Merhabalari, 6 katllı bir okulda kablosuz internetimiz var (airties tr-206) ancak sadece kendi katında ve bir aşağı kata internet verebiliyor. istediğimiz resimde çzdiğim okuldaki mavi noktalı yerlere kablosuz internet verebileceğimiz bir acces point ya da başka bir kablosuz çözüm.
hangi marka (sadece tanıtım rakamların abakarak istemiyorum. gerçekten o tanıtım rakamlarını sağlayan bir alt istiyorum) olmalı ve 6 kata göre nereye koymalıyım. Tam ve eksiksiz çözümü nasıl sağlarım
ilgilenenlere teşekkürler..
birinci önerim tekrarlıyıcılar(acces pointler) aynı markalı yani airties olsun. daha iyi uyum sağlamakta. Garanti ve teknik destekleri çok iyi. ben yurt olarak kullandığımız 3 ayrı blok binaya interneti dağıtıyorum. airties ap-302 ve ap-400 tekrarlayıcılar ile. cizdiğin yerleşime göre önerim, 5 ayrı AP. yerine öncelikle deneyerek ihtiyacını kesinleştir. neticede Ap.yi en uygun yerde oda veya koridorda fişe takarak elinde de laptop dolaşarak sinyalleri kontrol edebilirsin. 1- 3. kattaki modem en üst 4.kata sinyal dağıtır diye düşünmekteyim. en azından 4. kat soldaki tekrarlıyıcı gereksiz gibi. ana modem o bölüme yeterli sinyal verebilir. 4. kat sağ bölüme gerekebilir.! kontrol ederken ihtiyacı görebilirsin. 2- Zemin üstü 1.kata çizimindeki gibi merkeze 1 adet. 3- Bodrum katta da merkeze 1 adet. Böylece 2 veya 3 adet yeterli olabilecektir. 2. önerim, AP.lere sinyali modemden, 4. kattaki gerekirse kullanılacak Ap.ye, ve 1.kattaki AP.ye ver. bodrum kattaki AP. sinyalini 1.kattaki AP.den alacak şekilde ayarla. böylece dairesel sinyaller güclenerek tüm bina alanına yayılacaktır. sorun olursa cevaplandırabilirim.
5 ayrı ap diye bir şey yok. :) sadce bir ap ile halletmek istiyorum. illa olmazsada en azında sol taraf tamamen internet alabilecek bir çzöüm var mı? bütçemiz tek ap ye uygun 400m (içeride100m) iddia adilen ap işimi görür mü?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme