Arkadaşlar ilk adsl faturam az önce geldi. 3 gb limitli kullanıyorum yani 29 ytl'lik paketten: Gelen faturamda da yazdığı üzere kotayı aşan kullanımım olmamasına rağmen 62,75 ytl'lik bir fatura var. 4,32 ytl bağlantı ücretini de katınca 33,3 ytl yapar. fazladan bi 30 ytl söz konusu yani. Faturada Kıst Aylık Ücreti: 21 ytl diye birşey dikkatimi çekti. Ay içinde abone olunca alınan bir ücretmiş. Faturanın arkasında öyle yazıyo.
Bana gelen bu futura normalmidir, kıst ücretini ödeyecek miyim, ne önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler
Elbette normal. Kıst ücret, ay ortasında, yani 10'u 20'si gibi tarihlerde abone olunduğunda alınan kullanıldığı kadarının ücretidir. Sen de sanırım ayın 10'undan önce abone olmuşsun. O ay sonunda fatura gelmemesi hiç dikkatini çekmemiş olsa gerek. Sonraki ay hem geçen ayın kullandığın kadarının ücreti (kıst ücret) hem o ayın ücreti hem de açılış ücreti taksidi ve bunların vergileriyle ödemen gereken kadar bir fatura gelmiş. Durum normal.
hocam Eylülün 2 sinde bağlanmıştı internet. Bu gelen fatura zaten 2 Eylülle 30 Eylül arasındaki fatura. Yani 28 günlük. Eskiden devretmesi gereken bi kullanım yokki zaten. Yanlış mıyım?
quote:
Orjinalden alıntı: salpyilmaz
Elbette normal. Kıst ücret, ay ortasında, yani 10'u 20'si gibi tarihlerde abone olunduğunda alınan kullanıldığı kadarının ücretidir. Sen de sanırım ayın 10'undan önce abone olmuşsun. O ay sonunda fatura gelmemesi hiç dikkatini çekmemiş olsa gerek. Sonraki ay hem geçen ayın kullandığın kadarının ücreti (kıst ücret) hem o ayın ücreti hem de açılış ücreti taksidi ve bunların vergileriyle ödemen gereken kadar bir fatura gelmiş. Durum normal.
eylülün 2sinde bağlandığın için sana eylülde fatura yollamamışlar şöyleki eğer eylül 2 değilde ağustos 30 da bağlanmış olsa sana eylülde normal faturan ve üstünede ağustosta kullandığın gün kadar fatura eklenicekti ama eylül ayının içinde bağlandığın için 2-30 eylül arası ücret eklenmiş,sanırım eylülde sana fatura gelmedi değil mi?
Bakarsan tarihe ekimin 28indeyiz. yani faturan iki aylık fatura.
ama arkadaşlar eylülde gelmesi gereken fatura ağustosun değil mi. bir ay sonra gelmiyo mu faturalar? ağustos ayında abone olmadığım için eylül faturası gelmemesi normal değil mi. dökümanda eylül ayının bilgileri war. ekim ayına ilişkin bişey yok.
hayır kotalı adsl faturaları bulundukları ay içinde gelir ama kota aşım miktarı gelecek ayki faturaya yansıtılır şöyle bir örnek vereyim ağustos ayında 3.5 gb download yapılmış olsun eylül ayındada 4 gb download yapılmış olsun ekim ayındada 2.9 gb download yapılmış olsun
ağustos ayında 29 ytl fatura gelir ve bu ağustos ayının faturasıdır eylülde ise yaklaşık 33-34 ytl fatura gelir ve bu faturanın içinde eylül ayının sabit 29 ytl faturası ile ağustosun 0.5 gb kota aşım ücreti vardır ekim ayında ise yaklaşık 38-39 ytl fatura gelir ve bunun içinde ekim ayının sabit 29 ytl faturası ile eylül ayının 1 gb kota aşım miktarı vardır
umarım örnek açıklayıcı olmuştur
hocam;
benim faturamın kapsadığı dönem zaten eylül ayı. 2-30 eylül arası. kıst ücreti nerden geliyo onu anlamadım.
ekim ayına ilişkin birşey yoksada sen telekoma gittiğinde muhtemelen benzer şeyler söyleyecekler aslında garip ekim ayınında yazması gerek ama telekom bu ne yapacağı belli olmaz kafanın rahat etmesi için en yakın telekom şubesine başvur en net cevabı orda alırsın
eyvallah hocam. zaten 444'lü hattı arııyorum ama muhatap bulmak imkansız. Tekrardan teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
ekim ayına ilişkin birşey yoksada sen telekoma gittiğinde muhtemelen benzer şeyler söyleyecekler aslında garip ekim ayınında yazması gerek ama telekom bu ne yapacağı belli olmaz kafanın rahat etmesi için en yakın telekom şubesine başvur en net cevabı orda alırsın
rica ederim hatırlıyorumda ben ilk ay 143 milyon ödemiştim
quote:
rica ederim hatırlıyorumda ben ilk ay 143 milyon ödemiştim
quote:
Orjinalden alıntı: a-lex
hocam;
benim faturamın kapsadığı dönem zaten eylül ayı. 2-30 eylül arası. kıst ücreti nerden geliyo onu anlamadım.
usta başka bi topicte olayı çözdük sana ekim ayının dökümünün gönderilmeme sebebi faturanın ayın 20sinde kesilmiş olması ekim ayının dökümünün tam olarak yok telekomda bu yüzden ekim ayının dökümünü bir sonraki ayki faturanda görebilirsin
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: a-lex
hocam;
usta başka bi topicte olayı çözdük sana ekim ayının dökümünün gönderilmeme sebebi faturanın ayın 20sinde kesilmiş olması ekim ayının dökümünün tam olarak yok telekomda bu yüzden ekim ayının dökümünü bir sonraki ayki faturanda görebilirsin
diğer sefer de o zaman 40 günlük fatura mı gelicek??
hayır,fatura 20sinde kesiliyor ama aynı ay içinde sabit 29 ytl fatura ile bi önceki aydan kota aşım ücreti alınıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme