Bilgisayarımda 32 bit Windows 7 kurulu, ancak 64 bit versiyonu da kurmak istiyorum, bu yüzden girişim yaptığımda Windows load ekranı açılıyor hemen ardından yükleme ekranında Windows donuyor [64 bit ve 32 bit aynı web sitesinden ve aynı kullanıcıdan download ettim (ayrıca belirtmeliyim ki; 64 bit Windows 8 ve 10 kurmaya çalıştığım da ise başlangıçtan kısa süre sonra restart atıyor)]
Bilmeniz gerekenler:
1. işletim sistemi için harddiskte ayrı bölüm oluşturdum ve biçimlendirdim (ntfs olarak biçimlendirdim)
2. işlemcim 64 bit ve sistemimde zaten 64 bit Lİnux kurulu ve 9 aydır kullanıyorum.
3. Kurulumu USB bellekten yapmaya çalışıyorum ve Rufus isimli programı kullandım (nedense Rufus fat32`ye izin vermedi, biçilendirmeyi ntfs olarak yaptı).
4. sistemim İntel Pentium D 3.00, Gigabyte ga g41m combo.
Zaten fat32 olacak. USB'yi fat32 ve mbr şeklinde bootable edin rufus ile. Sonrasistemi USB den boot edip deneyin. Olmaz ise BIOS güncellemesi yapıp deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: claus05
Zaten fat32 olacak. USB'yi fat32 ve mbr şeklinde bootable edin rufus ile. Sonrasistemi USB den boot edip deneyin. Olmaz ise BIOS güncellemesi yapıp deneyin.
Dediklerinizi yapacağım sonucu buraya yazarım, ancak şu anda yüklemeye çalıştığım Windows XP ufak bir kriz çıkardı, bu yüzden şu anda onunla uğraşıyorum :)
ok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme