Şimdi Ara

60 Hz Monitör= 60 Fps ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 60 Hz monitörden max 60fps mi alabiliriz ?

• Donanımın gücüne bağlı PC 250FPS bile üretse monitörde seçilen 60 kareyi görürsün.
  • MajesticTale kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı FPS yi üretir, monitör bunu sana yansıtır. Monitörün ne olursa olsun GPU sınırsız kare üretebilir ama monitörün yenileme sıklığı bu FPS değerinden az ise gene yenileme değeri kadar kare görürsün.

Fakat her durumda yüksek FPS daha iyidir. Yani 60 Hz monitörle bile 200 FPS 60 FPS den iyidir. Çünkü gönderilen kareler daha sık olacağı için monitörle sync olma ihtimali daha fazladır. Bu da tearing ihtimalini azaltır.
  • sparcle kullanıcısına yanıt
    Sistemim imzamda oyunlarda yüksek fps veriyor zaten kasma olmuyor. Benq rl2455hm siparişi verdim. Bakalım nasıl olucak ve galiba 75hz çekilebiliyormuş
  • Monitörle sync olması için 60 hertzte,60 fps olmalıdır ki vsync ayarı bu işe yarar.
    Tearing 60 üstündeki tüm değerlerde görülür,fps 60 a yakınsa örneğin 60-70 aralığında ise daha fazla tearing görülür onun dışında fps çok yüksek ise daha fazla kare aynı frame intervalinde gösterileceğinden(iki karenin üst üste binip çok fazla tearing yapmasından ziyade)tearing,çok yüksek fps lerde azalıyormuş gibi görünür.
    En responsive yani en çabuk tepki gerektiren bf4,cod gibi oyunlarda fps yi çok yüksek 150+üretebilen bir ekran kartınız varsa bu mantıklı olabilir onun dışında en akıcı görüntü vsync te elde edilir(bazı oyunlarda ,oyun motoruna bağlı olarak gecikme yapabilmesine rağmen genel olarak en iyisidir).
    Gsync te zaten vsync etkisini yenileme hızından düşük fps lerde taklit etmek-gerçekleştirmek için üretilmiştir(bu sayede yenileme aralığında eski framein tekrar gösterilmek zorunda kalması ve arada boşluk oluşmasıyla oluşan shuttering etkisini yok eder)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MajesticTale kullanıcısına yanıt
    Açıkçası o güzel sisteme 60 Hz monitör yakışmaz. Çünkü neticede monitör en önemli output aracıdır. En güzel ekran kartının en güzel grafiği bile o monitörden sana ulaşacak. Ben olsaydım işlemci veya GPU dan kısıp muhakkak 144 Hz bir XL24xx monitör alırdım.
  • sparcle kullanıcısına yanıt
    Zaten almıştım XL2411Z bozuldu. İade ettim. İlerde alıcağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.