Şimdi Ara

5S Türkiye Fiyatı Hakkındaki Gerçekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dbmaster

Hayıflanmasın kimse AKP ye oy atan ineklerin yuzunden

Mevcut siyasal ideoloji getirmedi ÖTV'yi. DSP-MHP-ANAP koalisyonu getirdi. Yani Şuan ki meclisin aynısı gibi birşey. Olay AKP ve ya CHP ya da diğer bir parti değil. Halkın eğitimsiz oluşu ve bunu kabul etmeyecek kadar ukala oluşu. Alternatif yaratılmasına izin vermeyen "yhaa oyları bölmeyin" gibi yaklaşımlar ve bunu çıkarak seçim barajı...

Gelir vergisi denen saçmalık yüzünden aralık a yanaştıkça maaş cücük gibi oluyor, jaguarla gelen adamdan al %27 gelir vergisi ama asgari yaşam std zor sağlayan insanlardan neden alırsın?

Aylık brüt 4000TL kazandığınız bir sistemde harcamalarınız ile birlikte 2500TL civarı bir vergi+asla geri dönüşü olmayacak sosyal kesinti ödüyoruz. Herkes asgari ücret artsın diyor, bence kesintiler azalsın önce..

Apple ülkemize girerken aslında makul fiyatlar sundu, ama gelir seviyelerimize bakcak olursanız mantıksız bir şekilde maaşını 3 katına denk gelen bu telefonu alan insanlar dolu. Deli bir tüketimle bu insanların çoğu 6 aya bunu satıp S5 alacak sonra onu satıp 6 alcaklar.. Zihniyetin değişmesi lazım sanki..

• quote:

Orijinalden alıntı: jonesy

quote:

Mevcut siyasal ideoloji getirmedi ÖTV'yi. DSP-MHP-ANAP koalisyonu getirdi. Yani Şuan ki meclisin aynısı gibi birşey. Olay AKP ve ya CHP ya da diğer bir parti değil. Halkın eğitimsiz oluşu ve bunu kabul etmeyecek kadar ukala oluşu. Alternatif yaratılmasına izin vermeyen "yhaa oyları bölmeyin" gibi yaklaşımlar ve bunu çıkarak seçim barajı...

Gelir vergisi denen saçmalık yüzünden aralık a yanaştıkça maaş cücük gibi oluyor, jaguarla gelen adamdan al %27 gelir vergisi ama asgari yaşam std zor sağlayan insanlardan neden alırsın?

Aylık brüt 4000TL kazandığınız bir sistemde harcamalarınız ile birlikte 2500TL civarı bir vergi+asla geri dönüşü olmayacak sosyal kesinti ödüyoruz. Herkes asgari ücret artsın diyor, bence kesintiler azalsın önce..

Apple ülkemize girerken aslında makul fiyatlar sundu, ama gelir seviyelerimize bakcak olursanız mantıksız bir şekilde maaşını 3 katına denk gelen bu telefonu alan insanlar dolu. Deli bir tüketimle bu insanların çoğu 6 aya bunu satıp S5 alacak sonra onu satıp 6 alcaklar.. Zihniyetin değişmesi lazım sanki..

Bakın şahsi almayın ama, bu lafı çok duyduğum için size yazıyorum bütün bu şekilde düşünenlere gitsin, evet bu hükümet getirmedi ama 10 yıldan fazla bir süredir Anayasayı bile tekbaşına değiştirebilecek çoğunluktaydı, yani Türbanı Meclise sokup Cumhuriyete baş kaldırmak için mesai harcayacaklarına, ÖTV vb. Vergileri kaldırmaya azıcık zaman harcasalar tık diye kaldırırlardı. Bu durumdan hoşnutlarki, itirazları yokki kaldırmak şöyle 1 yana dursun ilaveler getirdiler. Bu arada konu dışı olacak ama içimde kalacağına yazayım dedim. Marmararay Projesi'de bu hükümetin değildir, başkasının fikrine kendi fikrimiş gibi sahiplenme aymazlığındadır sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

Orijinalden alıntı: jonesy

quote:

Bakın şahsi almayın ama, bu lafı çok duyduğum için size yazıyorum bütün bu şekilde düşünenlere gitsin, evet bu hükümet getirmedi ama 10 yıldan fazla bir süredir Anayasayı bile tekbaşına değiştirebilecek çoğunluktaydı, yani Türbanı Meclise sokup Cumhuriyete baş kaldırmak için mesai harcayacaklarına, ÖTV vb. Vergileri kaldırmaya azıcık zaman harcasalar tık diye kaldırırlardı. Bu durumdan hoşnutlarki, itirazları yokki kaldırmak şöyle 1 yana dursun ilaveler getirdiler. Bu arada konu dışı olacak ama içimde kalacağına yazayım dedim. Marmararay Projesi'de bu hükümetin değildir, başkasının fikrine kendi fikrimiş gibi sahiplenme aymazlığındadır sadece.

