Şimdi Ara

6300 vs 2500k (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alexmason78

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Arkadaşlar karşılaştırma yanlış FX6300 Pentium dengidir.

http://www.anandtech.com/bench/Product/699?vs=404

ona bakarsan i7 33... ile arasındada oyun açısından öyle uçuk bi fark yok.ozaman i7 de penitumlarla aynı diyebilir miyiz?

Sen dersin hocam.İşlemcilerin gerçek performansını göstermediği yerde mukayese edersen isterse İ73970X olsun yine fark etmez zaten.Bu işlemcilerin amacı hem profesyonel uygulamalar hem de yüksek ekran kartlarıyla sorunsuz çalışmaları.Sen eğer gerçekten Pentium ile FX6300'ü karşılaştırabiliyorsan donanımhaber'e boşuna üye olmuşsun demektir.

peki fx 6300 ün i5 2500k dan daha üstün diyen adama ne demeli aynı şey değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibosna_34 -- 13 Mart 2013; 20:03:30 >

• http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

AMD FX-6300 Six-Core 6,518 $136.48
    Intel Xeon E3-1260L @ 2.40GHz 6,502 NA
    Intel Core i5-2550K @ 3.40GHz 6,499 $247.50*
    Intel Core i5-3450 @ 3.10GHz 6,488 $191.99
    Intel Core i5-3570S @ 3.10GHz 6,420 NA
    Intel Core i7 975 @ 3.33GHz 6,399 $1,075.85*
    Intel Core i7-2635QM @ 2.00GHz 6,395 NA
    Intel Core i5-2500K @ 3.30GHz 6,391 $219.99

Sitede görebilirsin ayrıyetten Fiyat/Performans FX6300 candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

quote:

quote:

quote:

ona bakarsan i7 33... ile arasındada oyun açısından öyle uçuk bi fark yok.ozaman i7 de penitumlarla aynı diyebilir miyiz?

Sen dersin hocam.İşlemcilerin gerçek performansını göstermediği yerde mukayese edersen isterse İ73970X olsun yine fark etmez zaten.Bu işlemcilerin amacı hem profesyonel uygulamalar hem de yüksek ekran kartlarıyla sorunsuz çalışmaları.Sen eğer gerçekten Pentium ile FX6300'ü karşılaştırabiliyorsan donanımhaber'e boşuna üye olmuşsun demektir.

peki fx 6300 ün i5 2500k dan daha üstün diyen adama ne demeli aynı şey değilmi

Hocam İ52500K,FX6300'den üstün bir işlemci ona lafım yok lakin ikisi karşılaştıralamayacak işlemciler değiller performans olarak birbirlerine yakınlar her ne kadar İ52500K genel olarak üstünde olsa bazı uygulamalarda FX6300'ün daha iyi performanslar verebileceğine inanıyorum.Ayrıca FX6300,İ52500K'dan parasını çok çok daha hak eden bir işlemci bu yüzden de F/P ürünü zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

fx 6300 ne kadar?300 tl. i5 2500k ne kadar?Sıfırı bulunmuyor pek muadili 3570k 470 tl civarı.Aradaki farkı ekran kartına yada ssd ye yatırırsanız çok daha faydalı olur sistemin genel performansına

muadili 3570k hocam iyi güldürdün öncelikle teşekkür ediyorum , bi konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan lütfen yorum yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magi34

quote:

fx 6300 ne kadar?300 tl. i5 2500k ne kadar?Sıfırı bulunmuyor pek muadili 3570k 470 tl civarı.Aradaki farkı ekran kartına yada ssd ye yatırırsanız çok daha faydalı olur sistemin genel performansına

muadili 3570k hocam iyi güldürdün öncelikle teşekkür ediyorum , bi konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan lütfen yorum yapmayın.

lafı nerenizden anlıyorsanız oranızdan yorum yazmayın i5 2500k nın muadili 3570kdır...
  • quote:

quote:

quote:

dengi diyen sensin ben değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer yazdığımın bir sitem olduğunu fark etmediyseniz gerçekten üzüldüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer yazdığımın bir sitem olduğunu fark etmediyseniz gerçekten üzüldüm.

yapcak bişey yok.bi kaçtane koysaydın kafa vurma similisinden danke deiblirdi

• benchmark konuşur

6300 vs 2500k

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 13 Mart 2013; 23:27:28 >
  • Kardeş iki saat bench kasacam forumda 2500K'ım var diye hava atacam diyorsan git i5 al. Haa sen gramlık yüzdelik noktalar umrumda değil ben paramla alacağım performansa bakarım diyorsan FX-6300 ve 7850 2 GB al oyunlarda paranın karşılığını al bench ve 1-2 fps umrunda bile olmasın.
  • quote:

quote:

quote:

lafı nerenizden anlıyorsanız oranızdan yorum yazmayın i5 2500k nın muadili 3570kdır...

2500k nın muadili 3570k mı ? Amd tarafında hiç muadili yok mu şimdi ?

• Bence 2500k. Çünkü ekstra iki çekirdek ciddi bir performans artışı sağlamıyor (6 çekirdeğin hepsi kullanılsa zaten 2500k kadar oluyor) ve 2500k'nın muazzam bir OC kabiliyeti var. Ama ikisi de güzel işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Kardeş iki saat bench kasacam forumda 2500K'ım var diye hava atacam diyorsan git i5 al. Haa sen gramlık yüzdelik noktalar umrumda değil ben paramla alacağım performansa bakarım diyorsan FX-6300 ve 7850 2 GB al oyunlarda paranın karşılığını al bench ve 1-2 fps umrunda bile olmasın.

Zaten benim anlamadığım i5 3570k ile oyundan alınabilecek olan şeyler ile fx6300 ile alınamayacak şeyler nedir onu merak ediyorum ? Her ikisi de günümüz oyunlarında gayet başarılı,ama fiyat olarak bakarsan,overclock yeteneğinide yanına eklersen fx6300 alınır bariz bir biçimde,bunu niye hala kabul etmek istemeyenler var onu da çözemedim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Kardeş iki saat bench kasacam forumda 2500K'ım var diye hava atacam diyorsan git i5 al. Haa sen gramlık yüzdelik noktalar umrumda değil ben paramla alacağım performansa bakarım diyorsan FX-6300 ve 7850 2 GB al oyunlarda paranın karşılığını al bench ve 1-2 fps umrunda bile olmasın.

Zaten benim anlamadığım i5 3570k ile oyundan alınabilecek olan şeyler ile fx6300 ile alınamayacak şeyler nedir onu merak ediyorum ? Her ikisi de günümüz oyunlarında gayet başarılı,ama fiyat olarak bakarsan,overclock yeteneğinide yanına eklersen fx6300 alınır bariz bir biçimde,bunu niye hala kabul etmek istemeyenler var onu da çözemedim hocam.

Hocam sadce FX6300 de değil, AMD almak,sindirmek zordur!... Herkes başaramaz!... AMD alan adam parasına bakar. Bir bilgisayarın vereceği performans ve buna verilen paraya bakar. Benchmiş,yüzdelik gramlık farkmış 1-2 fps imiş hiç umrunda bile olmaz. Parasının hakkını ister. Ama Intel almak kadar kolay ve basitliğe kaçmak gibi bir yol yoktur. Günümüzde AMD FX almak varken Intel Intel diye adını duyup Celeron,Pentium vb. alanların sayısı az değil!... Ama oyunlarda alacağı performansı en düşük vereceği paraya bağlayıp mis gibi O/C sini de yapan,oyunarı da mis gibi oynayan adam parasının hakkını da ister! Ve de alır! Çünkü o adam AMD'cidir. Parasının hakkını veren donanım önemlidir o adam için... Bir düşün,sadece adamın yüzündeki sivilceyi görmek için EMEK VERDİĞİN!! 200-300 tl yi ÇÖPE ATAR MISIN!!!

