Şimdi Ara

65.0000 TL civarına dizel otomatik araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıktaki iki araç arasında kaldım. Golf 69.800TL, Leon 68.000TL ama 1.000TL daha indirim yapıyorlar ve 67.000'e geliyor sanırım. Biri dizel biri benzinli biri manuel biri otomatik ne alaka diyebilirsiniz. Fakat benim için dizel, benzin otomatik, manuel farketmiyor. Dizel ve otomatik olursa daha iyi o kadar. İlla şu olacak diye bir şeyim yok yani. Siz olsanız MQB platformunun ucuz örneği Leon'u mu alırsınız yoksa Leon'dan daha kaliteli olan Golf'ü mü? Oto-park.com'da Leon 1.6 TDI DSG Style SC Coupe'yi resmen yerden yere vurdular. Normal alıpta kullanılcak bir araç değil gibi anlatıldı. O yüzden size sormaya karar verdim.

Edit: Arkadaşlar ailenin tek aracı olarak kullanılmaya karar verildiği için dizel otomatik zorunluluğu geldi. Sıfır kilometre olarak önerebileceğiniz araçlar nelerdir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesta -- 1 Ağustos 2014; 22:10:38 >

• seatın benzinlisini niye almıyorsun o zaman 10 bin tl cebinde kalır
  • Sitede 73-73 e golfün otomatiği bulunuyor. Eğer fazla km yapıyorsanız leon, yıllık 10-15 bin km yapıyorsanız golf derim. Ben otoparkın o testine çok bakmayın derim. Gereksiz kötüleme yapmıslar. Leon sürüş olarak kötü bir araç değildir. Malzeme kalitesi kötüdür biraz o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

seatın benzinlisini niye almıyorsun o zaman 10 bin tl cebinde kalır

Dediğim gizi zorunluluk yok fakat olursa daha iyi olur. Leon bana göre dizel otomatik iken fiyatıyla Golf'ün karşısında mantıklı oluyor veya diğer arabaların karşısında. Ben dediğim iki araç arasında kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesta -- 25 Temmuz 2014; 14:55:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Sitede 73-73 e golfün otomatiği bulunuyor. Eğer fazla km yapıyorsanız leon, yıllık 10-15 bin km yapıyorsanız golf derim. Ben otoparkın o testine çok bakmayın derim. Gereksiz kötüleme yapmıslar. Leon sürüş olarak kötü bir araç değildir. Malzeme kalitesi kötüdür biraz o kadar.

Benimde kafam neden o kadar kötülendiğine takıldı. Başka o motoru otomatiği ve donanımı inceleyende yokki bakayım.

Ben 1.4 TSI 122HP Manuel Highline Golf 7'ye bakarken Seat Leon 1.6 TDI 105HP DSG Style'in 68.000TL olduğunu görünce onuda düşünmeye başladım. Yıllık ortalama 15.000 yapıyorum.

• 15000 ortalama için dizel alınır bence sınır ama dsg hala düşündürücü ben almam eşime dostuma da aldırtmam.
  • Leon FR + LED ve Sunroof ile 60000 TL olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atesta

quote:

Sitede 73-73 e golfün otomatiği bulunuyor. Eğer fazla km yapıyorsanız leon, yıllık 10-15 bin km yapıyorsanız golf derim. Ben otoparkın o testine çok bakmayın derim. Gereksiz kötüleme yapmıslar. Leon sürüş olarak kötü bir araç değildir. Malzeme kalitesi kötüdür biraz o kadar.

Benimde kafam neden o kadar kötülendiğine takıldı. Başka o motoru otomatiği ve donanımı inceleyende yokki bakayım.

Ben 1.4 TSI 122HP Manuel Highline Golf 7'ye bakarken Seat Leon 1.6 TDI 105HP DSG Style'in 68.000TL olduğunu görünce onuda düşünmeye başladım. Yıllık ortalama 15.000 yapıyorum.

15 bin yapıyorsanız golf derim. Golfün hiçbir modeli ikinci el de kayıp yaşatmaz. Yıllık 20-30 bin km yapmıyorsanız dizel gereksiz bence. Yinede siz bilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

15 bin yapıyorsanız golf derim. Golfün hiçbir modeli ikinci el de kayıp yaşatmaz. Yıllık 20-30 bin km yapmıyorsanız dizel gereksiz bence. Yinede siz bilirsiniz

Alıntıları Göster
    Leon' un Golf' e göre tek üstün olduğu yanı fiyatı ve az yakması. Ama her ikisini de sürenler hak verecektir ki, golf her açıdan daha rafine bir araba.

Leon kullandıktan bir süre sonra Golf e göre neden ucuz olduğu bir süre sonra anlaşılıyor. Süspansiyon daha ucuz bir hissiyat veriyor. Koltuklar FR da ancak toparlıyor style paketin koltukları çok kötü. Aynı zamanda siyah koltuklar Leon' un içini kap kara yapmış. Opsiyon ile bej alınabiliyor mu bilmiyorum.

Leon un malzeme ve işçiliği Golf e göre kötü. Ayrıca depo tam dolu iken kabin içine çalkalanma sesi geliyormuş, bu düzeltildi mi yoksa hala devam ediyor mu bilmiyorum.

Eğer yılda 20 bin kilometreyi geçmeyecekseniz, aylık ortalama 450lira civarı benzin parası vermek koymayacaksa bu tabloda net Golf alınır.

Kişisel olarak arabanın işçiliği, malzeme kalitesi, sürüş hissiyatının titizlikle oluşturulmuş olması benim için önemli bir kriter artık, Dizel-Benzinli karmaşıklığına göre. (Cruze' dan sonra ki oluşan fikirlerim)

ekleme: dsg ye bulaşmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayacan -- 25 Temmuz 2014; 15:18:30 >

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    golf bence ..

