Merhaba Samsung Galaxy Buds3 Pro almayı düşünüyorum lakin AirPods ve Galaxy Buds'lara isimden ötürü boş para veriliyor deniyor. Galaxy Buds 3 Pro şu an 6000TL o fiyat bandına kadar Buds 3 Pro'dan daha iyi kalite sağlayan bir kulak içi kulaklık öneriniz var mı? Telefonu Samsung kullandığım için Samsung kulaklıktan yanaydım ama JBL gibi markaların çok daha fazla performans verdiğini söyleyenler oldu. Mikrofon kalitesi umurumda değil, genelde kulaklık kullanmıyorum konuşmalarda. Ses kalitesi ve gürültü engelleme konusunda iyi olan kulaklık arayışındayım ilgilenen herkese teşekkürler. |
6000TL'ye Kadar Bluetooth Kulaklık Önerisi
-
-
Bu konularda 'daha iyi kalite', 'daha iyi performans' gibi ifadeler kişiden kişiye çok farklı anlamlara gelebilir. Mesela benim caz dinlerken benim kulaklarımı kullanırken elde ettiğimi düşündüğüm muhteşem performansı siz aynı kulaklıkla kendi kulaklarınızda pop müzik dinlerken berbat bulabilirsiniz. O yüzden ölçülebilir kriterler konusunda bilgi edinip ona göre karar vermenizi öneririm.
Belli başlı markaların popüler modelleri arasında standart bir ses kalitesi konusunda gece ve gündüz kadar fark olması beklenmese de kullanımızı son derece etkileyecek şarj süresi, kulaklığı yöneteceğiniz uygulamanın fonksiyonları, ergonomisi(çok kaliteli ses veriyordur ama ucu kulağınıza uygun olmadığı için siz o kaliteye erişemiyorsunuzdur), cihazlara bağlanabilirliği(bluetooth versiyonu), suya/tere dayanıklılığı gibi konuları da ihmal etmemelisiniz... veya örnek verdiğiniz samsung kulaklıkların samsung cihazlarla eşleştiğinde bambaşka fonksiyonlara sahipken diğer android cihazlarda sıradanlaşabilmesi gibi sıradışı durumlara da dikkat etmelisiniz.. veya airpod'lar kulak kanalı içine giren silikon veya plastik uç kullanmaz. Gürültü engellemeyi pasif yapan (fiziken farklı materyalle kapatarak) var, aktif yapan (kulağınıza sürekli sinyal göndererek ama pil ömrünü yiyerek) var...gibi
Her cihazda olduğu gibi en önemli konu kullanım amacınız. Yağmur altında hafif koşu yaparken pop dinleyeceğiniz bir kulaklık ile evde yatarken tabletten yayın izleyeceğiniz bir kulaklıktan ters durumlarda elde edeceğiniz performans tamamen farklı olabilir...
Teknik olarak bir kulaklığın ses kalitesini sesi kodlayan 'codec' ve ses sürücüsünün büyüklüğü doğrudan etkiler ama üreticiye özel ses tercihleri (ayar yapmadan bas sesleri daha yükselten veya tiz sesleri daha yükselten, olduğu gibi vermeye çalışan doğal dediğimiz, gibi) de göz önünde bulundurulmalı...
Amacınız veya beklentilerinizi somutlaştıran cevaplar yazarsanız daha detaylı da yardımcı olurum. Ama karmaşık geliyorsa veya önemli değilse uygulamasından ses özellikleri değiştirilebilen ve kulağınıza fiziken uyacak popüler her model işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Benzer içerikler
- redmi buds 4 lite ses az çıkıyor
- kulaklık tamiri
- bluetooth kulaklık kutusu şarj olmuyor
- kulaklığın sesi azaldı
- telefon görüşmesi için bluetooth kulaklık tavsiyesi
- huawei freebuds pro 4
- sennheiser orpheus
- en iyi bluetooth kulaklık
- bluetooth kulaklık nasıl bağlanır
- airpods orjinallik sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X