Şimdi Ara

6000-6500 tl bütçeli oyun bilgisayarı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • madem ust duzey bir sistem var.sıvı sogutma olmalı hani nerde?
  • Git antec Susesi'ni al işlemciyi 990xle değiştir birde gtx 590 tak tamamdır.
  • İşte beklediğim yanıt, teşekkür ederim.
    590da zaten çift gpu var maksimum 4 way SLI yapılabiliyor.. Diye başlamışsın genç dostum.. Ok; ama yapılabilir. Ancak tek SLI –yiğidi öldür hakkını yeme- daha gerçekçi görünüyor. Amacım elbette en yüksek performanstı.
    Eski dilde tartışmanın “Münazara, münakaşa ve Mütalaa” olmak üzere 3 ayrı söylemi, anlamı vardır. (Keşke kullandığımız dilde de olsaydı) Ben sohbet etmeye çalışıyorum. Amacım münakaşa etmek değil. (anlamı: sadece üstün gelmeye çabalamaktır)
    Mütalaa ise içinde bulunan durumu birlikte yorumlamak, münazara ise bir soruna –lider olmaya çalışmaksızın- birlikte çözüm aramaktır. Yapmak istediğim sanırım bu..
    Monitör (yani tv) konusunda ciddi bir araştırma yapmadım. Hatırladığım en iyi tv’yi –google’a bi göz atıp- yazdım.
    Ancak şunu da vurguladım: grafiker yada yada benzeri uygulamalara ihtiyaç duyan bir çalışan değil, oyuncu veya sıradan bir net kullanıcısı iseniz alabileceğiniz en geniş LED, 3 D Televizyonu alın! Yani ve kısaca.. Benim hangi marka TV önerdiğim önemli değil! Grafik ve benzeri işlemlerle hayatınızı kazanmıyorsanız.. MONİTÖR ÖLDÜ, YAŞASIN TV!
    RAM konusuna da kızmış ve bu server değil, oyuncu 16 GB’ı ne yapsın diye yazmışsın ama ram hızına hiç dokunmamışsın..
    15 bin liralık bir PC’den bahsediyor ve elbette 3 günlük olmasını istemiyorum. Bunu anlayabiliyor musun?
    Günümüz anakartları –server kartlar değil- 32 GB’a kadar neden DESTEKLİYOR? Günümüz için optimum olan ise KESİNLİKLE!.. 16 GB’dır!
    Be Oğul.. Anakartı niye ve sadece P67 olarak algılıyorsun? Bunun Mareşal’ına bi göz at ve anakar neymiş gör!
    En çok şaşırdığım –hatta üzüldüğüm- nokta ise i7 2600K’ya olan ciddi itirazın!
    Tün itirazlarına “acaba haklımı?” diye düşünme gereği duydum ama CPU’a itirazına bir anlam veremedim!
    Tamam, bir bildiğin varki itiraz ediyorsun ama yerine neden işlemci önermiyorsun? Can oğul, hadi bana f/p daha iyi –intel olması gerekli değil- bir CPU önerde sana yine buradan -herkesin önünde- binlerce özür dileyebileyim!
    Değerli genç dostum; emek ve yanıt verdiğin için içten, yürekten teşekkür ediyorum. Aslında basit ancak çoğumuz için üst düzey (!) konuları tartıştık.
    Şimdi ve eğer.. Münakaşa değil münazara yapıyor isek.. Fiyatını gözetmeksizin ama ve tabiî ki f/p oranını çook dikkate alarak EEN iyi oyun bilgisayarını hadi bi de sen topla bakalım!
    Karalamak en kolaydır.
    Hodri meydan, varmısın?
    Korkma, senin kadar acımasız davranmayacam, söz!
    Sevgiyle, gönlünce..
    P.S.. İsyankaradam.com a bi göz at, tanışmak isterim.

