performans. LPG endişesi de cabası.

Aileniz varsa gidin 1.2 TSI Octavia deneyin. Bir de 1.6 coralla deneyin, hem de benzinde, LPG'siz, demek istediğimi anlayacaksınız.

Ha marka takıntınız mı var? Gidin Golf alın (sığabiliyorsanız). Jetta'ya bulaşmayın hem motoru eski nesil, hem şasisi eski.

Deneyin anlayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Neden dizel? Yılda 20.000 km yi geçiyor musunuz?

Verdiğiniz para az değil. Sırf dizel diye aynı modelin sıfırını alacağınız araçların 2. ellerini almayın.

dizel her zaman dizeldir.yarın bigün benzin 7-8 tl olduğunda görürüm ben sizi.benzinli arabayla şöyle bir iki dolanıp hava alayım desen yakıt hesabı yapmadan kafa rahat çıkmıyorsun.dizel alıp yakıt hesabı yapmıyorsun pompaya yanaşıp fulle diyip geçiyorsun kafa rahatlığına değer.
  • labidu kullanıcısına yanıt
    Benzin de Dizel de Petrol ürünlerdir.

Benzinin 7-8 lira olduğu gün dizel de 6-7 lira olacaktır. Sonuçta hepsi petrol türevleri.

Kendi aracım için konuşucam.

1.2 TSI Octavia Optimal 65.400

1.6 TDI Octavia Optimal 79.000

ARada 13.600 fark var. Yukarda hesabı var. Bakabilirsiniz.

Sonuçta Dizele binen bir kişi daha gaza basmadan 13.600 TL fazladan verebiliyorsa sıkıntı yok.

Günümüzde bir araca ortalama 4-6 yıl biniliyor. Zaten yeni teknolojiler ve eskime bunu zorunlu kılıyor. Aradaki fiyat farkı genelde amortilemeden satılıyor araçlar.

3 yıl kullandım dizel. Bir kerede 13.600 verince daha sonra psikoloji rahatlıyor. Zaten giden daha gaza basmadan gitti bile...
  • İkinci el henüz 19,500 km de dizel focus 3 aldım depo 53 lt ve 973 km yol gidiyor buaraba şehir içi dışı karışık.ayda 1 defa mazot alıp geçiyorum.aracı 55,000 tl ye aldık.mantıksızmı bizimki sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 23 Nisan 2016; 22:06:35 >
  • Öncelikle sağolun hocam.

Bugün bizim buradaki forumda nedense araç firmaları gelmiş 3/4 modelini numunelik olarak getirip tanıtıyorlardı. Öncelikle şunu söyleyim, babamda bende 1.85 m civarı boy ve 85 kg ağırlığında insanlarız ve şu an doblo kullanmaktayız.

Çoğu aracı deneme şansı bulduk.

Şunu söyleyim;

öncelikle çoğu araca sığamadık desek yeridir. Bazı araçlar aşırı dar. ör: accent blue vardı, peder bey kapıdan içeri giremedi bile . Focus cüssesine göre dar geldi, astra sedan da öyle. insignia iyi. elentra arada biraz. Neredeyse tüm C sınıfı araçlarda koltuğu az geri çeksek, arkada boş yer kalmıyor, hatta neredeyse tüm araçlara binerken kafamı vurdum . Ama şunu demeden geçemeyeceğim, buradan tüm skoda kullanıcılarını tebrik ediyorum. Tüm araçları muadillerine göre ferah . Hele Superb , 3+1 ev gibi, Octavia muadillerinden çok daha iyi araç.

Anlıyacağınız, bize küçük araç hiçbir şekilde gelmez :) . SUV olarak, ASX ve IX35 kovalayacağız, bugün onları da denedik, ASX daha güzel ve güvenli geldi (X-Trail ve Tucson pahalı). Superb pahalı, boş moş keşke bulsak.
    Evet bu araçlarda bütçeden dolayı benzinli versiyonları olacak. Sizce hangisi tercih edilir? Ya da LPG uygulama mantıklı olur mu bu araçlarda? Ek olarak 2. elde bu araçlar bize yapışır kalır mı?

