Şimdi Ara

660m vs 670m (Kepler - Fermi 650m 680m arası karşılaştırma) - Tablo Güncellendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: leventalpsal

670 tabiiki 660'den daha fazla performans verir. Model numaraları performans ile doğru orantılı 660<670<675<680 ne kadar üst model alırsan o kadar yüksek performans sağlarsın. Ama soru şu bu GPU gücünü nerede kullanacaksın, yani ihtiyacın var mı? Örneğin ben deli gibi Company Of Heroes oynayacağım. 660m 70 FPS verir, 680m 140 FPS verir (örneğin) sonuçta ikisi de hiç kare atlamayacak, vsync'i de açınca ikisi de 60 fps gösterecek. Bir anlamda FSM trafiğinde opel mi ferrarimi hızlı gider gibi Ama her zaman böyle değil tabii, örneğim metro 2033 'de herşey sondayken listeye göre 660m 12 FPS veriyor gerçi 675m bile 17 FPS veriyor, muhtemelen 680m 25 FPS civarına ulaşacaktır. Ama bu ayarda (listedeki en yüksek ayar kolonunun çoğunda) Anti Aliasing ve Anisotropic Filtering açık ve yüksek seviyelerde. Bunları kapatınca 660m bile oynanabilir seviyelere çıkacaktır. Özetle paran çoksa 680m al, yoksa 2 yıl 660m kullan sonra upgrade et bence. ATI konusuna gelirsek ben aslında AMD/ATI'ye sempati duyarım ama optimus çok önemli bence, bu kadar güçlü kartların internette gezerken de çalışır vaziyette olmasını (kendilerini yavaşlatıp düşük güç tüketimine geçseler bile) istemem, CPU içindeki GPU'muz gayet yeterli. Dolayısıyla ATI kart alınca optimus olmayacağı için çok sıcak bakmıyorum. ATI'nin de kendi çözümleri var ama Optimus kadar iyi çalışmıyor anladığım kadarıyla.

680'e değer mi kısmına geri dönecek olursak, 670 660'dan biraz daha hızlı, 675 de 670'den biraz daha hızlı, ama 680 farkı bir kulvarda gibi gözüküyor. Hatta şöyle sayısal bilgi vereyim, 3D Mark 11 GPU puanına göre 670 660'dan ve 675 670'den (yani bir altlarındaki karttan) yaklaşık %20 daha hızlıyken 680 675'den %75 daha hızlı. Aynı zamanda yeni teknoloji, yeni mimari. Dolayısıyla Bence 660m veya zenginim diyorsan 680m... Değer mi konusu da çılgınlar gibi oyun oynayacağım, grafik kalitesi konusunda takıntılıyım, en ufak gölgeden texturedan gram kısmam diyorsan, frame atlama konusunda da takıntılıyım, 30 değil 29 fps gösterdimiydi kaşıntı başlar bende diyorsan 680m al. Güzelce oyunumu oynayıp keyfime bakayım ona buna takılmayım, ayın geri kalanında beş parasız kalmayım diyorsan 660m al derim.

Bu arada benim de canavar geldi, şuanda yanı başımda. Ve içinde 670m var ama mecburiyetten...

ohhh biz daha beklemekteyiz :D

bu arada ben kampanyayı duyunca atladım walaa 670M'e aman boşver bir sonraki upgradeyi çooook sonra yaparım o yüzden 670m iyi gibi geldi hani fazla fark yok diyorsununzda en azından 192 bit bi de yarı fiyat olunca aldım napiim dayanamadım dediğin gibi ayın geri kalanını 5 parasızgeçiriyorum :D
    para olsa da SSd de taktırsaydım diye düşünüyorum hatta ulan GTX670m boşwer SSD alaydın diyorum kendime ama ne bileyim SSD edinmesi kolay ama ekran kartı bi kere olur gibi bir düşünce var hani zahmetli iş ekran kartı upgradesi :D :D
    670m 660m den biraz fazla performanslı, 675 m de 670m den biraz fazla performanslı ama 680m hepsinden çok çok çok performanslı şeklinde olmalıydı cümle
    Hani 680m için deger mi ? aynı mı oynatır diyenlere şaşırıyorum 680m be 680m adam king :D o kartla dünyayı ele geçirrissin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kb001 -- 21 Temmuz 2012; 11:19:33 >

• Konu hakkında çık güzel Yazılar var. Ama hala 660 mi yoksa 670 mi olduğu bir karara bağlanmamis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllEyesQnMe

Konu hakkında çık güzel Yazılar var. Ama hala 660 mi yoksa 670 mi olduğu bir karara bağlanmamis :)

