Arkadaşlar hepinize merhaba, 65 inç oled tv arayındayım çok fazla seçenek yok ancak bu iki model arasında kararsızım SAMSUNG QE 65S90C 65inc LG OLEDC46 65 inç ikisi arasında LG c46 da hdr 10 olmaması negatif özellik ancak samsungta panel olarak erken yandığını söyleyenler var ve 2023 sanırım samsung tv bu iki model ya da bu fiyat bantlarında fiyat performans olarak tavsiye edeceğiniz başka model var ise önerilere açığım. |
65 İnç OLED TAVSİYE
-
-
Max bütçeniz kaç hocam? Ona göre, daha iyi fikir verebiliriz.
Biraz uzun yazacağım:
--- S90C'de QD-OLED, C4'te düz WOLED panel var. QD-OLED'in parlaklığı C4'ten daha yüksek. Renkleri daha canlı. Görüş açısı kusursuz vb.
QD-OLED'in LG'deki karşılığı, G serisindeki MLA ve heatsink'li WOLED paneller.
--- C4'ün paneli daha geri, ama o haliyle de iyi bir parlaklık ve renk verir. Ayrıca, polarizer katmanı sayesinde, gündüzleri daha iyi siyah verir. (Arkada büyük pencere yansıması falan yoksa).
Görüntü işlemcisi daha iyidir. Upscaling, keskinlik, derinlik, motion gibi konuları daha iyi yapar. Derinlik olayı, özellikle oyunlarda fark edebilir. LG'de OLED'e özel Depth Enhancer algoritması var.
--- LG'de HDR10 ve Dolby Vision var. Samsung'ta HDR10 ve HDR10+ var.
Dolby Vision, HDR10+'dan daha yaygın olduğu için, LG bu konuda avantajlı.
--- LG'nin WebOS arayüzü ve kumandası genel olarak daha iyi. Ayrıca C4 2024 model olduğu için, yazılımda ekstra uzun ömürlü olur. Ama Samsung da, One Ui hamlesiyle bu konularda atılıma geçti.
--- LG'de ekranı temizlemek kolay. Kalıcı iz sorunu yok. Samsung'un bazı üretimleri sıkıntılı. Çok dikkatli temizlemek gerekiyor.
Ayrıca WOLED panelin ömrü, genel olarak daha uzun. TV uzun yıllar kullanılacaksa bir fark yaratabilir.
Kısaca: Ben QD-OLED'ten dolayı, C4 yerine S90C alırdım Fakat belirttiğim gibi, C4'ün de iyi yaptığı konular var. O sebeple kesin konuşmak zor. Bütçe belirtirseniz daha iyi yönlendirebiliriz.
Mesela, hala sıfırı bulunuyorsa, S95C daha ideal olur. (S90'a göre ekstra parlak. Gen 2 panel garantisi var. Ayrıca, kasası kalın olduğu için, S90C gibi kurulumda bükülme ihtimali yok.)
S90D daha da iyi olur, ama onda Samsung, düz WOLED - QD-OLED karışık kullandı. TR'ye WOLED gelirse, C4 karşısında anlamı kalmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Ekim 2024; 0:24:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bütçem genel manada 80-120 bandında ancak fiyat performans olarak en uygun olanını almak istiyorum ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim aşırı fazla kararsızlık yaşıyorum, S95 C akakçe vs gibi sitelerde farklı satıcılarda bulunuyor ancak kurumsal satıcılarda mediamark vatan gibi malesef göremedim S90 D daha erişilebilir hangisi tercih etmeliyim genel manada netflix- ya da kendi edindiğim blueray 4k filmler, bazı zamanlar playstation bir miktarda normal tv kullanımı şeklinde faydanalacağım :) Yeni evlendim hazır kasım indirimleride yaklaşmışken ürünü belirleyip fiyat beklemek istiyorum o dönemde fiyat performans olarak en makul olanı hangisi olur acaba siz bir kaç tavsiye verseniz çok mutlu olurum esenlikle kalın. @Castle Bravo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin001 -- 27 Ekim 2024; 17:47:38 > -
Güncel
-
www.vatanbilgisayar.comGrundig 65GHO9700 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/grundig-65gho9700-65inc-164-cm-4k-uhd-google-smart-oled-tv-uydu-alicili.htmlwww.teknosa.comGrundig 65 GHO 9900 65'' 164 Ekran 4K UHD Google OLED TV Fiyatı ve Özelliklerihttps://www.teknosa.com/grundig-65-gho-9900-65-164-ekran-4k-uhd-google-oled-tv-p-110016948www.vatanbilgisayar.comGrundig 65GHO9900 TV fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/grundig-65gho9900-65inc-164-cm-4k-uhd-google-smart-oled-tv-uydu-alicili.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hkodroidc2 -- 29 Ekim 2024; 8:1:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X