Şimdi Ara

5ms 60hz vs 1ms 60hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sahip olduğum monitör 5ms 60hz 1360x768 18.5'' LCD monitör ancak 500 TL civarına 1ms 1920x1080 60hz ASUS monitör buldum. Sizce 500 TL civarına bu monitöre geçmek bana fayda sağlar mı? 1050ti ekran kartım var. Ağırlıklı FPS oyunları oynuyorum.

• 5 ms yerine 1 ms her türlü fayda sağlar fakat en kötü 75hz almaya çalışın hocam. CS:GO gibi oyunlarda farkını çok rahat hissedersiniz. Bütçe el verirse 144 en mantıklısı.
  • ekran kartınız hali hazırda 768p için çok fazla zaten, 1080p monitör alarak ekran kartını hakkıyla kullanmış olursunuz. 1 ms 5 ms olayından ziyade çözünürlük büyük etki edecek ve netlik kazandıracaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profesyonel oyuncu isen ve o koşullarda maç atıyorsan. (30Ping 144hz) evet 4ms oyunda fark ettirir ama normal koşşularda konuşuyorsak;

1sn=1000ms 2 monitör arasında 4ms fark var 0.004sn

Bu kadar düşük bir farkı net olarak anlayabilmenin imkanı yoktur. İnsan gözü bu kadar düşük milisaniyelik farkları anlayamaz. Anladığını düşünen varsa gözleri evrimleşmiştir,

Fark olduğunu düşünenler varsa muhtemelen sebebi ; 1ms 5ms yazıları en iyi değer (gri-gri) olur. Her renkte aynı olmaz. Daha önce kalitesiz bir panel kullanıyorsa diğer renklerde response time (tepki süresi) zayıftır. Buda ınput lag oluşturuyordur. İyi bir monitöre geçince orda ortalama tepki süresi gri-gri kadar olmasa bile daha iyi olduğu için bir fark hisseder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer buradaysanız ufak bir fikrinizi almak istiyorum, benim ekipmanım yok acaba monitöre mi para vermek mantıklı yoksa ekipman almak mı çünkü monitör alırsam uzun süre ekipman alamam. Siz ne yapardınız benim yerimde olsanız?
  • sappien S kullanıcısına yanıt
    Ben ekipman alırdım, elinize oturan bir mouse veya bileğinizi yormayan bir klavye tercih ederseniz klasik 20-30tllik harici bileşenlerden daha rahat ve keyifli oyun oynama imkanınız olur.

Monitöre bakarsak full hd olması avantajlı cs go yu vs geçersek witcher3 gtaV vs tarzı oyunlar oynuyorsanız 1080p oynamak çok daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 30 Kasım 2018; 20:7:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.