Öncelik meselesi. Tek önceliği yüksek performans olan için tabiiki 670m çünkü 670m > 660m, tartışmasız... Ancak performans benim için önemli, ama yanında az ısınsın, fan sesi daha az olsun, param da kısıtlı diyorsanız 660m daha iyi bir seçim, çünkü ~%10-15 performans kaybının dışında diğer tüm konularda 660m daha iyi. Ayrıca cebinizde 330TL + KDV kalıyor. Bunu laptoptaki diğer eksikleri tamamlamak için kullanabilirsiniz veya gelecek için tasarruf edebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Konu hakkında çık güzel Yazılar var. Ama hala 660 mi yoksa 670 mi olduğu bir karara bağlanmamis :)

Öncelik meselesi. Tek önceliği yüksek performans olan için tabiiki 670m çünkü 670m > 660m, tartışmasız... Ancak performans benim için önemli, ama yanında az ısınsın, fan sesi daha az olsun, param da kısıtlı diyorsanız 660m daha iyi bir seçim, çünkü ~%10-15 performans kaybının dışında diğer tüm konularda 660m daha iyi. Ayrıca cebinizde 330TL + KDV kalıyor. Bunu laptoptaki diğer eksikleri tamamlamak için kullanabilirsiniz veya gelecek için tasarruf edebilirsiniz.

Adam hakli beyler +1 Katiliyorum aynen.Ben de cok kararsiz kalmistim 660-670 arasinda ama ramlari 1600 yaptim,SSD taktim,HDD yukselttim,kasko yaptim ve bu masraflarin %70'inini ekran kartinin farki ile yaptim.Bence de 660 saglam ve seni cok rahat goturur.Eski mimari zaten 670 her nekadar iyi performansolsada senin %10 luk farki gorebilmen icin superman olmaz lazim.

• quote:

quote:

Dediğiniz gibi. 330+KDV ye ssd alınabilir. Ram 1600 yapılabilir. Siz de 670 kullanıyorsunuz. 660 olsa size bir kaç oyun kurdurur sonra da fikir alırdık.

660 kullananlar hiç bahsetmiyorlar performanstan falan. Bu makineyi alırsam sizler için inceleme yapacağım :)
    Ama önce 670 mi yoksa 660 mi ona karar vermek lazım.

• Kimse 660m teslim alamadı ki... Alsalar / alsam bir iki deneme yaparım. 670m ile şöyle birşey yaptım, metro 2033'de herşeyi kökleyince 670m'in de pestili çıkıyor, menüde 15 FPS civarına düşüyor... Metro 2033 en çok kasan oyunlardan biri...
  • Paraniz yetiyorsa 670m alin iste.Durduk yere %15 performans farki. Tabi ki 680m/7970m alabiliyorsaniz onu alin ama alamiyorsaniz sirayla asagi inin.

• quote:

Kimse 660m teslim alamadı ki... Alsalar / alsam bir iki deneme yaparım. 670m ile şöyle birşey yaptım, metro 2033'de herşeyi kökleyince 670m'in de pestili çıkıyor, menüde 15 FPS civarına düşüyor... Metro 2033 en çok kasan oyunlardan biri...

Metr0 değil de battlefield 3 ve skyrim. Ha bir de max Payne 3. Bunlari denemek gerek.

Hatta mümkün ise battlefield 3 ü online denemek gerek. Bunları merak ediyorum ben. Metro çok dandik bir oyun. 10bin lik sistemim olsa kurmam o oyunu :D

• quote:

v

quote:

Kimse 660m teslim alamadı ki... Alsalar / alsam bir iki deneme yaparım. 670m ile şöyle birşey yaptım, metro 2033'de herşeyi kökleyince 670m'in de pestili çıkıyor, menüde 15 FPS civarına düşüyor... Metro 2033 en çok kasan oyunlardan biri...

Metr0 değil de battlefield 3 ve skyrim. Ha bir de max Payne 3. Bunlari denemek gerek.

Hatta mümkün ise battlefield 3 ü online denemek gerek. Bunları merak ediyorum ben. Metro çok dandik bir oyun. 10bin lik sistemim olsa kurmam o oyunu :D

metronun hakkını yedınız attınız bence cok guzel bı oyundu hoca . zaten obur oyunlardada alacagınız en ıyı performansı full hd cozunurlukte AA kapalı detaylarda hıghta 35fps ustu alırsınız sıkıntı olmaz . ha bf3 multide bıraz melezleme yaparınız orta ve maxımal ayar aralıgında sıkıntı cıkmayacaktır 670m de

• quote:

Orijinalden alıntı: afkazankayaa

quote:

v

quote:

metronun hakkını yedınız attınız bence cok guzel bı oyundu hoca . zaten obur oyunlardada alacagınız en ıyı performansı full hd cozunurlukte AA kapalı detaylarda hıghta 35fps ustu alırsınız sıkıntı olmaz . ha bf3 multide bıraz melezleme yaparınız orta ve maxımal ayar aralıgında sıkıntı cıkmayacaktır 670m de

Bortu böcek vurulan oyunları sevmiyorum kardeşim :) skyrim de sevmiyorum. Ama performans açısından degerlendirmek için güzel bir oyun. Crysis de sevmiyorum mesela :) mario kadar zevk vermiyor bu oyunlar bana. :D

Esas konuya gelirsek. Full HD lüksünu yaşamak isteyen birisi değilim. Yani en azından online oynarken. Yok abi illa full hd olacak yoksa oynamam demem. Atarım çözünürlüğü bir iki diş altına. Dediğiniz gibi bir kaç ufak melez ayar. Mis gibi oynarız.

Geçen cuma sabah focus u aradım. Elimiz de 660 var dediler. Ama adam ısrar ile 670 diyor. Forum'dan alıntılar verdim. Farkları söyledim. 660 in yeni nesil olduğunu falan. Ama ısrarla 670 diyor adamlar.

• quote:

quote:

quote:

v

quote:

Bortu böcek vurulan oyunları sevmiyorum kardeşim :) skyrim de sevmiyorum. Ama performans açısından degerlendirmek için güzel bir oyun. Crysis de sevmiyorum mesela :) mario kadar zevk vermiyor bu oyunlar bana. :D

Esas konuya gelirsek. Full HD lüksünu yaşamak isteyen birisi değilim. Yani en azından online oynarken. Yok abi illa full hd olacak yoksa oynamam demem. Atarım çözünürlüğü bir iki diş altına. Dediğiniz gibi bir kaç ufak melez ayar. Mis gibi oynarız.

Geçen cuma sabah focus u aradım. Elimiz de 660 var dediler. Ama adam ısrar ile 670 diyor. Forum'dan alıntılar verdim. Farkları söyledim. 660 in yeni nesil olduğunu falan. Ama ısrarla 670 diyor adamlar.

adam extradan 330tl +kdv nın yollarına bakıcak tabıkı ısrar etmesı normal :D bide isterse 5 sene sonrasının nesılı olsun daha az performans verecekse hıkaye bunlar . mesela yenı nesılmıs daha az guc yıyecekmıs daha cok OC potansıyelı varmıs.. 1) kardeşim sen zaten oyun ıcın alıcaksın bu laptobu 1-2 frekans sesten nolacak oyun esnasında hıc hıssedılmez masaustunde bıle kı optımusla zaten oyun dısında aynı tumleşik kart 2) 670 te OC potansıyelı ınanın daha fazla hatta forumdan bı arkadasta yapmıs 675ın verdıgı fpslerı asırtmıs bıle neredeyse 3te 1 oranında clock memorry asırtmıs 3) optımus aynı optımus 5-10 w az elektrık ceksın nolacak elektrıgı dınamoyla uretmıyoruzkı depoda.. yanı benım tavsıyem 670 secmenız ha gonul ıster 680m orası ayrı

• quote:

quote:

quote:

quote:

v

quote:

adam extradan 330tl +kdv nın yollarına bakıcak tabıkı ısrar etmesı normal :D bide isterse 5 sene sonrasının nesılı olsun daha az performans verecekse hıkaye bunlar . mesela yenı nesılmıs daha az guc yıyecekmıs daha cok OC potansıyelı varmıs.. 1) kardeşim sen zaten oyun ıcın alıcaksın bu laptobu 1-2 frekans sesten nolacak oyun esnasında hıc hıssedılmez masaustunde bıle kı optımusla zaten oyun dısında aynı tumleşik kart 2) 670 te OC potansıyelı ınanın daha fazla hatta forumdan bı arkadasta yapmıs 675ın verdıgı fpslerı asırtmıs bıle neredeyse 3te 1 oranında clock memorry asırtmıs 3) optımus aynı optımus 5-10 w az elektrık ceksın nolacak elektrıgı dınamoyla uretmıyoruzkı depoda.. yanı benım tavsıyem 670 secmenız ha gonul ıster 680m orası ayrı

Öyle tabiki gönül ister ki 680 olsun

Dediğiniz gibi adam ne olsa kendi malını satıyor. Sizde benim gibi düşünüyorsunuz. Elektrik tüketimi falan benim içinde sorun değil

Bu arada size bi PM attım. Umarım yanıtsız bırakmazsınız

• Tabloyu güncelledim (gene) F/P kazananı : 680M
  • quote:

Tabloyu güncelledim (gene) F/P kazananı : 680M

670'den haber ver sen abi :D İşimiz yok 680 ile şu an :D

• quote:

quote:

Tabloyu güncelledim (gene) F/P kazananı : 680M

670'den haber ver sen abi :D İşimiz yok 680 ile şu an :D

Boş vaktim olsa hem benchmark yapacağım hem de bir sürü fotoğraf çekeceğim ama çok yoğun bir dönemime geldi...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.