Şimdi Ara

600-800 TL sadece kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benzer çok konu var ama hala bir seçim yapamadım.

Aslında Leon-x in sürekli önerdiği "ASUS M4A87TD/USB3 AM3" anakartı alacağım lakin onbord vga sı yok
    ekran kartına ihtiyacım yok diye düşünüyorum ama sizin önerilerinizede açığım
    Oyun yok sadece üni öğrencisi için internet, çizim vs programları destekleyecek bir kasa

DDR3, USB3, onbord VGA anakart düşünüyorum, uzun seneler kullanım için işlemci AMD x4 ve remler 4 Gb olabilir (fiyat artabilir)

AOPEN 400W ATX (sanırım) kasam var
    IDE DVD RW ve HDD im var ama yeni sata HDD ve yazıcı alabilirim.

konuya ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.

• Vatan Bilgisayar, %12 İndirim WorldCard 6 Taksit.

ASUS M4A88TD-M EVO/USB3 DDR3 (HD4250) --- 200 TL (sata 3, usb 3.0, Raid, X6 cpu destekli)
    AMD Athlon II X4 635 2.9GHZ 2MB --- 196 TL
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) X2 (2*2=4GB) --- 186 TL
    SAMSUNG 500GB 16MB SATA II 7200RPM --- 77 TL

660 TL kdv dahil.

Elinizdeki DVD-RW işinizi görür eğer bir arızası yoksa kullanın Sata olması çok bir şey değiştirmez, ancak kasadaki kablo kirliliğini önlemiş olursunuz, IDE kablolar oldukça kalın ve yer kaplıyor...

Ama almak isterseniz de;

SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD-RW --- 41 TL

İşlemciyi Phenom II yazmadım, Athlon II'lere göre L3 cache farkı var bu da çok bir fark yaratmıyor, Athlon II f/p olarak gayet iyi ve düşük güç tüketimi var 95w TDP'ye sahip.

Kalan bütçeye isterseniz cpu için ayrıca bir soğutucu alıp uzun süre de kullanabilirsiniz.

• LEON-X hocam merhaba, cevap için teşekkürler.

M4A88TD-M ü daha önce incelemiş karar verememiştim
    daha doğrusu hepsi olsun dediğin kartta ona göre oluyor

Hala hazırda arada 70 derece alarmı verip köfteleri koyabilirsin diyen AMD barton işlemciye sahibim.
    yeni işlemciyi fazla yormayacağımız için fan gerekli olurmu?
    olur ise işlemci fanı için bu uygun sanırım
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-sd964w-hdt-sd964w-intel-lga77511561366-&amdam2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45697

• şimdi bir sorunum var
    eski güç ünitesi bağlantı fişi 20 pin dişi, yeni ana kartın güç konnektörü 24 pin erkek
    diğer 4 pin fiş uyuyor sanırım

yeni güç ünitesi mi almamı gerekiyor?
    yoksa 20 pinle işi (el yordamıyla) halledebilirmiyim?

pc yi kuralı 6 sene oldu 6 senede her şey değişmiş yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seonder -- 2 Ağustos 2010; 20:58:30 >
  • Eski güç ünitesi tarihi eser olmuş o yüzden yeni 350W PSU aldım.

İşlemci kendi fanıyla 40 derecelerde falan geziyor ve kasada hiç ses yok
    ayrı bir soğutucu almıştım ama şimdi bu soğutucuyu kullanmaya gerek varmı?
    gerek yoksa iade edeyim veya kalsın lazım olur derseniz itiraz etmem.

Sistem gayet iyi oldu sağolasın Leon-X Teşekkürler
  • ekstra fan almanıza bence gerek yok. 20 pin sorunu için, 4-5 tl civarı satılan 20-24 pin dönüştürücüler var. en kötü öyle birşey alırsın.
    sata power dönüştürücüde alman lazım.

ya da şöyle komple kasa al,

x4 635 işlemci
    msi 770 anakart
    2gb ddr3 ram
    500gb hdd
    dvd-rw
    gigabyte 420w kasa
    ati asus 4670

735 tl
    elindeki parçaları çıkarırsan bellek takviyesi yaparsın. ya da neyi değiştirmek istiyorsan. usb3 için şuan erken. bu desteği sağlayan cihaz yok gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forvet09 -- 5 Ağustos 2010; 11:11:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet007
    ekstra fan almanıza bence gerek yok. 20 pin sorunu için, 4-5 tl civarı satılan 20-24 pin dönüştürücüler var. en kötü öyle birşey alırsın.
    sata power dönüştürücüde alman lazım.

ya da şöyle komple kasa al,

x4 635 işlemci
    msi 770 anakart
    2gb ddr3 ram
    500gb hdd
    dvd-rw
    gigabyte 420w kasa
    ati asus 4670

735 tl
    elindeki parçaları çıkarırsan bellek takviyesi yaparsın. ya da neyi değiştirmek istiyorsan. usb3 için şuan erken. bu desteği sağlayan cihaz yok gibi..

bu sistemi aldım .....
    ASUS M4A88TD-M EVO/USB3 DDR3 (HD4250) (sata 3, usb 3.0, Raid, X6 cpu destekli)
    AMD Athlon II X4 635 2.9GHZ 2MB
    CORSAIR 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) X2 (2*2=4GB)
    SAMSUNG 500GB 16MB SATA II 7200RPM
    350W PSU
    ilaveten HDT SD964W işlemci fanı aldım

kendi fanıyla işlemcim çalışırken 40 derecelerde geziyor (kasa içi 46 derece),
    yinede bu ayrıca aldığım fanı kullanmam gerekiyormu?
    yoksa iade mi adeyim?
    kasada DVD RW çalışmadıktan gayri hiç ses yok, kasa fanını takarsam bir miktar gürültü artıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Vatan Bilgisayar, %12 İndirim WorldCard 6 Taksit.

ASUS M4A88TD-M EVO/USB3 DDR3 (HD4250) --- 200 TL (sata 3, usb 3.0, Raid, X6 cpu destekli)
    AMD Athlon II X4 635 2.9GHZ 2MB --- 196 TL
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) X2 (2*2=4GB) --- 186 TL
    SAMSUNG 500GB 16MB SATA II 7200RPM --- 77 TL

660 TL kdv dahil.

Elinizdeki DVD-RW işinizi görür eğer bir arızası yoksa kullanın Sata olması çok bir şey değiştirmez, ancak kasadaki kablo kirliliğini önlemiş olursunuz, IDE kablolar oldukça kalın ve yer kaplıyor...

Ama almak isterseniz de;

SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD-RW --- 41 TL

İşlemciyi Phenom II yazmadım, Athlon II'lere göre L3 cache farkı var bu da çok bir fark yaratmıyor, Athlon II f/p olarak gayet iyi ve düşük güç tüketimi var 95w TDP'ye sahip.

Kalan bütçeye isterseniz cpu için ayrıca bir soğutucu alıp uzun süre de kullanabilirsiniz.

phonem x945 3GHZ te 95 TDP değerine sahip.Aralarındaki fark 50 tl.Tabi phonem x4 2.8 GHZ dealınabilir.aralarındaki fark 30 tl kadar.Burada ben şahsen ön bellek için bu farkı rahatlıkla verirdim.Konu sonuçlandımı bilemiyorum tam okumadım tüm mesajları fakat dikkatimi çektiği için ve bir başka arkadaş okursa diyerektan yazdım.bence böyle tabiki zevkleri renkleri tartışamayız.Yalnız bu tatminkar fark kabilinde phonem serisi daha bir cazip gibi :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.