İlgilenen herkese teşekkürler.

• Asx lpg ile çok uyumlu diye biliyorum.demode içi rahatsız etmeyip beğendiyseniz asx gayette güzel olacaktır.
     55 000 TL civarı Geniş Sedan veya SUV önerisi.

• s80 2006+ veya farklı bir araç olarak grand vitara 2008+ öneririm. bütçe arttırılabilirse asx düşünülebilir. ikiside çok farklı olmasına rağmen uygun fiyata yüksek model olarak alabileceğiniz en güzel araçlar. s40 2010 üstü öneririm veya biraz bakım maliyeti kenara ayırırsanız c180 öneririm w203 kasa. imkanınız olursa w203 c180 ve s40 2010+ kullanın sonra focus jetta ostavia ve insignaya binin cevabınızı bizimle paylaşın merak ediyorum. ha dedikleriniz içinde derseniz c5 ve corolla en mantıklıları. ama dahada mantıklı olanları var onlarıda yazdım.
  • Şurada benzinli al diye seni gaza getirenlere kanma sakın.Çok ağlarsın ilerde.Yıl olmuş 2016 benzinli araç almak için deli olman lazım.
    3-5 yaşında dizel ne alırsan al bir depo ile enaz 800 km gezersin gerisi yalan.

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayindayiz, ege bölgesindeki yakın yerlerde ki araçlara bakıyoruz. Burada 70 binden aşağıda yok. Ama kovaliyoruz bulursak yapisiriz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ege çevresinden kovalamayın çok beklersiniz araç alırken bütçeye göre araç bulmak için şehir dışına gitmek zorunda kalıyoruz... Ararken ege değilde Marmara Akdeniz İç anadolu diye arayın karşınıza uygun araç çıkar...
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam da, İstanbul Ankara vs gittikten sonra hasarlı çıkması vs aracı getirme dertleri olmasa iyi. Ama işte min 600/700 km yol demek bizim için. Dertler büyüyor biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Haklısınız hocam da, İstanbul Ankara vs gittikten sonra hasarlı çıkması vs aracı getirme dertleri olmasa iyi. Ama işte min 600/700 km yol demek bizim için. Dertler büyüyor biraz.

Araba işi şanş işi. 2.el araç alacak kişi uzaklara gitmeyi göze almak zorunda.

Bundan 2-3 ay sonra benim arabanın otomatiği almak için araştırma yapıcam.

Mersin-Adana bölgesinde bulamazsak mecbur sehir dışı olacak. Bu yüzden km aracını getirmesini dert etmeyin istediğiniz aracın bütçeye uygun olanını bulmayı dert edin.

Octavia'yı şiddetli şekilde öneririm...
  • NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, bizde 1.4 TSI veya 1.6 TDI düşünmekteyiz, temiz uygun bulursak kaçırmayacağız. Sanırım 1.4 te sadece full donanım ve dsg var. keşke manuel de olsaydı, dsg hakkında çok olumlu konuşulmuyor ve yakıt tüketimi fazla oluyor.
    Astra 1.6

Neden 1.4 TSI?

Araca kaç kişi bineceksiniz? 4 kişi yetişkine kadar 1.2 TSI ile hiç bir problem yaşamazsınız. Dün sırf 5 yetişkin ve 2 çocuk ile (piknik etkinliği) yokuşlu bir yolda klima açtı, inanın gitmem demedi, tabi daha fazla yakıyor ama bu 1.4 TSI ve 1.6 TDI da da aynı.

Piknik yolunda dönüşte 8 km geldim, inanın 4.9 du kısa mesafe ölçümü.

Eğer hep yüklü ve çok kişi binecekseniz 1.6 TDI düşünebilirsiniz. 1.4 artık skoda getirmiyor, çünkü anlamı yok, zaten fiyatı da 1.6 TDI ile aynı.

Ayrıca sıfırını alabilecekken sırf dizel diye gidip 2. el de araç almayın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.