Şimdi Ara

5970 furmark sonuçlarındaki enteresanlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Olay Dirt 2 i kurduktan sonra 64bit windows 7 nin directx32bit kısmının disable olmasıyla başladı.Ne kadar uğraşsamda 32bit kısmını çalıştırmayı başaramadım.Talihsizlik sonucu anakartım bozulunca sistemi soket 775 te denemeye karar verdim.Aynı sorun ordada olunca dirt2 sevdam başlamadan bitti.2 sistemim birden aynı sorunla karşılaşınca format attım. i7 sistemimdeki screenshotları üsengeçliğim yüzünden diğer makinadan alamadığım için onları koyamıyorum. ama Q6600 ile aynı testi format öncesi ve format sonrası şeklinde bakarsanız.Benim şaşkınlığımı anlarsınız.Bunun neden olduğu konusunda fikri olanlar lütfen paylaşsın. Durduk yerde böyle bişey olacağını sanmıyorum. Driver dan tutun işlem sırasına , reset ten updatelerine kadar format öncesi ve format sonrası aynıdır.Test programı ayarlar herşey aynıdır. Q6600 olan makinam test amaçlı kullandığım bir makınadır bazen i7 ile arasında farkları görmek için kullanıyorum.Neticede böyle bir sonuç farkı meydana geldi Furmark programında.Defalarca 2 screenshot'a baktım acaba bişeymi kapadım bu farklar oluyor diye işin içinden çıkamadım.Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

not : dxdiag'a girerseniz 64bit windows 7'de 2 adet dxdiag oldugunu görürsünüz.(x86) uygulamalarda 32bit'in kapanması durumunda dxdiag kullanılmaz bir hal alıyor format atmamın nedeni budur.

Furmark v1.8.0(Multi-GPU)
    5970@801/4412 1.05V format öncesi

Aynı ayarlar format sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triem -- 25 Aralık 2010; 16:37:00 >

• Cevabı çok basit 1.testte ekran kartının 2nolu gpusu kapanmış .

2.testte ise 2 gpu birden kullanılmış.

Aynı şekilde 10.12 yüklediğimde driver benim kartın 2.çekirdeği kapadı.10.11 yükledim yine düzelmedi.En sonunda slave çekirdeğe biosu tekrar yükledim olay düzeldi.Suçlu 10.12 gibi geliyor bana.
  • Selamlar ;

Peki bu 2. GPU nun kullanımını kim kontrol ediyor.Yani bu kendi kendine kapanıp açılan birşey ise .Sizin yaptığınızı yapmak isterim.iki testtede 10.12 kullandım acaba bi önceki testte kapalı diğerinin açık olmasındaki neden nedir.Driver demişsiniz ama ben 2 testtede aynı driver i kullandım.Acaba 10.12 icin CrossFireX app i kurmamamın bu sonuçlara etkisi olurmu?
  • 2.gpu yu kontrol eden CCC.Bu kısımda eğer advance veya standart ayarda olursa 2 çekirdek disable olursa tek çekirdek çalıştırılır.

Birde Crossfire enable bölümü tickli olmazsa tek çekirdek çalışır.

Onun dışında normalde kapamaması lazım ama bende kapadı.

Crossfirex app in etkisi olabilir.Çünkü ilginçtir bende bu app i kurduğumda kart saçmaladı.
  • Selamlar ;

10.12 nin CCC de crossfire ile ilgili hiç birşey bulamadım
  • GPU x 2 = Sorun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 furmark testi analiz
    5 yıl önce açıldı
    rx 580 furmark sonuçları
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.