Şimdi Ara

600d + 18-55mm DC + 50 mm alınmıştır... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: montana_35

Genelde en keskin sonuc için en acık dıyaframın ıkı stop üzeri

1.8 i kullanmayın.. ve diğer arkadasın verdiği linke bakıp shutter sayınızı öğrenın..

Bu stop mevzularını açıkça bilmiyorum; örneğin 1.8'in 1 stop üstü 2.8 mi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olgun92

quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Genelde en keskin sonuc için en acık dıyaframın ıkı stop üzeri

1.8 i kullanmayın.. ve diğer arkadasın verdiği linke bakıp shutter sayınızı öğrenın..

Bu stop mevzularını açıkça bilmiyorum; örneğin 1.8'in 1 stop üstü 2.8 mi oluyor?

1.8 ara değerdir. Bak burayı okursan anlamana daha yardımcı olur

F stop değerleri

• Program için çok teşekkür ederim, hafıza kartımda 105 gösteriyordu, propgramda da 106 gösterdi. Ayrıca birkaç fotoğraf çektikten sonra da tekrar açtım programı, sayılar değişti, yani gerçekten çalışıyor program ve içime sindi. Makinaya da format attım gerçekten de saat ve tarih ayarları kalıcı, tekrar sıfırlanmıyor.

F-Stop değerleri çok karışık geldi bana ama anladım sayılır, teşekkür ediyorum yardımlarınız için, bu arada DC Lens'te beni rahatsız eden bir unsura rastlamadım kapalı ortamda kullanırken. Açık alanda da sabitlemeyi enstantane hızıyla kurtarabileceğimi düşünüyorum ama tabi ki denemeden kesin konuşamıyorum açık alan fotoğraflarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olgun92 -- 30 Eylül 2013; 22:25:47 >
  • olgun92 O kullanıcısına yanıt
    hayırlı uğurlu olsun...

ek:
    50mm. ile portrelerde diyaframı A (AV) modunda 4.0 olarak ayarlayın...
    genel/manzara çekimlerinde lenslerin en iyi sonuç verdiği diyafram 8.0'dir...
    çok kısık (16-22) diyafram da görüntü kalitesini düşürür...
    600d'yi bir günlüğüne emaneten kullanmıştım, 1600 ve üstü ISO'dan pek memnun kalmamıştım, size tavsiyem ISO'yu auto'ya alın ancak 1600'le sınırlayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

hayırlı uğurlu olsun...

ek:
    50mm. ile portrelerde diyaframı A (AV) modunda 4.0 olarak ayarlayın...
    genel/manzara çekimlerinde lenslerin en iyi sonuç verdiği diyafram 8.0'dir...
    çok kısık (16-22) diyafram da görüntü kalitesini düşürür...
    600d'yi bir günlüğüne emaneten kullanmıştım, 1600 ve üstü ISO'dan pek memnun kalmamıştım, size tavsiyem ISO'yu auto'ya alın ancak 1600'le sınırlayın...

Diyaframın 11 civarı olduğu fotoğraflar da çok hoşuma gidiyor benim ama daha hiç 16'ya çıkacak bir makinam olmadı 600D'ye kadar :)

ISO performansını söylemişsiniz ama zaten giriş seviyesi DSLR'ların hangisi 1600'de çok iyi bir performans gösterebilir ki? :) Yarı profesyonel ve sonraki makinalarda mümkün olur o ancak, ISO'yu da diyaframı da her zaman manuel kullanırım ben. ISO 1600'e çıkacak bir ışığı kısık diyafram veya düşük enstantane hızı ile almaya çalışmak daha iyi olur bu makinalarda bence

• olgun92 O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle makinen hayirli olsun. auto moddami cektin bu fotografi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim, manuel ayarları kullandım.
  • Konu hortlayacak ama bir soru soracağım. 18-55 dc'nin üzerinde (lensin önünde) DC mi yazıyor yoksa III mı yazıyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeceze

Konu hortlayacak ama bir soru soracağım. 18-55 dc'nin üzerinde (lensin önünde) DC mi yazıyor yoksa III mı yazıyor ?

sadece III yazar...
  • Bu arada 50 mm lensim için parasoley almayı düşünüyorum, kullananlar hiç oldu mu acaba yani odak uzaklığı yeteri kadar uzun mu? örneğin 18mm civarındaki uzaklıklarda yanlarda siyahlık oluyormuş fotoğraflarda 50 mm'de olur mu?
    Yararı olacağı için almayacağım açıkçası koskoca makinede 52 mm çap çok komik duruyor o yüzden almayı düşünüyorum parasoleyi

18-55mm ve 50mm için de aldım parasoleyi 50 mm'de sıkıntı yok 18-55'i de kullanınca göreceğiz artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olgun92 -- 7 Kasım 2013; 19:03:16 >
  • 18-55 mm için parasoley alacaklara söyleyeyim; yaprak parasoley almayın boşuna çünkü 18-24 mm arasında köşelerden gözüküyor parasoley :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.