Şimdi Ara

640 LTE mi , 640 XL LTE mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • XL 'ın kameraları daha iyi , diğerinin ise ekran ppi değeri daha iyi. XL pili 3000 li-on , diğeri 2500 li-on.

Dün bir düşündüm öyle çok fotoğraf çeken biri değilim , not kağıtlarının fotograflarını filan çekerim en çok , ara sırada çekersem 2-3 fotograf çekerim. Aklıma takılan bu ZEISS lens meselesi , çok fark ediyor mu? ayrıca birinin kamera 8 mp diğeri 13 mp sonuçta.

200 lira fazla verip almaya değer mi sizce ? (Ama ekran ppi değeri kafamı karıştırıyor).

Başka bir farkı var mı bu iki telefonun? telefondan beklentim beni 4 sene götürmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 26 Ağustos 2015; 15:20:17 >

• Belki konuya bakan olur ilerde yorumumu yazayım , ben lumia 640 aldım 5 inc olanı.

İyi ki bunu almışım bu bile büyük geldi bana. Kamerası da iyi sayılır , en azından benim için iyi , zaten 40 yılın başı fotoğraf çekiyorum onuda ara sıra açıp hatıra olarak 1-2 saniye bakıp geçiyoruz , yani çektiğimiz zaten sanat fotoğrafı filan değil. Boş yere 200 lira vermeyeyim dedim bunu aldım.

Ön kamera 1 mp dediler , yorumlara bakıyorum 1 mp kameramı olur felan diyenler vardı. Ulan dedim heral de ön kamera karıncalı , berbat bir şey. Hiçte öyle değil , tabi çok mükemmelde değil ama iş görür , zaten selfie falan çeken biri değilim , görüntülü arama filan olursa gayette iş görür. Yani diyeceğim MP olayına çok takılmayın , işin içinde farklı faktörlerde var 40 mp bir kamera her zaman mükemmel değildir.

Windows Phone ilk defa kullanıyorum , başlarda biraz garip geldi ama alışınca hakikaten çok hoşuna gidiyor insanın o sadelik filan.

Pili iyi dayanıyor bence , normal kullanımda wifi açık sürekli internette gezince saatte yaklaşık %10-12 şarj götürüyor. Ama Tasarruf Moduna değinmek istiyorum , 20 şarj kaldığında tasarruf moduna aldım , yine wifi açık internette gezinti arada da wifi açık boşta durdu 3-4 saati aştı yanılmıyorsam. Maşallah diyelimde

Hafıza 8 gb ama çoğu uygulama hafıza kartına taşınabiliyor , şuana kadar sadece Whatsapp hafıza kartına taşınmadı , yapımcı izin vermiyormuş. Denemek için Aspahlt 8 indirdim hafıza kartına kuruldu (hafıza kartı da evde eski bir 4gb class 4 vardı onu taktım deneme amaçlı ) açtım oynanıyor nadiren ani kasmalar oluyor onun dışında oynanıyor , gerçi görüntü böyle kastı kasacak bir havada , bilmiyorum belki bana öyle geliyor belki class 4 olduğu için olabilir. Bir çok uygulamayı hafıza kartına kurdum gayette iyi çalışıyorlar. (tekrar dikkatinizi çekiyorum class 4 hafıza kartı bu. Bence siz alacaksanız bir class 10 alın kafanız rahat etsin.) En temizi youtube ta videolar var oyun oynuyorlar onları açıp bir bakın karar verin.

Youtube yok , onun yerine Tubecast diye bir uygulama var , youtube videolarını açıyor , ama androitteki youtube uygulaması kadar iş görüyor.

Normal kullanımda az bir şey ısı hissediyorsunuz ama öyle el yakar cinsten değil , çok çok aşırı bir şey değil , oyunuda uzun süre oynamadım ama onda da pek bir ısı sezmedim. Gerçi yeri gelmişken yazayım bence bu bir oyun telefonu değil , ha tabi arada açar oynarsın da sırf oyun için alacaklar almasın bence. Bir kaç gün sonra bu oyun işiyle ilgili daha detaylı yazmayı düşünüyorum Lumia 640 ana konusuna.

Klavyesi çok güzel ama bir eksiği var, Türkçe kalvye Ş,Ç,İ var ama ö,ü yok onları neden koymamışlar acaba

3g-2g ile internete girince ne kadar şarj gidiyor bilmiyorum , henüz deneyemedim.

Gözlemlerim böyle , whatsapp + bir iki uygulama olsun , internete girip gezebileyim , oyun pek oynamam , fotoğrafta ara sıra çekerim onları da 40 yılın başı açar 2-3 saniye bakıp geçerim diyorsanız alın bunu 700 lira zaten indirim - puan filan varsa 650 liranın altına bile alabilirsiniz. Gidip kullanmayacağınız özelliklere 2 bin vermeyin yazık paranıza.

Son olarak Wp marketi biraz yetersiz , alacaksanız olmazsa olmazım dediğiniz uygulamalar markette var mı bir bakın öyle alın.

Tamamı şahsi tecrübelerim ve düşüncelerimdir , kişiden kişiye değişebilir , benim beğendiğimi beğenmeyen olabilir. Karasız olanlar için düşüncelerimi yazmak istedim , telefonu alıp da beğenmezseniz senin yüzünden aldım diye gelmeyin yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 31 Ağustos 2015; 19:27:51 >

• XL LTE modelini alın hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

XL 'ın kameraları daha iyi , diğerinin ise ekran ppi değeri daha iyi. XL pili 3000 li-on , diğeri 2500 li-on.

Dün bir düşündüm öyle çok fotoğraf çeken biri değilim , not kağıtlarının fotograflarını filan çekerim en çok , ara sırada çekersem 2-3 fotograf çekerim. Aklıma takılan bu ZEISS lens meselesi , çok fark ediyor mu? ayrıca birinin kamera 8 mp diğeri 13 mp sonuçta.

200 lira fazla verip almaya değer mi sizce ? (Ama ekran ppi değeri kafamı karıştırıyor).

Başka bir farkı var mı bu iki telefonun? telefondan beklentim beni 4 sene götürmesi.

Zeiss lens fark etmez mi ya...Al 640Xl reyiz...1320'de keşke Zeiss lens olsa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler

2 gün önce 640 aldım , kamera aklımı çok kurcaladı ama sonra derin nefes aldım ve fotoğraf çekmeyle aram olmadığı aklıma geldi zaten kamera konusunu aklımdan silince direk 640 aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 31 Ağustos 2015; 23:24:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.