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu ikilemde kalmış ve imzam da ki aracı almış biri olarak Golf derim.
    Golf Mk.7,üzerinde çok çalışılmış bir otomobil.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Aşağıda verdiğim linklerde arabalar hakkında epey kullanıcı yorumları var. Belki işini görür.
    Bir de bence iki arabayı da kiralama şirketlerinden 1'er gün kirala. Sabahtan akşama vakit geçir, mümkünse yakın bir şehire kahvaltıya, pikniğe, akşam yemeğine git gel. En iyi fikri bu şekilde edinirsin.

http://www.arabalar.gen.tr/volkswagen-golf-1-4-tsi-bmt-highline-i3517.html
    http://www.arabalar.gen.tr/seat-leon-1-6-tdi-style-startstop-dsg-i3773.html

• quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Bu ikilemde kalmış ve imzam da ki aracı almış biri olarak Golf derim.
    Golf Mk.7,üzerinde çok çalışılmış bir otomobil.

Alıntıları Göster
    1.4 tsi motor muhteşem bir motor golf te güzel. leonun eski kasasını hala çok beğeniyorum. fakat yeni kasasından bir o kadar nefret ediyorum araba bana olmamış gibi geliyor. golf hayrınada değilim ama sıfır gölfünde şekli bir başka olur.

• Oto-parkdakiler arabayı alip 180 le viraja falan giriyolar drift falan yapiyolar sonrada vay efendim araç arkadan kopma yaşıyor. Araçları kullanım amaçları doğrultusunda değerlendirdiklerini düşünmüyorum aşırı limitlerde test yapıyorlar. Gidip kendiniz test edin bence. Leon malzeme kalitesi olarak biraz vasat kalıyor o doğru.
  • Fr almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Fr almak daha mantıklı.
    Fark etmiyorsa 1.4 TSI al geç geriside cebine kalır TSI videosunun sonunda bunu söylüyorlar zaten.
  • Bence Seat Leon çünkü Golf'ten teknik olarak nerdeyse fark yok. Sadece tasarım (ki bence tasarımda kesinlikle Leon) ve iç mekan farklı. Eğer iç mekana ve performansa önem veriyosan VW ama yakıt tüketimine önem veriyosan Leon. Golf'ün 0-100 km hızlanması 9.3 sn max. hızı da 203 km/s. Leon'un 0-100 km hızlanması 10.7 sn max hızı 191 km/s. Yakıt tüketimine gelirsek Leon: Şehir içi 4.6L Golf: 6.6L. Şehir dışı: Leon: 3.5L Golf: 4.3L. Ortalamada Leon: 3.9L Golf: 5.2L. Bence bu özelliklere göre seçimini yap param cebimde kalsın diyosan Leon, konfor ve performans ise Golf. Ama her iki arabadadanda memnun kalırsın seni çok uzun süre idare eder. Dediğim gibi teknik yapıda nerdeyse hiç fark yok. Umarım yardımcı olmuşumdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortiskocu

Bence Seat Leon çünkü Golf'ten teknik olarak nerdeyse fark yok. Sadece tasarım (ki bence tasarımda kesinlikle Leon) ve iç mekan farklı. Eğer iç mekana ve performansa önem veriyosan VW ama yakıt tüketimine önem veriyosan Leon. Golf'ün 0-100 km hızlanması 9.3 sn max. hızı da 203 km/s. Leon'un 0-100 km hızlanması 10.7 sn max hızı 191 km/s. Yakıt tüketimine gelirsek Leon: Şehir içi 4.6L Golf: 6.6L. Şehir dışı: Leon: 3.5L Golf: 4.3L. Ortalamada Leon: 3.9L Golf: 5.2L. Bence bu özelliklere göre seçimini yap param cebimde kalsın diyosan Leon, konfor ve performans ise Golf. Ama her iki arabadadanda memnun kalırsın seni çok uzun süre idare eder. Dediğim gibi teknik yapıda nerdeyse hiç fark yok. Umarım yardımcı olmuşumdur
    Dsg diyor ne dersiniz beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Apocalypto33

Dsg diyor ne dersiniz beyler

Alıntıları Göster
    Hocam dediğin gibi senin için otomatik dizel veya manuel farketmiyorsa FR al keyfine bak. LED + Sunroof standart şuan için. 61.000 gibi bir rakama bırakırlar. Stok eritiyolardı en son.
    Edit: artı olarak 1.4 TSI 140HP 250NM sağlam motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knowledqe -- 26 Temmuz 2014; 2:16:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knowledqe

Hocam dediğin gibi senin için otomatik dizel veya manuel farketmiyorsa FR al keyfine bak. LED + Sunroof standart şuan için. 61.000 gibi bir rakama bırakırlar. Stok eritiyolardı en son.
    Edit: artı olarak 1.4 TSI 140HP 250NM sağlam motor.

Alıntıları Göster
    İbiza 1.2 TSi Style + Dönüşe Duyarlı Bixenon Ön Far Sistemi + LED Gündüz Sürüş Farı+ LED Arka Stop Lambaları + Ön Far Yıkama + Sunroof + Dizayn Paketi + Arka Görüş Kamerası + Kararan Dikiz Aynası+Alcantara Siyah Spor Koltuklar + Arka Orta Koltuk Kafalığı+16" CARTAGO Black Alüminyum Alaşım Jantlar 215/40 & Siyah Renk Ön Izgara & Siyah Renk Yan Aynalar+Teknik Paket : Yağmur Sensörü + Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası + Otomatik Yanan Farlar + Coming Home-Leaving Home özelliği + Katlanabilir Yan Aynalar+Ön - Arka Park Sensörü+Bluetooth+2 ek arka hoparlör + Metalik boya

61.000 TL

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.