Şimdi Ara

6 GB Nvidia Quadro 6000 ne işe yarar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
13.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Foruma ciddi bir inceleme eksiliği var ve bilgilendirici biri lazım bu quadrolar autocad çizim için falan.Bunlar için hangi sistem kullanılması gerektiği vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

Foruma ciddi bir inceleme eksiliği var ve bilgilendirici biri lazım bu quadrolar autocad çizim için falan.Bunlar için hangi sistem kullanılması gerektiği vs.

Aynen . ben kullanmıyorum ama abim ve babam kullanıyor zorluk cekiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: captivity1907

Ne modu yaa mod falan kalmadı yalan oldu o işler quadro 5000 ve 6000 serilerindeki bellekler ecc dir.Normal ekren kartlarında böyle bellek görmek mümkün değil.Gpu aynı olabilir ama diğer bileşenler farklı.Bilip bilmeden atıp tutan olmuş.Bizde mimarlık ofisinde çalışıyoruz Bir makinada Ati 5970 diğer bir makinada eski nesil quadro fx 1700 var her türlü quadro üst geliyor.Güncel driverlarını indir kur maxterme eklentisini kur olmadı bir önceki driverına dön.Ben güncel driverı kurduktan sonra maxi simge durumuna indirdikten sonra tekrar açamaz oldum böyle hatalarda driver kaynaklı olabiliyor...

konuyu uzatmanın anlamı yok arkadaş özetlemiş .. biraz araştırsanız göreceksiniz zaten .. quadro 600 bile gtx 570 den cok cok üstün bir karttır autocad 3dmax gibi programlarda ...

pahalılık donanımdan ve yazılımdan kaynaklı .. bugun 4 gb 1333mhz ecc ram 430 lira civarlarında.. bu ekran kartları daha yüksek frekansta calısan ecc ramler kullanıyor..

otomobille jip kıyaslanmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

Foruma ciddi bir inceleme eksiliği var ve bilgilendirici biri lazım bu quadrolar autocad çizim için falan.Bunlar için hangi sistem kullanılması gerektiği vs.

En garantili yöntem kullanacağınız programın sitesine girmek sanırım. Örneğin Autocad'de altseviye quadroları öne çıkarmışlar. Bazı programlarda üst seviye quadroları. Render'den ziyade çizim yaparken ekrandaki görüntünün daha kaliteli şekilde ve daha akıcı çizilmesini sağlıyorlar.

Anladığım kadarıyla CS5 uygulamalarının çoğunda hangi kartı kullandığınız önem taşımıyor.

Üst seviye oyun kartı Nvidea'lar ve Quadrolar CUDA platformunu desteklediği için Adobe'un Mercury Engine kullanan programında (adobe premier'di sanırım) ekstra performans veriyor.

Photoshop gibi programlar ise OpenGL (yada CL'di ?) desteklediği için kullandığınız kartın Nvidea yada AMD olmasının bir farkı yok.

Çok özetle attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor.

• Arkadaşlar çok basit şekilde anlatıcam boşuna tartışmayın
    solda oyun kartı sagda cizim kartı karşığını göreceksiniz.

hd 4870 - firepro v8700
    hd 5850 - firepro v7900
    hd 5870 - firepro v8800
    hd 5870 - firepro v8900 4gb ecc register ram

gtx 470 - quadro 5000 2.5gb ram
    gtx 480 - quadro 6000 6gb ecc register ram

cizim kartları sadece ve sadece..
    Line ve vertex (nokta ve cizgi hızlandırması açık OYUN kartlarıdır) wireframe

http://www.worldofleveldesign.com/categories/udk/udk-basics-part3.php

Cizim kartlarını oyunda kullanırsanız muadil olan oyun kartlarından birazdaha AZ performans alırsınız.
    ama cizim programları line ve vertex çalıştığından gtx 480 den 4 tane sli kursanız bile quadro 6000 den hızlı olamıyor.

tabi elimde x para var en iyi cizim performansını neyden alırım dersenız.oyun kartı alın gerisine karışmayın...

gidip en eski model quadro 580 quadro fx1300 gibi hurda cipsetli kartı alıcanıza
    Cizim programı için gtx 480 cok daha iyi performans verir.

lafta değil bunların hepsi bizzat kendimce denenmiştir.

ama paranız varsa profesyonel kart aldıgınızda hafızası buyuk oldugundan cok daha buyuk projeleri açabilirsiniz.
    Tel görünümündede akıcı cizim yaparsınız.

ben son olarak bir

ati fire pro v9800 4gb ecc kulanıcısıyım

he oyunda ne + sagladı dersenız..

