Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlem önceliği parantezdedir. O yüzden 9 cevap
  • İşlem önceliği falan yok burda. Matematiksel olarak kullandığım bölme işareti sadece kolaylık sağlamak için ÷ bu şekilde ifade edilir. Hatta hesap makinelerinde kullanıldığı için bizde kullanırız. Zaten bu tarz karışıklık olabilecek ifadeler bu şekilde ifade edilmez Yani burada söz dizimi hatası var. O yüzden cevap ne 1 ne 7 ne 9 ne de 5,2346. Hesap makinelerinde cevapların farklı çkmasının sebebi her birinin yazılımının bölme veya çarpmaya öncelik vermesi. Yok benim ki şu marka doğrudur demeyin. Çünkü bu sorunun tek mantıklı cevabı söz dizimi hatasıdır.
  • soru sormaya gelince hepiniz turkiyede ilk 10 bindeyiz, odtu mu secsek bogazici mi diye sorarsiniz, ama burda basit otesi bir islemi bile yapamissiniz, hele birkac taneniz bolmenin carpmaya gore ustunlugu var demis
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

İşlem önceliği bölmededir.

Kesinlikle.
  • İşlem önceliği parantez içi---bölme ile çarpma en son çıkarma ile toplamadır. 3 öncelik var.

burada dizim hatası var. böyle soru yanlıştır. eğer 6-3.2 dese sonuç sıfır oalrak ama çarpmayla bölmenin çıkarmayla toplamanın grameri olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11. Osman

İşlem önceliği parantez içi---bölme ile çarpma en son çıkarma ile toplamadır. 3 öncelik var.

burada dizim hatası var. böyle soru yanlıştır. eğer 6-3.2 dese sonuç sıfır oalrak ama çarpmayla bölmenin çıkarmayla toplamanın grameri olmaz.

Kesinlikle. Hala cevabı bulduğunu iddia edenler varsa eğitim sistemimizi bir kez daha sorgulayalım
  • 6÷2(1+2)=

parantezdeki islem once yapilir

6÷2x3=

simdi kafa karisikligi burda basliyor islemi duz sirayla yaparsaniz 6 bolu 2 =3 daha sonra 3x3=9
    diger turlu once carpmayi once yaparsaniz 2x3=6 daha sonr 6bolu6=1
    burda kiminiz bolmenin carpmaya gore onceligi var demiz, bu yanlistir, ne bolmenin ne de carpmanin birbirlerine gore ustunlugu yoktur peki nasil oluyor da carpmayi once yaptigimizda sonucu 1 buluyoruzda bolmeyi once yaptigimizda sonuc 9 oluyor. Burda matematiksel hata yapiyorsunuz da ondan. Bir sayisi bir sayiya bolmek domek aslinda onu 1/bolen ile carpmak demektir.

6÷2x3=

bu islem aslinda

6x1/2x3=

islemi ile tamamen aynidir.Yani ÷2 yi 1/2 seklinde yazdim.

simdi islemi nerden yaparsaniz yapin cevap 9 cikacaktir.
  • of ya bi mat1 sorusu için çok ugrasıyorsunuz en iyisi bölmeyi düzgün yazın hemen anlasılıyor.Nedir bu sıkıntı yaw.
  • işlem önceliği top4'te birinci bölmeydi diye hatırlıyorm ve 9 diyorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker2323 -- 30 Ağustos 2011; 23:06:08 >
  • işlem önceliği çarpmadadır, cevap 1 dir
  • Bölme ve çarpama arasında üstünlük yoktur.Solda olan işlem önceliklidir.Hesap makineleri vs. bölme ve çarpma olan işlemlerde ilk soldakini çözer.
  • 1
    Parantez içi önceliklidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: FKD

İşlem önceliği falan yok burda. Matematiksel olarak kullandığım bölme işareti sadece kolaylık sağlamak için ÷ bu şekilde ifade edilir. Hatta hesap makinelerinde kullanıldığı için bizde kullanırız. Zaten bu tarz karışıklık olabilecek ifadeler bu şekilde ifade edilmez Yani burada söz dizimi hatası var. O yüzden cevap ne 1 ne 7 ne 9 ne de 5,2346. Hesap makinelerinde cevapların farklı çkmasının sebebi her birinin yazılımının bölme veya çarpmaya öncelik vermesi. Yok benim ki şu marka doğrudur demeyin. Çünkü bu sorunun tek mantıklı cevabı söz dizimi hatasıdır.

aynen katılmakla beraber :)

quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

İşlem önceliği bölmededir.

Kesinlikle.

demişler.arkadaşlar böyle bir mantık yok.
    mesela
    çok basit anlatmaya çalışayım

-2 +1
    bir toplama işlemidir çıkarma mı? yok böy birşey :) 1-2 olur -2+1 olur farketmez
    yine aynı şekil 3 / 6 ve 3x 1/6 aynı şeylerdir.
    çarpma bölme ile , çıkarma toplama ile ikiz kardeşlerdir.
    bu tarz işlemlerde yenişemezler yani

• Cevap kesinlikle 9.
  • Ozaman size daha güzel bir soru soricam . 0! neden 1 0!=1 sebebini istiyorum hala anlayamadım bir neden buldum ama ne kadar doğru bilemem.
  • quote:

Ozaman size daha güzel bir soru soricam . 0! neden 1 0!=1 sebebini istiyorum hala anlayamadım bir neden buldum ama ne kadar doğru bilemem.

Forumda bunun kısa bir tanımı var.ancak geniş bilgi istiyorsan.Çok gereksiz şeylere ulaşabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29851820/tm.htm

burda cevaplanmış.
    Ek olarak Faktöryel fonksiyonu n! işte n= 4 olunca 1den 4 e kadar çarp.işte faktöryel. böyle bir fonksiyon değildir.
    ispatı vardır.Faktöryel fonksiyosununun rekürsiyon özeelliği vardır.Hatta gamma fonksiyonu ile eşittir(tüm değerleri ile olmasada) vs.vs.vs.

• 6÷2(1+2) soru bu
    6:2.3 olur(önce parantez.)

bölmenin carpmaya ya da tam tersi olarak üstünlük yoktur.burda kural soldan saga işlemleri takip etmektir.bazıları bölme carpmaya üstün demiş yok öyle şey

cevap 9 gelir böylece.6:2.3 den dolayı.cevap 9

1 olması icin önce carpmayı yapmanız lazım ama üstünlük yok.onun icin soldan saga islemleri yapcanız(bu bir kuraldır)
  • Nasıl 9 olur yahu cevap kesinlikle 1 . 9 / 3*3 yani 9 u 3 e bölersek 3 gene yukarda kalır yani sadeleşen kısım gene üstte kalır 9/3*3 te eğer ilk önce bölü işlemini yapacaksanız 3 üstte kalır gene 3 /3 döner hiç mi soru bankasından soru çözmediniz beyler
  •  6÷2(1+2)=?

Kalite biraz bozuk ama bence bunun mantığı budur
  • cevap 1
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.