Şimdi Ara

6300 TL sınırlı gaming laptop tavsiyesi yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Hocam fiyatları tam bilmiyorum oyun odaklı laptoplar için ama şoyle bir yol izleyemez misiniz?

2300 ₺ civarına bir masaüstü sistem. Kalan paraya yani 4000 liraya da oyun odaklı bir dizüstü bilgisayar.

Yapılabilir mi bu?

Aslında yapılabilir birşey de masaüstü bilgisayarlarin neden bu kadar fazla tercih edildiğini anlamıyorum. Mesela dediğiniz gibi 2300 TL lik bir masaüstu pc 4000 lik bir laptoptan daha fazla mı performans sağlayacaktır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: choiboungee

Hocam link gönderirseniz size içlerinden en iyisini seçebilirim ki bu çok zor birşey değil sizde seçebilirsiniz çünkü genelde en performanslı olanların fiyatı en yüksek oluyor.

Hocam bu var ama 780m olmasına rahmen ac4 de ulrtada 30 fps falan 5milyar veripte ayar kısamam ben şahsen.Ama siz bilirsiniz zaten yazgünü alacaksınız daha iyileri çıkabilir.http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6049&urn=459772&lang=tr-TR&srt=PU#.UrCEuunxuUk

• quote:

Orijinalden alıntı: hendek33

quote:

Hocam fiyatları tam bilmiyorum oyun odaklı laptoplar için ama şoyle bir yol izleyemez misiniz?

2300 ₺ civarına bir masaüstü sistem. Kalan paraya yani 4000 liraya da oyun odaklı bir dizüstü bilgisayar.

Yapılabilir mi bu?

Aslında yapılabilir birşey de masaüstü bilgisayarlarin neden bu kadar fazla tercih edildiğini anlamıyorum. Mesela dediğiniz gibi 2300 TL lik bir masaüstu pc 4000 lik bir laptoptan daha fazla mı performans sağlayacaktır?

Upgrade imkanı var hocam sonuçta. Yetersiz geldiğini hissettiğiniz anda bir upgrade belki en az bir yıl ömrünü uzatıyor. Laptop tabi ki taşınabilirlik açısından çok daha iyi. Ama işin daha sonra maliyet yönüne baktığımızda masaüstü daha avantajlı oluyor. Şimdi siz alacaksınız o laptopu 2-3 yıl sonra size performansı yetersiz gelmeye başlayacak. Yani örneğin BF4 kalitesinde bir oyunu şimdi ultra ayarlarda AA açık 80 Fps ile oynarken bu sefer Aa kapalı 50 fps ile oynayacaksınız. Bunu masaüstünde ekran kartı takviyesi veya anakart işlemci değişimi ile yapabilirsiniz. Fakat laptopta ise böyle imkan yok. En azından varsa bile oldukça pahalı. E siz o şekilde bir sene daha idare ettiniz diyelim. Laptopun 3.yılı sonunda hoooop bir 5.000 ₺ daha verip yenisini almak isteyeceksiniz. E bu da size 3 yıl içinde 11000 ₺ masraf Gaming Laptop için. Değip değmeyeceğine siz karar verin. Para sizin cebinizden çıkacak. Ama beni çoğu kişi de destekleyecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    hocam ekran kartı değişim imkanı var ama anakart değişmediği için işlemciyi yükseltmesi en fazla şimdi alınsa bile haswellin tepe modeli olacak. Zaten yeni anakart yeni kasa yeni bilgisayar demek. Bir de dizüstü ekran kartı piyasasına bakınca aynı fiyata çok daha güçlü masaüstünde ekran kartı alabiliyorsunuz dediğiniz gibi
  • quote:

quote:

quote:

Yapılabilir mi bu?

Upgrade imkanı var hocam sonuçta. Yetersiz geldiğini hissettiğiniz anda bir upgrade belki en az bir yıl ömrünü uzatıyor. Laptop tabi ki taşınabilirlik açısından çok daha iyi. Ama işin daha sonra maliyet yönüne baktığımızda masaüstü daha avantajlı oluyor. Şimdi siz alacaksınız o laptopu 2-3 yıl sonra size performansı yetersiz gelmeye başlayacak. Yani örneğin BF4 kalitesinde bir oyunu şimdi ultra ayarlarda AA açık 80 Fps ile oynarken bu sefer Aa kapalı 50 fps ile oynayacaksınız. Bunu masaüstünde ekran kartı takviyesi veya anakart işlemci değişimi ile yapabilirsiniz. Fakat laptopta ise böyle imkan yok. En azından varsa bile oldukça pahalı. E siz o şekilde bir sene daha idare ettiniz diyelim. Laptopun 3.yılı sonunda hoooop bir 5.000 ₺ daha verip yenisini almak isteyeceksiniz. E bu da size 3 yıl içinde 11000 ₺ masraf Gaming Laptop için. Değip değmeyeceğine siz karar verin. Para sizin cebinizden çıkacak. Ama beni çoğu kişi de destekleyecektir diye düşünüyorum.