Mevcut iktidarın Derviş politikaları sayesinde ekonomik teslimette başarılı olması ve gene Derviş politikalarını başarı ile sürdürmesi, sonunda da ülkeyi teslim edecek kadar borca batması üzerine konuşabilinir. Ama benim demek istediğim bugün AKP değil yasayı çıkaran DSP'nin kardeşi CHP veya o zaman ki koalisyonun diğer partisi mevcut iktidarın stepnesi MHP olsada paşa paşa ÖTV gibi vergileri ödemeye devam edcektik.

En önemli konularımız Türban, anadil, veya AKP ve Muhalefetin sergilediği piyesdeki benzer kimlik problemleri değil. Halkın temel sorunu yoksul olması ama gidip havaalanı köprü yapıyor otoyol yapıp araba sattırıyor diye ve bunları vaad ediyor diye bu partileri seçmesi.

Çıkıp kimse meydanlarda işsizliği çözeceğini, yoksulluğu ortadan kaldıracağını veya geliri adaletli dağıtacağını söylemiyor ve kimse de bunu talep etmiyor... Kimse insan gibi yaşamanın temelleri üzerine siyaset yapmıyor, haftada 70-80 saat çalışıp asgari ücreti zar zol almaktan şikayetçi değil kimse.. Gelip burda "iphone çok pahalı yhaa" diyen kaç kişi apple şikayet mail i falan atmış? Yetmiyor bu arkdaşların çoğu gidip paşa paşada alıyor telefonu...

AKP ye CHP ye sövüp oy atan bir milletiz, Apple e sövüp telefonunu almamızda doğal oluyor... Olay hakkını aramanın yanlış olduğunu düşündüren bir sisteme biat ediyor olmamız. Olay zihniyetimizde.. Bu arada bazı kişiler kızacak ama bu zihniyeti oluşturan en temel şeylerden biri ümmetçilik anlayışından gelen Osmanlı geleneği ve "burda sus biat et cennette ödül alacaksın" diyen dinlerdir.

• Temel olarak halkın eğitimdiz olduğunu bile göremeyecek kadar cahil oluşu ve 24 ay taksitle aylık gelirinin 2-3 katı fiyatı olan telefonu alacak kadar göxünü karartmış bir tüketici topluma dönüşmesi korkunç bir sonuç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergilere kızıyoruz da her iphone alışınızda yurt dışına 1450 tl çıkıyor böyle olursa cari açık nasıl kapanıcak. Mesela benzin gibi temel tüketim maddeleri için haklısınız ama bu şekilde araba, bazı elektronik eşyalar, sigara-içki gibi bazı ürünlerden yüksek vergi alınması ekonominin dönmesi açısından zorunlu. Bunların hepsi cari açığa sebep oluyor bir şekilde bu açığın kapatılması lazım ya da arçelik phone falan kullanıcaz seçim sizin Tüketim ülkesi olmanın sonucu da bu.
  • Bıktım artık şu kdv ötv konularından .

• quote:

Orijinalden alıntı: vires

Vergilere kızıyoruz da her iphone alışınızda yurt dışına 1450 tl çıkıyor böyle olursa cari açık nasıl kapanıcak. Mesela benzin gibi temel tüketim maddeleri için haklısınız ama bu şekilde araba, bazı elektronik eşyalar, sigara-içki gibi bazı ürünlerden yüksek vergi alınması ekonominin dönmesi açısından zorunlu. Bunların hepsi cari açığa sebep oluyor bir şekilde bu açığın kapatılması lazım ya da arçelik phone falan kullanıcaz seçim sizin Tüketim ülkesi olmanın sonucu da bu.

Cari açık içerisinde telefonun falan ne kadar yer tuttuğunu düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: jahnny

quote:

Vergilere kızıyoruz da her iphone alışınızda yurt dışına 1450 tl çıkıyor böyle olursa cari açık nasıl kapanıcak. Mesela benzin gibi temel tüketim maddeleri için haklısınız ama bu şekilde araba, bazı elektronik eşyalar, sigara-içki gibi bazı ürünlerden yüksek vergi alınması ekonominin dönmesi açısından zorunlu. Bunların hepsi cari açığa sebep oluyor bir şekilde bu açığın kapatılması lazım ya da arçelik phone falan kullanıcaz seçim sizin Tüketim ülkesi olmanın sonucu da bu.

Cari açık içerisinde telefonun falan ne kadar yer tuttuğunu düşünüyorsunuz?

Öncelikle ötv uygulaması sadece telefon için değil ama yine de siz sorunca baktım 2011 yılında 1.74 milyar dolarmış şu an 2 milyar dolar vardır. Her sene yaklaşık 100 milyar dolar cari açık veriyoruz sırf telefonun bile zararını görün yani şahsen düşündüğümden de yüksekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 4 Kasım 2013; 11:58:07 >

• Geçen gün bir bilgi alma nedeniyle Ocak 5 tarihinde teslim aldığımız ailemizin aracının faturasına bakıyordum. Aracın markası Dacia Duster, toplam bedel olarak 43.400 TL ödedik. Bu 43.000 TL' nin neredeyse 21.000 küsürü vergiydi, tam rakamı hatırlamıyorum. Geriye kalanda aracın fiyatıydı. Türkiyemizde maalesef durum bu, araç vergisi aracın fiyatının yarısı...

Ben kaptanım, bazen soruyorlar özel yatların bayrakları neden Amerikan diye?.. Neden olduğunu söyleyeyim 17 metrelik bir yat' ın vergisi Türkiyede 100.000 TL' ye geliyorken, Amerikada bir şirket üzerine tekneyi gösterip ödediğin verGi sadece 17.000 Euro. Dolayısıyla kiralık yatlar dışında genellikle bütün yatlar Amerikan bayraklı, zengin adamlar uyanık, para kaptırmak istemiyorlar.

Bende o durumda olsam aynısını yapardım, herkesin yaptığı gibi...
  • mur@t_333 ve ona katılanlara bir sözüm var, matematiğiniz baştan aşağı yanlış. Hem de gerçekten en baştan beri yanlış. Amerikada 650$a satılan cihazın içinde Amerikan hükümetinin aldığı %30-40 arası vergi var. Sizler öncelikle o vergiyi düşüp hesap yapın, sonra gelip Türkiyedeki fiyatın uygun olup olmadığını konuşabiliriz. Onlarda vergiler dahil 650$+kdv ki bu da 700$ civarı yapıyor. Bizde vergiler dahil 1000$. Gerisi boş.
  • bu ülkede vergisiz fiyatı 205 bin tl olan range rover'ı vergileriyle birlikte 600 bin tl'ye satıyorlar. ülkenin gelir kapısını göstermek için güzel bir örnek, bir tane kendine 2 tane devlete alıyorsun. söylenecek çok şeyler var da, susuyoruz işte milletçe, forumda moderatör gelir karışır, sokakta gelir yönetimden nemalanan bir tip gelir karışır, ne biçim bir ülkede yaşıyoruz varın düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

mur@t_333 ve ona katılanlara bir sözüm var, matematiğiniz baştan aşağı yanlış. Hem de gerçekten en baştan beri yanlış. Amerikada 650$a satılan cihazın içinde Amerikan hükümetinin aldığı %30-40 arası vergi var. Sizler öncelikle o vergiyi düşüp hesap yapın, sonra gelip Türkiyedeki fiyatın uygun olup olmadığını konuşabiliriz. Onlarda vergiler dahil 650$+kdv ki bu da 700$ civarı yapıyor. Bizde vergiler dahil 1000$. Gerisi boş.

650$ vergi hariç fiyat. Önce araştıralım. Her eyalette farklı olmak üzere vergi eklenmemiş hali. Zip Code girerek hangi eyalet ne kadar vergi ekliyor görebilirsiniz store.apple.com/us adresinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prank31

Ekonomisi vergilerle dönen bir ülke haline geldik.Birde çıkmış diyoki suriyeden gelen sığınmacılara harcanan para 2 milyar dolari geçmiş şaka gibi ya biz koyun gibi sustukça müstahak

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahmut-Keskin

Geçen gün bir bilgi alma nedeniyle Ocak 5 tarihinde teslim aldığımız ailemizin aracının faturasına bakıyordum. Aracın markası Dacia Duster, toplam bedel olarak 43.400 TL ödedik. Bu 43.000 TL' nin neredeyse 21.000 küsürü vergiydi, tam rakamı hatırlamıyorum. Geriye kalanda aracın fiyatıydı. Türkiyemizde maalesef durum bu, araç vergisi aracın fiyatının yarısı...

Ben kaptanım, bazen soruyorlar özel yatların bayrakları neden Amerikan diye?.. Neden olduğunu söyleyeyim 17 metrelik bir yat' ın vergisi Türkiyede 100.000 TL' ye geliyorken, Amerikada bir şirket üzerine tekneyi gösterip ödediğin verGi sadece 17.000 Euro. Dolayısıyla kiralık yatlar dışında genellikle bütün yatlar Amerikan bayraklı, zengin adamlar uyanık, para kaptırmak istemiyorlar.

Bende o durumda olsam aynısını yapardım, herkesin yaptığı gibi...

Zenginler böyle zengin oluyor üstad

• quote:

mur@t_333 ve ona katılanlara bir sözüm var, matematiğiniz baştan aşağı yanlış. Hem de gerçekten en baştan beri yanlış. Amerikada 650$a satılan cihazın içinde Amerikan hükümetinin aldığı %30-40 arası vergi var. Sizler öncelikle o vergiyi düşüp hesap yapın, sonra gelip Türkiyedeki fiyatın uygun olup olmadığını konuşabiliriz. Onlarda vergiler dahil 650$+kdv ki bu da 700$ civarı yapıyor. Bizde vergiler dahil 1000$. Gerisi boş.

Hangi filmde bu dediğin. Batık Yunanistanda bile vergiler %16 (gelir vergisi) oldu diye halk sokaklara döküldü. Bizde hala ses yok. Aslında yazdıklarından sonra neden insanların isyan etmediğini daha iyi anladım. Sen hala öyle zannet.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

quote:

650$ vergi hariç fiyat. Önce araştıralım. Her eyalette farklı olmak üzere vergi eklenmemiş hali. Zip Code girerek hangi eyalet ne kadar vergi ekliyor görebilirsiniz store.apple.com/us adresinden.

Bence önce sizler araştırın. Hayatınızda hiç ticaret yapmadığınız için kdv nedir vergi nedir bilmiyorsunuz. O 650$'ın üzerine eklenen KDV yani onlarda V.A.T., vergisi cihazın içinde zaten. Dediğim gibi önce ticaret yapın veya ticaret yapan bir büyüğünüze sorun. İrsaliye kesen ne demek istediğimi bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enclosure

quote:

Hangi filmde bu dediğin. Batık Yunanistanda bile vergiler %16 (gelir vergisi) oldu diye halk sokaklara döküldü. Bizde hala ses yok. Aslında yazdıklarından sonra neden insanların isyan etmediğini daha iyi anladım. Sen hala öyle zannet.

Orası Yunanistan. Fransadan cihaz alıp vergi iadesi olarak geri aldığında ne kadar alındığını biliyor musun? Amerikan devleti sadece kdv ile mi geçiniyor sanıyorsun? Peki kdv alınmıyan eyaletler? Ha buradan da vergi almayalım diyor öyle mi? Bir yukarıdaki mesajımda Murat'a cevap verdim, irsaliye nasıl kesilir onu öğrenin öncelikle. Ticaret yapmayan atıp tutmasın.

"Sen halen öyle zannet" derken dönüp yaşına bakacaksın. 20li yaşlarda üniversite okuyan biri ile yaşı 40 olan ticaret yapan birinin bilgisi aynı değil. Profilin kapalı göremiyorum ancak %100 eminim ne memur ne de ticaret yapan birisisin. Yaşın 20lerde demektir bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 4 Kasım 2013; 17:45:11 >

• Memleket iyiye gidiyor siz ona bakın.
  • ABD neden ötv benzeri vergi uygulamıyor diyen arkadaşlar ötv'nin zaten bizde de uygulama şekli ithal ürünler içindir. Eğer apple türk firması olsaydı biz de ötv ödemiycektik. Ayrıca x veya y hükümetinin gelmesi hiç önemli değil ülke ekonomisi bu vergilerle ayakta duruyor, bunu ancak sanayileşerek daha çok ihracat yaparak aşabiliriz ama uzun vade de böyle bir gelişim yok büyüme verileri bile düşmeye başladı.
  • quote:

ABD neden ötv benzeri vergi uygulamıyor diyen arkadaşlar ötv'nin zaten bizde de uygulama şekli ithal ürünler içindir. Eğer apple türk firması olsaydı biz de ötv ödemiycektik. Ayrıca x veya y hükümetinin gelmesi hiç önemli değil ülke ekonomisi bu vergilerle ayakta duruyor, bunu ancak sanayileşerek daha çok ihracat yaparak aşabiliriz ama uzun vade de böyle bir gelişim yok büyüme verileri bile düşmeye başladı.

ÖTV neden çıkmıştır onu araştırmak lazım. Yıllardır olan bir uygulama, böyle bir uygulama ile Ülkeyi ayakta tutmaya çalışmak çok saçma.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.