GTA 4 de ekran kartlarının hafıza limiti bende 4gb cok uzak ufuklara kadar net goruntu alabılıyorum çünki ayarı açılıyo.Baska bi + sı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YüksekFrekans -- 7 Aralık 2011; 16:23:10 >

• Arkadaşlar merhaba, konuyu baya bi okuduktan sonra bende üye olup birşeyler yazayım dedim.

Öncelikle 7 yılı aşkın süredir 3dsmax kullanıcısı olarak mimari render konusunda tecrübeli olduğumu söylemeliyim.
    Daha geçen haftaya kadar 8800 Gt ile çok büyük işler yaptım. Taki en son projemdeki polygon sayısı 800 milyonu aşana kadar :) Brakın sahneyi çevirmeyi projeyi açınca artık ekranlar kapanıp açılmaya başladı program kitlenip duruyodu. Yani yeni bir kart almak zorunda kaldım o da yine quadro olmadı zotac gtx580 3Gb versiyonu aldım. Bence fiyat performans olarak en iyi seçimi yaptım.

Size render konusunda birkaç şey söyleyeyim. Render 2 yıl öncesine kadar ekran kartıyla yapılmaz, cpu kullanılırdı. Öyleki, animasyon filmlerini yaparken kullandıkları o hep duyduğunuz render çiftliklerindeki yüzlerce makinada ekran kartı bile yoktur. Sadece işlemcilerini kullanırlar. Ekran kartı proje çizim aşamasında yani 3d sahneyi oraya buraya çevirirken bize göstermek için kullanılırdı. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü artık daha emekleme aşamasında olan yeni render motorları GPU ve CPU aynı anda kullanıyorlar. O da emekleme aşaması dememin sebebi Ekran kartının ram kapasitesi kadar sahneyi sınırlı tutar. okuduğuma göre ortalama 1 milyon polygon için 1 GB rame ihtiyaç duyarlar. Ekran kartındaki 3gb alanı doldurmak için sahneye 3 tane büyük ağaç koymak yeterli :)) Keza Quadro 6000 içinde çok farketmeyecektir. SLI kullan o zaman diyenler olabilir. SLI desteklemiyorlar. Kısacası benim bi işime yaramıyor GPU render. Yani bana bi zaman da kazandırmıyor. Render konusunda sınıfta kaldı hepsi, çünkü daha geliştiriliyorlar.

Ekran görüntüsünde işe yarıyor diyebilirsiniz. Evet haklısınız ama objeleri gizleyerek yada benzer birsürü teknikle çevirme işlemini çok rahat yapabiliriz. sırf bunun için birsürü para dökmenin bi anlamı yok. 10 binliraya orta seviye 3 tane pc alır render hızımı 3e katlarım. Ekran kartıyla daha yüksek kapasiteli sahnelerde çalışabilene kadar bu böyle malesef.

Benim için yani 3dsmax için quadro 6000 almak ekmek almaya ferrari ile gitmek gibi bişey :))

Oyun konusunda 3dmark11 sanırım geçerli açıklamayı yapacaktır. Geçen bi arkadşım "quadro 4000" almış, onun puanı 2500 gibi bişeyken benim zotac 6600 gibi bir puan çıkardı. Donanım olarak bir sorun var zannettik ama sanırım bi sorun yok gerçekler böyle.

cinebench open gl testinde "gtx 580" 46 fps çıktı "Quadro 4000" 66 fps

Bu arada bu yazdıklarım 3ds max mimari görselleştirme işlemleri için geçerli, solidworks programı yada benzer programlar simulasyon hesaplarken GPU kullanırlarmı bilgim yok o yüzden onlarla ilgili yorum yapamayacağım.

• konuyu baya bi zaman sonra yine hortlatıyorum.. fiyat konusunda bir göz atın derim..

birde amerikadaki bir şirketten yüksek performanslı bir workstation alacaktım.. bana dediği olanakalar arasında buda vardı.
    mail bugun geldi ve 14000$ civarı bir fiyat söyledi ki dudağım uçuklamadı değil. sadece bir kart için.
    amma velakin aynı kartı Nvidia'nın sitesinde Amazonda vs. aşağıda link mevcut. ordan kıyaslayınca işkillenmedim değil.
    bu adamın 14.000$ dediği ekran kartı aşağıdaki linkteki ekran kartı değil mi? yoksa yanında lisanslı programlar filanmı vericek..
    şirketce yamulduk. bir yardım ederseniz sevinirim.

http://www.nvidia.com/object/buy_now_results_ci.html?id=QD6000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 4 Ekim 2012; 2:32:56 >

• Bu işten pek anlamam ama Octane Render diye birşey çıkmış.Render işleminde tamamen ekran kartını kullanıyor.Cpu'dan kat be kat hızlı olduğu söyleniyor.Bu da sitesi.
    http://render.otoy.com/features.html
  • Inventor ve solidde 16bin parçalık montajı sorunsuz açıyor ve çalışıyorum,
    sistem,
     6 GB Nvidia Quadro 6000 ne işe yarar?

6 GB Nvidia Quadro 6000 ne işe yarar?

böyle fark yapmıyor diye yazan arkadaşlar hayatlarında 16000 parçalık montaj gördüler mi acaba?

• hortlatılmış konuyu görünce ben de biraz bilgi aktarmadan duramayacağım. Malum 3d yapan ve arada daralıp bu tarz arayışlara gitmeye çalışanlar var.
    Sen de kimsin diyeceklere, 20 seneden fazla 3d ile uğraşmış ve gpu render olaylarında yazılım da yapan biriyim diyeyim. Sonra tatsızlık oluşmasın.
    Burda herkes kendi doğrularınca birşeyler konuşmuş. Bana quadro almak şartmıdır diye soranlara, öncelikle neden alman gerek diye soruyorum.
    Çünkü sadece belli durum ve programlarda bir fark görebilirsin, bazen de pişman olursun. Solid tarzı uygulamalarda, çok adetli mesh kullanımlarında,
    cpunun sürekli gpuya data aktarımı ve update etmesi gereken durumlarda avantajlı olabilir. Ama örneğin max, mayada çok statik geomety ile çalışanlara bir faydası olmaz.
    gpu render için kullanacağım dersen çoğu zaman normal bir gtx tarafından benzetilir rahatça. yada şöyle diyeyim aynı paraya 3-4 tane gtx kart koyarak çok daha
    iyi performans alırsın. Kartların tasarımına bakıldığında normal gtxlerden ciddi bir tasarım farkı da yoktur. Bütün espri yazılımın data handle etme sistemindedir.
    Yani adam biraz farklı bir algoritma ile sinekten yağ çıkarmış durumdadır.
    İşin özü çok iyi hesap edilerek ve araştırılarak alınması gereken bir karttır. Bana göre o paraya yazık olmuş denebilecek bir karttır. Parası bol olanlar yada 3-5 dk. bile
    önemli diyenler yukardaki kriterlere uyuyorsa alabilir elbette. Tabi sonra elden çıkarırken çok zorlanacağını da kabullenmek şartıyla.

• Konu hazır hortlamış ben yine hortlatayım Şaka bir yana gerçekten profrsyonel kart almadan önce bu konuya bakanlar olacaktır. Onları uyarmak için söylemem lazım. Şu konuda Quadro 6000 ekran kartını oyun kartlarıyla bir tutup hatta ve hatta oyun kartları çizimde profesyonellerden daha iyidir diyenlerin kuruş kadar beyni yoktur yemin ediyorum lütfen bu foruma girmesinler hatta intihar etsinler. Siz diyorsunuz Quadro 6000 ile 4850'yi karşılaştırıyorsunuz. 4850'den 100-200 kat daha güçlü olan kartlar çıktı mesela GTX 690 veya Ares II. İsterseniz fiyatına bakmayın bunları bir de 3x 4x SLI CF yapın!!! Sonuç aynı kalacaktır!!! Quadrolarla .izim konusunda yarışamaz!!!! İstediğinizi söyleyin bench mench dinlemez bu işler!!! Bir sürü arkadaşım var isimlerini bile sayarım hem profesyonel hem de eğlence için render alanlar,çizim yapanlar. Hepsinde de teker teker denerim o oyun kartlarını. Özellik kıyaslıyorsunuz şurada. Profesyonel kartların üniteleri,bileşenleri ve diğer her türlü malzemesine varıncaya kadar oyun kartlarından farklıdır.

Oyun kartlarının yapısı daha çok hızlı ve dinamik 3D görsellik içindir. 3D görsellik oluşturmaz, yansıtır. Oyun kartlarının kalitesi ne kadar hızlı olup ta görüntüyü aktif bir biçimde işleyerek hızına bağlı olarak vereceği FPS'ye bağlıdır. Bellek yapısı da dinamik ve hızlıdır. O yüzden siz buna aşırı derecede güçlü fizik ve geometri motorlaro isteyen, 3D görüntü yaratmak için aşırı karmaşık ve zorlayıcı arkadşık matemtik hesaplamaları yaptıran,inanlımaz bir paralel işlem gücü isteyen çizimler ve render için kullanırsanız kart zorlanacak ve kalitesiz bir çalışma ortaya çıkartacaktır.

Profesyonel çizim kartlarının yapısı ise daha değişiktir,içerisinde özel geometri motorları ve efekt yaratmak için son derece güçlü vertex shader üniteleri vardır.Kart işlemcisinin matematiksel veri işleme gücü ve hızı yüksektir ardışık işlemleri hatasız ve hızlı bir biçimde görüntü ile uyumlu olarak yapabilir. Aynı zamanda paralel programlama ve hesaplama gücü yüksektir. Peki siz bunu alıp ta oyunda kullanırsanız daha çok dinamik ve aktif görüntü isteyen,ardışık değil değişken veri tipi işleyen belleği hızlı bir biçimde kullanan hızlı bir biçimde sadece görüntüyü yansıtmaya çalıştırır. Kart bu görüntü hızına yetişemeyeceği için yığınma oluşur ve berbat bir oyun deneyimi olur.

• mimar için laptop aramaktayım quadro renderda çok iyi anlaşılan autocad 3dmax filan kullanılıyor workstationlar çok pahalı geldi bana dell den başkada şuan göremedim. gtx 670m ler filan nasıl iş görür mü yoksa muhakkak quadro mu almalıyım ve öyleyse hangi modelini ?
  • quadro kartları profesyonel grafik kartlarıdır genellikle grafik işleriyle video editör işlerinde tercih edilir diye biliyorum
  • merhaba arkadaslar yazım biraz gec olucak yeni okudum konuyu cunku
    biz iki kartıda kullanıyoruz
    sizi farkınmı soliyeyim

yeni nasıl ekran kartlarından sonra quadro pek bir espiriri yok cunku yeni render motorları octane veya vray rt motolar cuda ve pysicalx destekleri cok iyi
    ve quadroyu gectigi yerler var yok olmaz diye arkadas cıkarsa saygı duyarım ama kullanan olarak soluyorum bunu
    geleleim quadronun en ii oldugu yere
    quadro kartlar bilgiiniz eski toros marka araba gibidir:)
    kart bozulmaz yanmaz kullnıldıgı malzeme ve kapasıtorlar her neyse uzun sureler yuk altında uzun saatler caslıması için yapılmıstır
    simdi ordan bir arkadas cıkıp ben battlefeiald oynuyom demesin haftanın 5 gunude
    ben kısa vadeden bahsetmiyorum
    makinanin sabah 8 aksam 10 bezen 24 saat bir proje ustunde yıllarca calısmasında bahsediyorum
    kullanım saati olarak bir profesyonel cizimciyi oyunla gecemezsiniz siz oyunu 2 hafta gunde 6 saat oynarsınız ve oyun biter
    ama biz cizim yaparken bir sene boyunca sabahta aksama program acık caslsıtıgımızıı dusunun

he simdi bazı arkadaslar diyecek ne alaka soleki bu şlermi 4 5 sene dusunun
    elimizde bazı kartlar var quadro olmayan inanaın 2 sene 3 sene sonunda yok cpu hatası yok power hatası yok fan hatası baslıyor
    ama ben size elimdeki en eski quadronun fotosunu cekeyim quadro fx1400 128mb ramlı sizi dusunun ebayde suan 25 dolar
    takalım kartı banamısın demez caslısır. zaten bu kartları normal bir makinaua takın diye kımse onermez workstationa takın derler bununedeni
    firmalar uzun omurlu workstationlar uratme cabasıdır. cunku power olsun anakart olsun ustundeki herpara stabilede ve dayanıklılık içindir ole risklere kimse girmek istemez

zaten google a quadro kart sorunları yazın
    bide ekran kartı sorunları yazın demek istedgimi anlarsıniz :)
    normal ekran kartları bastadada dedigim gibi bazı alanalarda muazzam hızlılar bana gore felsefeleri
    hızlı yasa genc oldur:)

he siz hangisni alırsanız derseni normal ekran kartı alırım ona vercegim paraylada sli veya cross baglarım olay biter
    zaten 4 5 sene sonra en ii makıan bile cop :) cizim için konusrum bunları tabi tessekurler

• çizim poligon sayısı sahne v.s uzar gider iş amaçlı kullanılması gerekir

@mühendismurat daha iyi bilir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.