• intel alan herkez zaten parayı çöpe atar oldu son günlerde hayırlısı diyelim
  • quote:

intel alan herkez zaten parayı çöpe atar oldu son günlerde hayırlısı diyelim

geçen forumda bi arkadaş i7sini satıp ekran kartı aldı 6300 aldı şimdi daha iyi oynuyorum diyordu işlemci konusunda i7 3xxxx 2bin liralık bi işlemci wardı onu almayacaksan intele değmiyor gönül isterdiki 2320 4100 fiyatına olsaydı onu alsaydık
  • :) bence konuyla ilgili biraz bilgi sahibi olduktan sonra yorum yapın 2 bin liranın altındaki intel işlemcileride anında yok ettiniz bravo intelinde amd nin de işlemcileri güzel herkez kendine göre uygun olanı alır demiyorsunuzda intel boşa para diyorsunuz bu kafayla devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magi34 -- 14 Mart 2013; 19:08:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

quote:

quote:

2500k nın muadili 3570k mı ? Amd tarafında hiç muadili yok mu şimdi ?

yahu kardeşim laftan sözden anlamıyormusunuz?i5 2500k varmı sıfır piyasada bulması kolaymı?Onun yerine oyunlarda aynı performans veren 3570knın fiyatı muadil alınır.Ben amd tarafından diyebirşey demişmiyim?İlla istiyorsan 3570k nın amd tarafında muadili 8320/8350 dir

• quote:

:) bence konuyla ilgili biraz bilgi sahibi olduktan sonra yorum yapın 2 bin liranın altındaki intel işlemcileride anında yok ettiniz bravo intelinde amd nin de işlemcileri güzel herkez kendine göre uygun olanı alır demiyorsunuzda intel boşa para diyorsunuz bu kafayla devam edin

ya kardeşim elbette war ama fiyat işin içine girince yapacak bişe yok

6100 3570k testini ben yapmadım

aradaki fark ortadaydı bu 2 işlemci arasında 250 lira war 250 lira ile grafik kartını upgrade etmek daha mantıklı olmaz mı?

ben demiyorum ki intelde performans yok diye

intel tamamen burjuva gözümde kullanmayıda deli gibi istiyorum ama aynı fiyata amd sistem hep önde oluyor buna yapacak bişe yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

Orijinalden alıntı: WinRio*

Arkadaşlar oyun performans bakımından 6300 mü yoksa 2500k mı daha iyi işlemcidir ?

Bilgilendirme yaparsanız sevinirim?

iyi forumlar

anladığım kadarıyla 2500k yı 2. el bulmuşsun fiyat denk düştüğü için karşılaştırıyorsun ama 6300 almak çok daha mantıklı vede geleceğe yönelik olur

ne geleceğinden bahsediyorsun arkadaşım gerçek 6 çekirdek isteyen oyunda fx 6300 çalıştıramaz o oyunu core i5 de tekler zaten yeni nesil çıkarırlar şimdiden örnek vereyim amd athlon ii x4 ler de 4 çekirdek ama yetmiyor artık fx 6300 de öyle olcak boşa para verirsin geleceği düşünerek alıyorsan fx 6300 ü

crysis 3 testlerinde gördük 785 çiple bile kök söktürdü intele çok çekirdek farkını açıp inceleyebilirsin 2400 2500 alınacak işlemciler değil artık fx 6300 de şu an alınabilitesi en yüksek işlemciler arasında

evet crysis 3 testi ortadahttp://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-8.html core i3 ile fx 8350 arasında 8 fps fark var i5 min fps de fark atmış çok çekirdekli uygulamalarda durum ortada

amd de neden 785 çipli anakart kullanmışlar hiç değinme kapat konuyu işine gelmedi çünkü

860dan 970'e geçen birisi 6850 ile 15 fps fark almıştı 785 çipi oranlayın 970 çipli anakartı kullanın 6300 ün muadili 3470tir oda intelde eski bi kart kullanmazsan

bkz
    http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.