• Karalamak kolay tabi ki ben işin karalamasında değilim anladığınız üzere

İlk mesajınızdaki birkaç şeye dokunmadım evet ve yazdıklarımın hepsi olmadığını da belirtmiştim. Ram hızlarına dokunmamak elde değil şimdi siz bunu söyledikten sonra. 1600 mHz CL9 low voltage ram ile isterseniz 2400 mHz CL9 ram'i karşılaştırın fiyat farkı ve performans farkına değiyor mu görün derim. 2-3 fps için milyarlar harcamaya gerek yok. Ayrıca 16gb önbelleklemeye neden ihtiyaç duyulsun ki bir oyuncu bilgisayarında? Şu sıralar ancak oyunlar 14-16gb gibi büyük boyutlarda çıkıyor fakat bu demek değildir ki tek bir texture olarak yükleniyor ki bu kadar ram e ihtiyaç duyulsun. Ram miktarının fazla olması ancak bir bilgisayarda birden fazla simüle makineler çalıştırmak ve/veya eşzamanlı yüksek boyutlu render işlemlerini halletmeye yarar ki bu aslında daha çok işlemciye kalmış bir durumdur. Ben kendi bilgisayarımda 4 gb ram kullanıyorum %60 ını dolu gördüğümü hatırlamıyorum ki birçok önerdiğim sistemde de 4gb ramden fazlasını önermemeye çalıştım gereksiz olduğunu düşündüğümden dolayı. Bu ve bunun gibi ultra düzey sistemlere ise 8gb ram önermeyi uygun görüyorum bu yeterince ileriye dönük bir adımdır diye inanıyorum çünkü yarın bir gün ddr4 ile karşılaştığımızda satacak daha az ram daha az sorun demektir. Neden 32gb destekliyor sorunuzun cevabını da gerginleşmemek amaçlı vermek istemiyorum diyelim. Biraz pazarlama taktiği diyelim ipin ucu kaçmasın

15 bin liranın pc ye sırf oyun amaçlı yatırılmayacağını az çok mantıklı görüyorsunuzdur diye umuyorum üst konulardan birinden hayranı olduğum bir grafiği size göstermek isterim

6000-6500 tl bütçeli oyun bilgisayarı

Gördüğünüz gibi sistem bileşenlerine yapılan yatırım bir süre sonra amaçsızlaşıyor. 15 bin liralık bir bilgisayar 5 bin liralık bir bilgisayardan daha uzun ömürlü olmuyor.

Bugün gtx 590 dan iki tane önerirsiniz yarın gtx 690 çıkar (ki çıkacak) iki katı beddua alırsınız mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

Anakartı P67 olarak değerlendirmem özelliklerini bilmediğimden değil 25 sayfalık incelemesini harfi harfine okudum fakat Z68 ve X79 bana daha fazla şeyler anlatıyor msi big bang marshall sözkonusu olduğunda. Uzun ömürlülükle ilgili bir ataç da buraya takalım

İşlemciye olan itirazım ise yine biraz aşırıya kaçmaktan geldi. Şu anda 2600k nın rakibi yok bu yüzden fiyatı yükseklerde ki AMD bulldozerleri çıakrttığında intel sandy bridge leri makul seviyelere çekmezse satışlarında düşüş yaşayabilir bu riski göze alacağını sanmıyorum bu yüzden 2600k alınacaksa bile biraz beklenmeli diye düşünüyorum. Şu anda sorarsanız benim tercihim kendi bilgisayarımda yaptığım gibi 4 fiziksel çekirdekten geçer. Şimdilik oyunların çok çekirdek destekleyen uygulamalar kategorisine girdiğini düşünmüyorum. Elimizde 4 çekirdeği aşabilen tek oyun 6 çekirdek desteğiyle Dirt 3 (Bilmediklerim varsa arkadaşlarım lütfen düzeltsinler). Bu yüzden 8 izlek in oyunlarda getirisi yoktur cüzdandan boş yere götürüsü vardır.

Bunlar demek değil ki ben i7 2600k alınmasına karşıyım. Tabi ki değilim eğer para elinize bir kez geçiyorsa alınmalıdır her şekilde en iyisiyle değerlendirilmelidir ki yıllarca verim alınabilsin.

Benim düşüncem ise;
    - İşlemci olarak i5 2500k alınmalı.
    - Anakart Msi Z68A-GD80 (eğer ki anakartın özellikleri tam anlamıyla kullanılacaksa bu gözümde en iyisidir)
    - Ram olarak da madem cebin ucu açık Gskill Sniper 8gb
    - Ekran kartı olarak şimdilik her oyunu full Hd full detay açabilecek herhangi bir ekran kartı olabilir. NVidia tarafında GTX 570-80 AMD tarafında 6950 veya 6870x2.
    - Monitör konusunda size katılıyorum eğer para harcanacaksa bir led tv her şekilde paranızın karşılığını aldığınızı hissettirecektir fakat bu tv nin pasif/aktif 3d gibi nvidia 3dplay uyumu gibi özellikleri ve kullanıcı yorumlarına bakılarak alınması daha hayırlı olur.
    - eklememi istediğiniz diğer parçalar varsa seve seve eklerim şimdilik sadece sizin düello isteğinizi cevaplıyorum

Bu arada bu önerdiğim sistemin sizin sisteminizle olan ömrü aynıdır. Her ikisi de (benim şu anda bunları yazdığım paneldeki sistemim gibi) önlerindeki 2-3 yıl boyunca her oyunu full Hd full detay çalıştırabilecek kapasitededir

FAKAT aralarındaki tek fark kullanıcıya aynı akıcılıkta oyun oynatarak 1-2 yıl sonra benim önerdiğim sistem kullanıcısının elinde bir ivy bridge güncellemesi bilemediniz yeni nesil bulldozer güncellemesi bilemediniz 28nm gpu (marka önemli değil) güncellemesi için yeterli paranın kalacağı gerçeğidir. Ne kadar para yatırırsanız yatırın 2-3 yıl sonra sisteminizi güncellemeniz gerekecektir artık teknoloji pentium zamanı kadar yavaş ilerlemiyor. (Keşke öyle olsaydı dedirtiyor her gün maalesef)

Sağlıcakla kalın

• Vay anasına.. Senden bayağı bir şey öğrendim ama kendime saklayacağım.
    İtiraz edeceğim ilk –belki de tek- konu işlemci.. i5 2500K diyor ve sırf inat için yazıyorsun.
    Yazılımcı bir oğlum var. O da i5’te ısrar etmişti ama sonunda 2600K aldırabildim. Wallahi tehdit etmedim, kendi parasıyla, inanarak aldı! Günümüzün en iyi fiyat/performansı!.. Neden inat ediyorsun ki?
    Ayrıntılı yazmayı bırak, emek harcayıp grafik bile yayınlamışsın.
    İyi de yapmışsın. Çok kişiye faydan olacak!
    Tarzımız, bakış açımız farklı.. Mükemmel bir PC toplamışsın ama en iyi oyun PC’si topladığına eminmisin, son kararın mı?
    Her genç gibi cimriliğin doruklarındasın ve sadece fiyat/performans yapmışsın..Topladığın bu PC’nin Türkiye’nin en iyi oyun bilgisayarı olduğuna eminmisin? Hadi tekrar hatırlatayım, cebinden ödemeyeceksin; f/p eeeen iyi, DAHA İYİSİ OLMAYAN oyun bilgisayarını konuşuyor, tartışıyoruz! En azından bu ülke koşullarında..
    Her oyunu full HD açacak ekran kartı.. Standart bu ise.. O zaman 5770 bile zaten herkese yeter, konumuz “süper oyun PC”si değilmiydi? Yani dünya oyun yarışmalarına katılacak bir PC?
    Ben sadece hayal kurmak ve kurmanızı sağlamak istedim, sen ise inanılmaz gerçekcisin!
    Yinede böyle ol, keşke oğlumda böyle olsa..
    Sevgiyle, gönlünce..

• Kasa: Cooler Master HAF X 942 High Power Absolute 850W 80+ Güç Kaynaklı Full Tower Kasa (RC942) - 329$+KDV - 718,21 TL(KDV Dahil)

İşlemci: INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci - 342,70$+KDV - 748,11 TL(KDV Dahil)

İşlemci Soğutucu: Cooler Master V6GT Intel LGA1366 /1156/ 1155/775 ve AMD AM3/AM2+/AM2 Soket Uyumlu İşlemci Soğutucusu - 81$+KDV - 176,82 TL(KDV Dahil)

Anakart: MSI P67A-GD80 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart - 228,30$+KDV - 498,38 TL(KDV Dahil)

Bellek: Geil Evo Corsa 8GB 2133MHz CL10 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) - 159$+KDV - 347,10 TL(KDV Dahil)

Ekran Kartı: Zotac GTX590 3072MB DDR5 768 Bit Çift İşlemcili Pci Ekspres Ekran Kartı - 876,33$+KDV - 1.913,03 TL(KDV Dahil)

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST31000524AS) - 66,11$+KDV - 144,32 TL(KDV Dahil)

SSD: Kingston SSDNow V100 Serisi 256GB 2.5" SATA SSD Upgrade Kit (SV100S2D/256GZ) - 549$+KDV - 1.198,47 TL(KDV Dahil)

Optik Sürücü: Asus BW-12B1LT Blu-Ray Optik Sürücü (Kutulu) - 204,14$+KDV - 445,64 TL(KDV Dahil)

Monitör: Philips 244E1SB 23.6" 5ms Full HD Wide Screen Lcd Monitör - 263,32$+KDV - 574,83 TL(KDV Dahil)

TOPLAM: 6.764,90 TL (KDV Dahil)

Bütçeni biraz aştım ama çok iyi oldu.6500 veren 6700 de verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeolus98 -- 24 Eylül 2011; 11:38:21 >

• Sokağa saçılmış dolarlar için üzgünüm umarım sonradan başını çok vurmazsın diyeceğim ama 2 sene sonra çok vuracağına eminim eğer milyoner değilsen. Milyonersen zaten burada ne işin var. :)
  • şu tarz yorumları gerçekten hiç sevmiyorum.

iphone çıkar ilk gün alırsınız 3-5 kişi benzeri yorumu yapar. Ipad çıkar ilk gün alırsınız yine sağda solda aynı yorumu yapan biri vardır. Birşeyin en iyisini almak suç ülkede. Harcanan para bana ait olan para harcadığım para için neden başımı duvarlara vurayım ?

İlla ki fiyat performans ürünü almak doğru seçim değildir bu kişisel bir tercih eğer ben kendi rızam ve isteğimle performans ürünü seçip fiyatını göze alıp sistem kuruyorsam ortada neden başımı vuracağım birşey olsun ?

Bırakın her performans ürünü alan kişiye benzeri olumsuz yorumlarda bulunmayı çünkü çok çirkin..
  • Herkes performans ister. Ama performansın maliyeti anlamsız hale gelince bu sadece israfa dönüşür. Parası gerçekten çok olan kişi için diyecek söz yok tabii ama yılda 110-120bin tl kazanmayan için yazık olacak bir bütçede sistem olmuş ki o miktarı kazananlar için bile israftır bu bütçede bir pc. Eğer alldğınız sistem sayesinde para kazanıyor olsaydınız tam zıttını söylerdim şimdiye dek söylediklerimin. Bu forumda kimse performans düşmanı olmaz. Ancak az önce de belirttiğim gibi performans çılgınlığı da sadece zarara yol açar. Yorumum çirkin geldiyse bana kalırsa şimdiden biraz pişmanlık hissetmişsiniz bu da iyi birşeydir umarım bir dahaki sisteminizde aynı hatayı yaşamazsınız. İyi günlerde kullanın.

Bu arada ıphone ve ipadi ilk çıktığı gün aldığınızı da vurgulamak istediyseniz, gerçekten teknolojiye yaklaşım şeklinizi değiştimreniz gerektiğini düşünüyorum.

düzeltme: hesap hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 24 Eylül 2011; 23:36:57 >

• Gerçekten sistemler önerdik ama 5.000 TL de fazla israf 3 bin TL ye maximum bir pc toplarsınız gerek yok bence o kadar paranız çoksa fakir fukaraya dağıtında sevap kazanın bari.
  • Neden pişman olayım ki hala birşeyleri daha iyi yapabilir miydim acaba diye inceliyorum.. mesela biri su soğutma önermiş anlasam ve yurt dışındaki parçaları burada bulabilsem oturur yapardım.. Aksine gayet memnun olacağım bir sistem. Ben sadece bu tarz yorumları çirkin buluyorum. Bu performans ürünlerinin piyasada olmasının bir amacı var isteyen kişi de bunları alır ve kullanır. Her benzeri konuya hurra çok kötü tercih o olacak bu olacak diye olumsuz bir üslup ile yorum yazmak yanlış. Yinede teşekkürler iyi dileğin için, iyi geceler dilerim.
  • sen boşver yok israf falan anlamıyorum zaten insan niye yaşarki niye çalışırki istediği şeyi alamadıktan sonra sana o paranın ne faydası varki mesela benim tüm zevkim budur biraz az yer biraz az çeşitli giyinir yinede alırım istediğimi yarın yaşayacağımın bana garantisini kim verebilirki ben veya sen mutlu olduktan sonra gerisi ne ki
    aç bilgisayarı bak keyfine daha ne olsun ki güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeZiLay

sen boşver yok israf falan anlamıyorum zaten insan niye yaşarki niye çalışırki istediği şeyi alamadıktan sonra sana o paranın ne faydası varki mesela benim tüm zevkim budur biraz az yer biraz az çeşitli giyinir yinede alırım istediğimi yarın yaşayacağımın bana garantisini kim verebilirki ben veya sen mutlu olduktan sonra gerisi ne ki
    aç bilgisayarı bak keyfine daha ne olsun ki güle güle kullan

aynen ya para adamın parası istediği gibi harcar :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.