Söylediklerinizde haklısınız galiba ama şöyle bir şey var arkadaşlarımın evine fazla giden bir insanım ve bu yönden masaüstu bana sorun yaratıyor. İlk dediğiniz şu an bana bayaği mantıklı geldi. Eğer ki masaüstu bilgisayar da 6000 TL lik bir gamer laptop' un ilk hali kadar iyi performans alabileceksem 6300 ü 4000 ve 2300 e bolebilme gibi bir şey yapabilirim. Evde masaüstünu kullanırım, gerekince de laptop u alır giderim :D

• Bütçeyi bölmek size kalmış. Ama bana kalırsa 2500e 3800 şeklinde bölmek sizi oldukça iyi iki bilgisayar sahibi yapmaya yetecektir. Bütçeler arası denge size kalmış :)

@aqua07 aynen. Laptopta bir ekran kartı değişimi hele ki bu gaming türünde ise masaüstünde Sli veya Cf yapacak bütçeye eşdeğer olabilir. Ya da sadece laptoptaki ekran kartı değişimi yerine masaüstü için anakart,işlemci ikilisi alınabilir.

• @hendek33 kardeş msi gs70 e bi bak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehmiugur

@hendek33 kardeş msi gs70 e bi bak...

Aslında paramı paramı tamamen laptop a harcarsam benim de kafamda msi in bir modeli var, linkini koyayım:http://m.msi.com/home/page/product/detail/2826 olabilirse bunu almayi planliyorum ama fiyatını bir yerde bulamadım. Siz ne dersiniz?
  • Bence düşündüğünüz tam tersini yapın. 4000Tl ye müthiş bir oyun masaüstü toplanır. 2300TL ye de orta halli bir lap-top alırsınız bitti gitti... Zaten hiç bir laptop ile öyle 3-4 yıl ultra ayarda oyun oynamayı beklemeyin. Masaüstü bile yapamıyor artık bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Bence düşündüğünüz tam tersini yapın. 4000Tl ye müthiş bir oyun masaüstü toplanır. 2300TL ye de orta halli bir lap-top alırsınız bitti gitti... Zaten hiç bir laptop ile öyle 3-4 yıl ultra ayarda oyun oynamayı beklemeyin. Masaüstü bile yapamıyor artık bunu.

başına ve sonuna katılıyorum... Laptop tansa tablet alın diyorum... Ya da dokunmatik portatif windowslu tablet&laptoplardan...

• quote:

Arkadaşlar daha önümde bayağı zaman var ama ben yine de bilgisayar bakmaya başladım. 2014 haziranı gibi yeni bir gaming laptop almayı planlıyorum. Dediğim gibi 6300 TL gibi bir sınırım olucak. Bu kadar önceden başlamamın nedeni önceden aldığım bütün laptopların beni hüsrana uğratması. Açıkçası bilgisayarlar hakkında o kadar bilgili değilim. Bir bilgisayarın özelliklerine bakarken sadece ekran kartının büyüklüğüne, ramine ve hdd sine bakıyorum. Bu konu da da nasıl tercih yapabilirim yardım ederseniz sevinirim.

(Bu arada ekranın büyük olması benim için önemli, tavsiyelerinizi söylerken buna göre söylerseniz sevinirim.)

Yine hüsrana uğrayabilirsin.
  • masaüstü alın hocam. paranız boşa gitmesin.
  • bencede masaüstü alın çünki ısınma gibi durumlar leptop'un performansını düşürür ama illa da leptop alacağım diyorsanız şiddetle macbook U tavsiye ederim apple'ın ürünü ama windows değil farklı bir işletim sistemine ait vee o işletim sistemi çok iyi ıphone da olduğu gibi kasma gibi durumlar kesinlikle yok yenile diye bir tuş dahi yok onu alın derim sistemiyle sağlamlığıyla ve işletim sistemiyle çok iyi bir leptop'dur ve kesinlikle tavsiye ederim. fiyatıda 6300 e yakın merak etmeyin ekranıda yeterli büyüklüktehttp://store.apple.com/tr/buy-mac/macbook-pro?product=ME294TU/A&step=config burdan bakabilirsiniz bakın kesinlikle memnun kalacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollum61 -- 18 Aralık 2013; 20:38:21 >

• Arkadaşlara laptop götüreceğine hem evine bende arkadaşına 3000erden iki masaüstü alsan daha performanslı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hendek33 H kullanıcısına yanıt
    6000tl ye laptop dostum masaüstü al sli bile yaparsın harika masaüstü olur
  • istanbulda isen monster al 4000 liraya falan 6000 liralık alcağından on kat daha iyi çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: har3

6000 tlye masaüstü toplasan uçarsın 2tane 4k monitör 780ti 4930k oooo

O paraya nerde 2tane 4k monitor aliyon kasayi birak sadece monitorleri alamassin aliniyosa goster aliyim 5-6 tane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 18 Aralık 2013; 21:19:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.