Şimdi Ara

6 Yıllık emektarı upgrade etmeye değer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 6 yıl önce yine burada ki arkadaşların tavsiyeleri üzerine bilgisayarımı toplamıştım. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki donanım haber ailesinden aldığım tavsiyelerle yapmış olduğum bilgisayar 6 senedir ve halen 0 hatasız çalışmakta. Donanım haber bitanesiniz

Malumdur ki yeni çıkan oyunlar uçuk grafikleriyle bilgisayarımı zorlamaya başladı. Doların şuanki seyri ile de 0'dan bir sistem toplamaya gücüm yetmez... Mevcut sistem üzerine mantıklı ve uygun 2. el veya 0 yükseltme yapabilir miyim diye sizlere danışıyorum.

Anakart - ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870G DDR3 PCIExp Socket 938 A
    İşlemci - AMD Phenom2 x6 2.8/3.3 Ghz 1055T
    Ram - MUSHKIN Blackline 4 GB Dual KIT (2x2GB) DDR3 1600Mhz
    Ekran Kartı - ZOTAC GTX 470 AMP! 1280 MB 320bit GDDR5 Direct X11
    HDD - WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD1002FAEX), 3.5inç, 1TB, SATA 6 Gb/s
    PSU - Raidmax RX-730SS
    Kasa - THERMALTAKE Element G (VL10001W2Z), PSU Yok, USB, Ses, Siyah
    İşlemci Soğutucu - AKASA Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1366 İşlemci Soğutucusu Dual Fan

• Ram ve ekran karti yukseltmesiyle hala kullanilabilir diger bilesenler is gorur hala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gb r9 380 gider bu sisteme. İşlemciye overclock yapın çıktığı kadar. Rami de 8'leyin yeter.
  • En uygun fiyata yapabilecegin yukseltme anakartini degistirmeden, phenom ii x4 980 islemci alip yanina 750ti, 760 ya da 270x alip bir de ramini 8 gb (2x2gb mevcut ramlarinden bulup) yapmak olabilir. Anakartin daha iyi bir islemciyi, onerdigim islemci de daha yuksek bir ekran kartini desteklemeyecektir. Dusuk ayarlarda da olsa bu sistem sana yeni cikan oyunlari full hd oynatacaktir.
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Affınıza sığınarak soruyorum, çok anladığımdan değil de phenom 2 x6 1055T sizin önerdiğiniz işlemciden daha yüksek bir model değil mi ? Benchmark puanı da daha yüksek.

Mevcut Dual Rame aynı model dual ekleme yapmayı düşündüm fakat internette halen bu rami satan yer bulamadım. Başka marka 2x2 Dual Ram eklemesi çalışmayacaktır değil mi ?
  • Ekran kartı eklenirse emektar adam olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic ugrasmayin 2elden 2x4 kit alip elinizdekini satin. elinizdeki islemci onerilen x4 ten daha iyidir gtx 660 670 r9 280 gibi kartlara yeterlidir

• SehRıdo S kullanıcısına yanıt
    Burada arkadaşlar sağdan soldan onerilenler dahilinde bilgi sahibi olduğu için böyle ince hesapların içinden çıkamayıp eksilerler hemen. Bu sizi yanlış yönlendirdiğim anlamına gelmesin. Size önerdiğim işlemcinin tek çekirdek performansı daha yüksektir bu yüzden oyun için önerilen durumlarda sizinkine göre daha önde önerilir. Oyun oynamak amaçlı sorduğunuzu varsayarak tavsiyede bulundum yoksa mevcut işlemciniz gayet iyi. Bilgilerin doğruluğunu aşağıdaki linkte yer alan single-core performance bölümünden dogrulayabilirsiniz. Ekran kartı olarakta onerdiklerim üzerine çıkmayın darboğaz olacağından boşuna paranız gidecektir. Umarim yardımım dokunmuştur.

http://cpuboss.com/cpus/AMD-Phenom-II-X6-1055T-vs-AMD-Phenom-II-X4-Black-980

• Hocam tam bütçeniz nedir bilmiyorum ama benim mantığım dahilinde yapılabilecekler şunlar;

1. Ekran kartınızı sıfır olarak almayı düşünüyorsanız şuanda en yüksek f/p oranına sahip kartlardan biri r9 285, en uygun vatanda 673tl, performans olarak gtx 960 a çok yakın, 2. el olarak düşünürseniz garantili gtx 660ti veya gtx 670 tavsiyemdir, garantisiz kart almayın derim, garantili olarak 400 e kadar rahatlıkla bulabilirsiniz, performans olarakta 1080p için her oyunu köşe yumuşatma açmadan high ayarlarda oynarsınız

2. en az 4 gb daha ram ilave edin, isterseniz 2*2 daha ekleyebilirsiniz, tek 4 gb ekleyebilirsiniz veya 2 adet 4 gb daha ekleyebilirsiniz, bütçe meselesi, en güzeli 2 adet 4 gb daha alıp 12 gb olarak kullanmanız ama uygun fiyatlı tek 4gb ta bulsanız alın kullanın, dual olup olmamasını çok sıkıntı etmeyin, günlük kullanıma ve oyuna etkisi %1-2 civarında

3. Mutlaka bi ssd alın, bütçeniz varsa sıfır 240gb sandisk plus ssd 260tl civarında idi, o kadar çıkamam derseniz 149tl ye 120gb ssd de var ama 240 gb çok daha uzun ömürlü olur

Benim fikirlerim bu yönde, sisteminde bir fark olsun istiyorsan en az harcayacağın para 350-400tl arası 2. el gtx 660ti veya ayarında ekran kartı, 60-80tl arası 4gb ram, 150tl de ssd olmalı, ben yerinde olsaydım 660ti/670 +4gb ram+ 240gb ssd alırdım

• Ramı 8 Ekran kartını r9 yapın

• Tek modul 8gb 2.el 100tl gibi fiyatlara bulabilirsiniz hocam dual gereksiz

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Yeni ekran karti almayi dusunuyorsaniz elimde MSI GTX 760 2 GB TW4 gaming oc edition model ekran karti var 2. El size uygun bir fiyata verebilirim ilgileniyorsaniz pm atabilirsiniz

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.