Bişey soracam. Neden kimse Kawasaki tavsiye etmiyor? Parça sıkıntısı olduğu için mi?
hem parça sıkıntısı hemde servis sorunu yüzünden diğer markaların servis ayı daha yaygın ve ikinci eli piyasada daha çok tutuluyor ama şu bir gerçekki çoğumuzun çocukluğu ninjalarla geçmiştir hatırlatım çocukken ss tarzı gördüüm her motora kawasaki derdim çünkü o zamanlar başka motor markası bilmiyordum yani racingi kawa ile özdeşleştirmiştim ama teknolojik yenilikler ve birçok sebepten ötürü kawasaki eski albenisini yitirmiş durumda şu anda piyasayı sırasıyla; -honda -yamaha -suzuki ve maalesef kawa listenin sonunda yer alıyor
Aslında da kawasakide de suç var.Gündemi takip edemedi.Diğer markalar kullanıcıya yönelik ürünlerle pazar paylarını arttırırken kawasaki yerinde saydı.Tabi distribütör de suç var aslında.Kawanın birçok modeli var ama tr ye gelmiyor maalesef.Hondanın neredeyse tüm yeni modelleri tr de var ve kullanıcının hangi modelleri istediklerini biliyorlar.Kawasaki gelişse biraz güncel modeller çıkarsa oda tutulu(Bkz.ER-6 serisi tuttu)Suzukide belki o kadar popüler değildi tr de ama DL650 yi çıkardılar,GSX-R iyi makyaj yaptılar hayabusa derken oda işi tutturdu.Aslında düşük ccli otorlar getirseler daha çok tutunurlar.
kawasakinin havlu atmasının bir sebebide görsellik çünkü son zamanlarda ürettikleri tüm motorlar zx-14 dahil görsellikten çok uzaktı ikinci plandada teknolojik gelişmeler abs kaydırmalı debriyaj sisttemi vs vs.... rakipleri bunları kullanırken kawasaki teknolojiden yoksun kaldı ve kendini yenileyemedi herşeye rağmen kimse kawasakinin sağlamlığına ve kalitesine laf edemez nede olsa japon nede olsa ninja
Kawasaki'nin 2 avantajı var..
Birincisi Kawasaki herşeyiyle JAPON üretimi bir markadır. Modelleri her parçasıyla Japonyada imal edilir.
İkincisi Kawsaki sadece motosiklet üreten tek markadır bu saydıklarınız arasında.
Kawasaki çine fln fabrika açmıyo bari türkiye'ye kursun bir fabrika
peki bu avantajlarına rağmen neden popülaritesini kaybetti ?
quote:
Orjinalden alıntı: esentepeli_90
peki bu avantajlarına rağmen neden popülaritesini kaybetti ?
Bu Türkiye için geçerli bir durum. Kawasaki Türkiyede ithalatçı firma kurbanı olmuş bir markadır.
Fakat dünyanın geri kalanına baktığımızda hala satış rakamlarıyla üst sıralara oynayan bir markadır. Özellikle motosiklet kültürü oturmuş Almanya - Italya - ABD - Fransa - Belçika - Ispanya gibi ülkelerde StreetMoto dediğimiz Racing ve Naked sınıfında en çok tercih edilen markadır. Honda uzakdoğuda nasıl çok tutuluyorsa Kawasakide Avrupada bu derece iddialıdır.
Ama gel görki Türkiyede Z-Moto bu mükemmel markayı tüketmiş durumda!
Kawasaki sadece motosiklet üretmiyor, yanında atv, kar aracı, jetski üretimi de yapıyor. Araba işine girmediği doğru, daha spesifik bir işte çalışıyor ama bu bir avantaj veya dezavantaj değil.
Kawasaki anadoluda çok bilinir, sebebi nedir bilmiyorum ama kaliteyle ilgili olmadığı kesin, racing'lerin hepsi aynı kalite düzeyinde ona kafanızı yormayın, siz parça sıkıntısı olmayan uygun fiyatlı temiz bir motor göze kestirip almaya bakın..
Kawasakinin Türkiye'de parça sıkıntısı olduğunu bütün forumlarda yazıyorlar. Kaç ay parça bulamıyanlar var, yani kawasakiye bulaşma çok uğraşırsın bence. Tabi forumlardan okuduklarımla söylüyorum bunu kullanmışlığım yok. :)
Aradaşımda Honda CBR 600RR var memnun, hiç bi sıkıntı çekmedi, parçalarıda rahat bulabiliyor, makine de deli gibi gidiyor. :) Akrep egzoz var üzerinde seside çok güzel.. Başka bi arkadaşımın babasında CBR600 Movistar var, o da çok memnundu, hiç sıkıntı çekmedi, şimdi satıp hayabusa aldı.. :)
Suzuki kullananların yorumlarıda güzel forumlardan okuduğum kadarıyla. Çok sıkıntı çeken yok Suzuki'den..
Yamaha'da Suzuki gibi, kullananların yorumu iyi forumlarda yine çok sıkıntı çeken yok forumlardan okuduğum kadarıyla..
Bence Honda listenin başında olmalı başını ağrıtmaz, rahat rahat kullanırsın.
Bu arada 2006 600RR ı olan arkadaşım 15.000 km civarındayken aldı, 15 milyara almıştı.:) Üstünde akrep egzozlarla..
quote:
Orjinalden alıntı: sahinoz31
Kawasaki sadece motosiklet üretmiyor, yanında atv, kar aracı, jetski üretimi de yapıyor.
Kastettiğimiz şeyde bu zaten. Otomobil yada müzik aleti üretmiyor. Kişisel araçlar üretiyorlar sadece.
kawasaki avrupayı domine edemedi maalesef sadece naked yani street fighter dediğimiz tarzda motorsikletleri yaygındır geri kalan cruiser racing moped vs... tarzı motorları honda yamaha suzuki elinde tutuyor bence avrupadada durum türkiyeden farklı değil kabul edelim kawanın devri yavaş yavaş geçiyor zamanın teknolojinin gazabına uğradılar bence
Aslında bize öyle gibi geliyor ama adamlar ABD cross motorları ile ortalığı kasıp kavuruyorlar.Son çıkan modelleri hep ABD de,hatta yeni çıkan endurosu klr650 bile TR ye gelmedi gelse belki tutunabilir ama Z-motonun umurunda değil kawasaki.Cross alanında ABD de iyi tutundular hatta monster energy adlı takım kawasakiler ile başarılar elde ediyor.
TR de popülarite kaybeden kawasakide suç ya yeterli ürün,parça stoğu yapmayan Z-motoda ya da TRyi umursamayan kawasakide.
quote:
Orjinalden alıntı: esentepeli_90
kawasaki avrupayı domine edemedi maalesef sadece naked yani street fighter dediğimiz tarzda motorsikletleri yaygındır geri kalan cruiser racing moped vs... tarzı motorları honda yamaha suzuki elinde tutuyor bence avrupadada durum türkiyeden farklı değil kabul edelim kawanın devri yavaş yavaş geçiyor zamanın teknolojinin gazabına uğradılar bence
bu çok büyük ve korkarak söylüyorumki desteksiz bir iddia..
Avrupada Kawasaki'nin sadece naked makinelerde tutulduğunu söylemek hakaret gibidir. Avrupada en az yamaha kadar SS satan Kawasaki, Honda'dan daha fazla cruiser satmaktadır. Ayrıca Kawasaki'nin dünyada iddialı olduğu alanlar bellidir. Naked-SS ve Cross. Ama bir enduro dendiğinde Kawasakinin adı pek geçmez. Giden, yada oralarda yaşayan arkadaşlar bilirler.. Kawasaki Avrupa'da, Türkiyede olduğundan çok daha iyi bir konumdadır..
unutmadan eklemeliyim. Teknoloji konusunda Kawa'yı asla küçümsemeyin. En verimli motor üretimi ödülünü 2007'de YİNE Kawasaki aldı, hatırlatırım..
Değerli motorsiklet sevenler Hızlı yaşayan arkdaşlarım hemen hemen 1 aydır araştırma sonucum; Honda harbi hayat onda Gerek servis parça ve dayanıklılık en cok bu model üzerinde yorumlar aldım. Hee tercihimin nedenlerinden biriside tekirdağ/çorluda ikamet etmem ve çorlu honda bayisinin 1 yıldır başlatmış oldugu motor satışı ve yetkili servis hizmetini sunmuş olması. 2 agustos cumartesi gunu a2 direksiyon sınavına girdim başarı ile sınavıda verdik 2 hafta içerisinde ehliyette elimde :)) he unutmadan sınav anısı sınav heyetını beklerken alana 2008 model honda cbr 600rr girdi daha çil çil arkdaslar sürücü arkdasta direksiyon sınavı için gelmiş doğrusu çok şaşırdım. Onlada sohbetimden sonra aklıma yatan marka honda oldu arkdaslar. Fakat sezonun canlı olması nedeniyle fiyatlarında yüksek oldugunu söylendi biraz daha sonbahar sezonu için fırsat kollamamı tavsiye ettiler kısmet şimdi sıra saglam dogru makina almaya kaldı. Umarım motorumu aldıktan sonrada fotoları sizlerle paylaşmayı ümitt ediyorum Teşekkürler arkadaşlar
honda hayat onda doğru seçim ömrün boyunca pişman olmayacaksın emin ol ayrıca özellikle cbr 600 rr kendini kanıtlamış bir modeldir arkadaşlar motorsiklet alırken satış sonrası hizmette önemlidir bunun için türkiyede hondadan daha yaygın servis ağı ve hizmet veren bir başka motor markası tanımıyorum sonuçta motoru 1 ay kullanıp atmayacağız uzun süreli kullanım için hondadan iyisini bulamassın bu bir gerçek
Bi honda tutturmuşunuz gidiyosunuz
Aslında markalar ülkeden ülkeye değişiyor bizim memlekette honda 1 numara ingilterede de suzuki 1 numara.
Honda'da karar kıldıysanız şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.
Hangisini seçerseniz seçin, sizi üzmeyecek makineler bunlar. Tek handikapları kısa motor ömürleri. Ama zaten Supersport alan kişi bunun bilincindedir. Yüksek devirli makinelerin motor ömürleri kısa olur. (60K civarı)
alıcaksan o paraya 600f alıcaksın 600rr filan sakın girme motordan anlayan birisine sor sana anlatsın aradaki farkı sakın 600rr alma 600f al kafan rahat olsun
600F ile 600RR nin klasmanları darklı ama tabi şehir içi gündelik kullanım için 600F daha rahat.Maalesef honda 600F nin üretimini durdurdu.Ona karşı suzukide gsx 650f yi getirdi belki satar diye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme