Devremde 628 kullanıyorum ve dahili osilatör seçeneğini seçtim.RA.7 pinini input olarak kullanıyorum.Ama RA.6 pinini kullanamıyorum.Datasheet in CLKOUT olarak grünüyor. Acaba RA.6 yı input olarak kullanabilirmiyiz.Kullanabilirsek programa nasıl bir satır eklememiz gerekir.Program olarab PBP kullanıyorum.Yardımı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
16F628 de bütün bacaklar giriş ve çıkış yapılabilir tabiiki besleme bacakları hariç.
Normal açılışta giriş çıkış olmayan bacaklar; - MCLR : Bu bacak yalnızca input olabilir. Output yapılamaz. Bunun için sigortalardan (Config) MCLR iptal edilmeli veya programın başına ; @ Device 16F628, MCLR_OFF şeklinde bir satır ilave edilmelidir.
- OSC1 - OSC2 Normalde Osilatör bacakları olan bu pinlerin giriş-çıkış olarak kullanılabilmesi için programa aşağıdaki satır i,lave edilmesi gerekir. '@ DEVICE pic16F628, INTRC_OSC_NOCLKOUT
Vermiş olduğun komut satırı programda yazılı.Zaten devrem osilatör olmadan çalışıyor.Benim sorunum RA.6 pinini kullanamamak.(RA.6 ve RA.7 normalde osilatör için kullanılıyor.)