Şimdi Ara

550€ + kdv + kargo ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tabi ki 150 200 w civarı güneş paneli demek.
    bu şekilde satış yapan site sahibi arkadaşları saygı ile selamlıyor ellerinden öpüyorum. büyük toplum hizmeti yapıyorlar, zor iş.
    ne dersiniz?
    ülkemizde girişimcilik denince aklıma artık sakincali şeyler geliyor, girişmek kelimesini kullanmaktan çekinir oldum. güneşten kendi elektriğimi üretme girişiminden yurdum girişimcisi sayesinde biraz soğudum, bana yol gösterecek ya da görüş belirtecek var mı?
    ama öyle hemen girişmek yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malesef güneş panellerinin fiyatları yüksek. Ama bu fiyat bana biraz daha yüksek geldi. Ben bir zamanlar bozuk 20-25 adet 2n3055 transistörlerin kafalarını keserek elektrik üretmiştim bir miktar.
  • Onu ben de denedim oluyor ama ekonomik değil, google da arama yapinca birkaç site çıkıyor en azından kargoyu ücretsiz yapsalar falan bi çekim olsa. zaten euro ile fiyatları duyunca bende şalter atıyor.

• Yeni yeni birkaç yerli firma yapıyor diyorlar ama onlar da herhalde çok ekonomik değil yoksa acayip ses getirirdi. borçlarım azalsa parça parça alacağım ama hadi hayırlısı

• Dokunmayın Yerlilere Hücreyi dışardan getirdikten sonra Üzerine camı bende kapatırım.
    550euro ne demek hocam O fiyata 250watt panel alırsınız.Şuan çalıştığım enerji firmasında 1.7$+kdv şeklinde satılıyor.Karaköyde watt başına 3.6tl civarında kdv dahil.Kalite diyorsanız 5yıl garantisi 25yıl %80 ömür garantisi var.Alman yada Hücrelerini çinden getiriyor.
    Yapmayın gözünüzü seveyim.o fiyatlar 5 sene öncesinin fiyatları geçen sene 3$+kdv iken bu sene 1kw üzeri 1.5$a kadar düşmek mümkün oluyor.Bu sene fiyatların düşmesinin sebebi amerikanın panel işine kota koyması En derin pazar amerika olduğundan amerikaya satış yapmakta zorlanan Üreticiler Fİyatları rekabet edilebilir düzeylere indirdiler.Son günlerde Bu güneş Konusunda Çok konu açılıyor konuya Bir açıklık getirmek istiyorum.
    Arkadaşlar elektrik üretmek dünyanın en kolay işi.Elektriği yönetmek mesele.Panel ucuz.Kontrol cihazıda çok pahalı değil hani Düzgün bir invertör ve Düzgün bir deep cycle jel akü en pahalı organlar gerisi hikaye.Fiyatlar yüksek diyenlerin GÖzlerini açıp piyasaya bakmasını söylerim.Pahalı olan akü Örneğin;
    90watt panel 320tl iken 100Amper 12v euro star deep cycle 10yıl ömürlü akü 550tl. Bunun dışında yerli jel aküler 350tl civarında aynı amperde.Prolead marka.
    Bunun yerine bazı arkadaşlar 150tl verip araba aküsü alıp her sene değiştirmeyi de yeğliyebilir.
    Jenaratörcülerin vitrinlerinde bile görebilirsiniz.Lütfen Herşeyi google görsellerde aratmayın arkadaşlar Araştırma yapmadan netice alamazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.