Şimdi Ara

570 8gb mı 580 4gb mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Zamorak kullanıcısına yanıt
    Bende vs 550 güc kaynagı var ve sapphire rx 580 nitro+ takınca pc reset atıyor sende rx 580 alırsan pc reset atabilir ve yeni bir güc kaynagı almak zorunda kalabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, rx 580 her oyunda ortalama %10 daha güçlü ve her iki kart içinde 8gb vram gereksiz. Eğer uygun fiyata bulabilirseniz rx 570 4gb alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntelKILLER

Power gayet yeterli 12v kanalından 408w gerçek güç veriyor sorun yaşamazsın. RX580 in 185w tdp değeri var yani gördüğü en peak değer 185w. Zamanında 12v kanalından 380w veren güç kaynağı ile 200w tdp li HD7950 kullandım aylarca hiç bir sorun olmadı. Zaten korkulacak bir durum yok fark et ki yetmedi power direk buum havaya uçacaksın diye bir şey yok sistem yüke girince pc res atar, donar vs. direk anlarsın ki eğer power ın çok eski ve yıpranmış değilse ben sorun yaşamyacağına garanti verebilirim

Forumda ağzı olan konuşuyor herkes her şeyi çok biliyor ama deneyim sıfır anca sağdan soldan duydukları, gördükleriyle konuşuyorlar.

Alıntıları Göster
    yazınızdaki bir hatayı düzeltmek istiyorum, GPU ve CPU'lardaki yazan tdp değerleri parçanın çekeceği maksimum gücü değil, üreteceği maksimum ısı yayılımını temsil eder yani tdp değerine bakarak güç kaynağı değil, soğutucu seçimi yapabiliriz. detaylı bilgi linkte mevcut
    Windows Central
    What is TDP and why should you care about it?
    https://www.windowscentral.com/what-tdp-and-why-should-you-care-about-it

• RX 570 4 GB mantıklı bir seçenek.
    Arada fazla fiyat farkı yoksa, RX 580 4 GB de alınabilir.
    4 GB belleğin sorun çıkardığı oyunlar olabilir ama MSAA ve/ veya gölgelerden biraz kısarak çoğu durumda kurtarırsınız. 3 GB' lik 1060 kadar sorun çıkartmaz yani.
    İlerleyen zamanda gpu gücü isteği de artacak. Tek başına 8 gb bellek kurtarıcı olmayabilir.
    Crossfire ya da 1440p için 8 gb bellekli modeller düşünülebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayaltog

Bende vs 550 güc kaynagı var ve sapphire rx 580 nitro+ takınca pc reset atıyor sende rx 580 alırsan pc reset atabilir ve yeni bir güc kaynagı almak zorunda kalabilirsin
    Merhaba dostum, eğer ki işlemcin yüksek güç talep etmiyorsa 550 w sorunsuz çalışması gerekir. 12v dan kaç watt güç sağlıyor acaba?

İyi günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcim i74770 84w güc tüketiyor güç kaynagım 12v 504w verebiliyor anlamadım gitti hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayaltog

İşlemcim i74770 84w güc tüketiyor güç kaynagım 12v 504w verebiliyor anlamadım gitti hocam
    Ortada anormal bir durum var. 504 w her türlü yeterlidir sizin için aslında. Psu kaç yıllık dostum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 yıllık dostum heryıl belli bir ömrünü tükettigi icindir hocam ondan yani

• 1080p monitör de aradaki fiyat farkı az olsa 580 iyi olurdu fiyat farkından dolayı 570 yeter param var dersen 1070 al yeter de artar bile 1080p için
  • Genel olarak 1920x1080 çözünürlükte 3 GB'lık, 2560x1440 çözünürlükte 4 GB'lık bir ekran kartı (yeterlidir) önerilir.
    3840x2160 çözünürlükte (monitörde) oyun için 8GB önerilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

4 gb vram sallantıda zaten "işleyemez" diyip 4 gb almaya zorlanmamalı kimse mümkünse 8 gb alınmalı

ayrıca bal gibide işlenir en azından vram darboğazı olmaz
    Atıyorum RX570 4GB 900 TL iken RX570 8GB a 1250-1300 TL para verilmez arada ki fiyat farkı minimum olursa alınabilir. Ayrıca RX570 bal gibi de 4GB üstü vram işler.
  • sendomi S kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi i3 8100'e çıkaracağım zaten. 4 çekirdek her türlü besler diye düşünüyorum 1080p oyunlarda. Zaten 8. nesile kadar i5'ler hep 4 çekirdekti, onlar önerilirdi.
  • Hortlatmak gibi olacak ama ne rx570e ne rx580e vs450 yetmez. Benim eski psum vs450ydi ve gtx960 besleyemiyordu i7 4770k ile. Beslese bile psu %80 90 kullanimda olacağı için fazla ısınacak, fazlaca tahrip olacak ve belki de akım korumaları devre dışı kalacak. Eğer aldıysanız kartlardan birini kesinliklr psu değiştirmenizi öneririm. 450w çok az bir değer artik

• Ryzen 5 2600 +x470 motherboard lu bi sistem kuracağım min 600 watt PSU ile destekleyeceğim

Ekran kartında şüpheye düştüm hangisini tercih etmeliyim(Uçak yoluyla yolcu yanında getircek)

SAPPHIRE Nitro+ Radeon RX 570 4GD5, 4GB 172 EUR-1065 TL

SAPPHIRE Nitro+ Radeon RX 580 4GD5, 4GB 232 EUR-1438 TL
    MSI Radeon RX 580 Armor 8G OC, 8GB - 225 EUR-1395 TL

SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 590 8G GDDR5- 273 EUR-1692 TL

Tercihiniz yada GTX olarak tercihiniz ?
  • vyesovshchikov V kullanıcısına yanıt
    Saçmalamakta çığır açmışsın o kartların maks isteyeceği vram 5,5 gb çok nadir 1-2 oyunda
  • mükemmel bir cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhego

Suan rx 570 4 gb kullanıyorum bundan once ki ekran kartim rx 480 8gb idi. Acik ara tüm oyunlarda 480nin farki bariz hissetmekteyim. Yakin zamanda 580 veya 1070 e geçeceğim.

570 e kötü demiyorum ama 580 dururken bana göre cok gereksiz bir kart
    250 mhz bellek farkı var oc yapsan 580 oluyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackSmoke

250 mhz bellek farkı var oc yapsan 580 oluyor zaten

Alıntıları Göster
    Kardeş madem konuyu hortlattin kendi durumumu acayim gecen surede. son 1 yilda 570 580 ve son olarak gtx 1070 ekran kartlarini kullandim hatta gtx suan sistemde takili 5 aydir falan cayir cayir oyun oynuyorum ve sunu tüm samimiyetimle soyluyorum bugun 2. eli 700 800 lira olan 8gb rx580 gercekten fiyat performans kralıdır. düz 1070 kartin bana çok bir ekstrası olmadi 1600 tlde para verdim aldim ama simdiki deneyiyim olsaydi kesinlikle fazla para verip geçmezdim.

• W3680 bir islemci ile darbogazssiz 1080p de veya 1440pde rx570 mi rx580 mi daha performansli olur 🔌🖱️⚔️
    Anakart ga x58 usb3 ve o.c. yapilarak kullanilacak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.